RTX 3080 Ti vs RX 6900XT

Bütçe
14000TL
Bence 6900XT, kas gücü olarak biraz daha önde, VRAM'i daha yüksek ve AMD, 6900XT'ye hala yeni çıkardığı teknolojileri getirir ama NVIDIA, 3080 Ti'a getirmez. AFMF'yi getirdiler ve AFMF 2 şu an tam olarak iyi çalışmasa da hala deneme sürücülerinde sonuçta, tam olarak yayınlandığında 6000 serisinin de AFMF 2'yi iyi bir şekilde kullanabileceğini düşünüyorum, AMD'nin bu eski kartlarını destekleme olayından dolayı, 3060'tan geçiş yaparken 4070 ve 7800XT arasında kaldığımda, 7800XT'yi seçmiştim.

Yani açıkça söyleyeyim bana şu anda 7900XTX ve 4080 Super verseler hangisi deseler net bir şekilde 4080 Super derim, veya aynı değerlere sahip bir AMD bir NVIDIA kart sunsunlar NVIDIA derim çünkü uzun ömürlülük konusunda daha iyi olması bir yana DLSS 3 ve fg teknolojisi AMD'yi yerle bir etmeye yetiyor, ama işin içine bütçe girince tabii ki AMD alınabilir konuma geliyor, yine de bütçemi zorlayıp 3090 veya 7800XT / 7900 GRE gibi bir kart almaya çalışacağım.

kardeşim rx 6900xt zaten 7900 gre gücünde nvidia fanboyları konuyu dağıttı ama uyguna bulursan 6900xt al derim

NVIDIA derim çünkü uzun ömürlülük konusunda daha iyi olması bir yana DLSS 3 ve fg teknolojisi AMD'yi yerle bir etmeye yetiyor,

Yerle bir? AMD fg çıkaralı çok oldu FSR3 ve AFMF 2 ile. DLSS'in sadece önde olduğu konu upscaling. Hatta benim gözümde AMD Fg'yi daha iyi uyguladı. AFMF 2 ile DLSS'in daha fazla oyunda olma avantajını hemen sildi, ve NVIDIA, yeni bir kart çıkardığında o özelliği eski kartlara eklememe gibi bir huyu var, AMD'de ise bu durum yok. Bu yüzden ben de NVIDIA'dan AMD'ye geçtim eskiden kullandığım kart olan 3060'a ekleyebilecekleri halde DLSS 3'ü eklemedikleri için.

Fanboy falan alakası yok gerçekler her zaman acıdır

Neresi acı?
FSR FPS düşürmüyor ben 40'tan 120'ye çıkmıştım FPS olarak.
Güçlü dediğin kartın rakibi zaten 6900XT yani 6900XT'de canavar güçlü.
Üstüne VRAM olarak daha fazla.

Gerçekler acıdır dostum. :D

FSR FPS düşürüyor.

FSR ve DLSS temelde aynı şey her ikisi de bir upscaling teknolojisi. Tek fark DLSS'nin yapay zeka kullanarak biraz daha iyi bir görüntü kalitesi sunması, ancak FSR ise açık kaynaklı ve her ekran kartı tarafından kullanılabiliyor. FSR'ın FPS düşürdüğünü iddia ediyorsanız, aynı şey DLSS için de geçerli olur. Tersini iddia ediyorsanız fanboysunuz demektir, FSR'ın FPS düşürdüğü yok yanlış bilgi vermeyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı