RTX 3080 Ti vs RX 6900XT

Bütçe
14000TL
2. elden 4070 alabilirsiniz fakat 4070 Ti 20k ya bulmanız imkansızdır ve 4070 denilen kart RX 6900 XT veya RTX 3080 Ti ile kıyaslanamayacak miktarda performansı yetersiz. Eğer bütçe yetiyor ise kesinlikle 3090 alın 4070 Ti'dan iyi, 4K da daha da iyi ve 2. elden satması daha kolay 6900 XT ile 3080 Ti'ya göre. RX 6900XT ile 3080 Ti ikisi arasından bence 3080 Ti. Çünkü DLSS çok fark oluşturuyor, FSR da var fakat DLSS kadar iş yapamaz. Ben 3080 Ti diyorum.

Hocam şimdi AMD'nin de yeni fluid Motion frames teknolojisi sayesinde kare oluşturabilme özelliği var, ayrıca FSR 3.0 ile birlikte daha iyi bir performans sunacak gibi duruyor, yani arada kalmamın bir sebebi de bu, modlarla DLSS çalıştırmak da mümkün oluyor, 3090 ben de düşündüm fakat fiyat bir anda çok yükseliyor haliyle 3000 serisinin en tepe modeli olduğu ve 24 GB VRAM'e sahip olduğu için.

Oyunlarda Ray Tracing artık yaygınlaşmaya başladı ileride daha da yaygınlaşacak ve bu durumda da 3080 Ti RX 6900 XT'yi açık ara farklar ile dalga geçercesine farklar atar.

Dalga geçercesine fark atamadığı yerler var çünkü 12 GB VRAM bazı yerlerde yetersiz kalacak ileride, fakat 16 GB VRAM daha uzun ömürlü, ayrıca 6900XT'de Ray Tracing teknolojisine sahip, NVIDIA'nın buradaki avantajı DLSS.

Hocam şimdi AMD'nin de yeni fluid Motion frames teknolojisi sayesinde kare oluşturabilme özelliği var, ayrıca FSR 3.0 ile birlikte daha iyi bir performans sunacak gibi duruyor, yani arada kalmamın bir sebebi de bu, modlarla DLSS çalıştırmak da mümkün oluyor, 3090 ben de düşündüm fakat fiyat bir anda çok yükseliyor haliyle 3000 serisinin en tepe modeli olduğu ve 24 GB VRAM'e sahip olduğu için.

FSR 3, 30 serisi kartlara de destek verdi AMD Allah razı olsun bu bakımdan onlardan, DLSS ile FSR 3 FG bir arada kullanılabiliyor ve kusursuz ikili de denebilir. Bu bakımdan DLSS 3 FSR 3 bunlar artık hikaye her kartta Frame Generation kullanılabilir kaç yıl önceki RX 580 de GTX 160 Ti da kullanabilir.

Ben birkaç tane video izledim, 3080 Ti DLSS desteği olan oyunlarda önde fakat DLSS desteği olmayan oyunlarda kafa kafaya oluyorlar ya da 6900XT geçebiliyor, eğer 3000 serisi kartlara DLSS 3.0 ve Frame Generation desteği gelmiş olsaydı düşünmeden alırdım fakat NVIDIA'nın politikaları sağ olsun arada kaldım.
Gördüğüm kadarıyla çoğunlukla 3080Ti önde, 11.5-12 civarında satılan 3080Ti'lar var. Biraz daha pazarlık deneyin,10'da falan zorlamaya çalışın belki düşer.

3090 veya 4070 ikinci elde de olsa bütçeyi aşıyor bayağı.

Hocam 6900XT gibi saf bir güç varken neden 12 GB VRAM'e sahip 7700XT'yi tercih edeyim? Ayrıca FurMark oyun değil demişsiniz, evet FurMark bir oyun değil ama FPS ve ısınma değerini test ediyor, arkadaş da FPS değerini söylemiş zaten.

RX 6900XT saf güç olarak iyi olmasına karşın AFMF 2 gibi teknolojilerde 7xxx serisi daha başarılı. Bu sebeple 7900Gre veya 7700xt tercih etmek daha mantıklı.

RX 6900XT saf güç olarak iyi olmasına karşın AFMF 2 gibi teknolojilerde 7xxx serisi daha başarılı. Bu sebeple 7900Gre veya 7700xt tercih etmek daha mantıklı.
Bütçe yetersiz onlar için, 7700 XT de fiyatı açısından rekabet edemiyor pek. 7800 XT var üstünde 1000 TL daha koyduğunuz zaman. Aradaki performans farkı da bayağı fazla.

Gördüğüm kadarıyla çoğunlukla 3080 Ti önde, 11.5-12 civarında satılan 3080 Ti'lar var. Biraz daha pazarlık deneyin, 10'da falan zorlamaya çalışın belki düşer.

3090 veya 4070 ikinci elde de olsa bütçeyi aşıyor bayağı.

Hocam benim izlediğim bir videoda 3080 Ti DLSS ile öne geçerken, diğer videoda ise 6900XT'nin önü alınamıyor, testler birbirini tutmadığı için kararsızım, bir yandan da 12 GB VRAM gözüme az geliyor, NVIDIA'nın VRAM cimriliği çok sinirlendiriyor.

Dalga geçercesine fark atamadığı yerler var çünkü 12 GB VRAM bazı yerlerde yetersiz kalacak ileride, fakat 16 GB VRAM daha uzun ömürlü, ayrıca 6900XT'de Ray Tracing teknolojisine sahip, NVIDIA'nın buradaki avantajı DLSS.
Evet 6900 xt de Ray tracing yapabilir. Fakat kesin bir bildiğim var şunu paylaşmak isterim; Bir kanal RX 7900 xtx ile RT testi cyberpunkta 4K da RT en yüksek ayarda RX 7900 XTX ortalama 3 FPS alıyorken 3090 ortalama 12 FPS verdi bu 4 katı. Kararı siz verin. 3080 ti da vram ve bir miktar saf kas gücü neticesi ile 3090 kadar FPS veremez fakat yine de gayet iyi değerler verecektir.

Hocam benim izlediğim bir videoda 3080 Ti DLSS ile öne geçerken, diğer videoda ise 6900XT'nin önü alınamıyor, testler birbirini tutmadığı için kararsızım, bir yandan da 12 GB VRAM gözüme az geliyor, NVIDIA'nın VRAM cimriliği çok sinirlendiriyor.
Önünüzde 2 seçenek var 1.kas gücü olup FSR kullanarak FPS düşürmek 2.güçlü ekran kartı olup DLSS vs ışın izleme teknolojisine sahip olmak SEÇİM SENİN

Technopat Haberler

Geri
Yukarı