RTX 3080 Ti vs RX 6900XT

Bütçe
14000TL
Evet 6900 XT de Ray Tracing yapabilir. Fakat kesin bir bildiğim var şunu paylaşmak isterim; bir kanal RX 7900 XTX ile RT testi Cyberpunk'ta 4K da RT en yüksek ayarda RX 7900 XTX ortalama 3 FPS alıyorken 3090 ortalama 12 FPS verdi bu 4 katı. Kararı siz verin.

Ama dediğiniz testte fmf ve FSR gibi teknolojiler kullanılırsa değerler çok farklılık gösterebilir, NVIDIA resmi olarak bir fg desteği vermiş olsaydı 30 serisine, çok daha iyi FPS değerleri ile karşılaşabilirdik, benim mod ile 1660 Ti'da açtığım fg teknolojisini 30 serisi resmi olarak açamıyor, saçmalığın böylesi.

Hocam benim izlediğim bir videoda 3080 Ti DLSS ile öne geçerken, diğer videoda ise 6900XT'nin önü alınamıyor, testler birbirini tutmadığı için kararsızım, bir yandan da 12 GB VRAM gözüme az geliyor, NVIDIA'nın VRAM cimriliği çok sinirlendiriyor.
Yani tek eksisi orası, diğer türlü 6900 XT'den daha üstün bir kart gibi gözüküyor. 3090'ların fiyatı 1 ay önceki gibi olsaydı keşke 15'lerdeydi kart. Şimdi 17-18 aralığında en kötü.

kardeşim ben test ettim amd de o kadar fps düşmüyorki
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
cp 2077 biraz optimizasyon sıkıntılı onu saymıyorum onda 20fps düşüyor (zaten 3 yılda anca toparladılar oyunu)

Yani tek eksisi orası, diğer türlü 6900 XT'den daha üstün bir kart gibi gözüküyor. 3090'ların fiyatı 1 ay önceki gibi olsaydı keşke 15'lerdeydi kart. Şimdi 17-18 aralığında en kötü.

Bir yandan da DLSS falan diyoruz ama her oyunda da DLSS ve fg desteği yok, olmayan oyunlarda da 6900XT bariz bir üstünlük elde ediyor.

o kadar da rtx açınca bi kalite farkı da yok ayrıca witcher 3 ultra dan ultra + alıyorum orda tam bir karşılaştırma olmadı

Ama dediğiniz testte fmf ve FSR gibi teknolojiler kullanılırsa değerler çok farklılık gösterebilir, NVIDIA resmi olarak bir fg desteği vermiş olsaydı 30 serisine, çok daha iyi FPS değerleri ile karşılaşabilirdik, benim mod ile 1660 Ti'da açtığım fg teknolojisini 30 serisi resmi olarak açamıyor, saçmalığın böylesi.

Ben Cyberpunk oynayan birisiyim ve FSR 3 FG + anti ghost modu kullanıyorum ve yoluma bakıyorum her şey dört dörtlük deredeyse. FSR FG desteklemeyen veya modlanamayan oyunlarda ise Losses scaling denilen bir programa da sahibim ve her türlü FG sorunumu çözerim bu şekilde kullanılmasını da tavsiye ederim, her türlü FG ye sahibim. Bu arada ekran kartım 3090 ve hiç FG sorunu yaşamadım henüz(FSR FG DLSS FG ile aynı FPS'yi üretir fakat kalite olarak ufak kusurları var ne yazık ki bir DLSS FG değil)

o kadar da rtx açınca bi kalite farkı da yok
Hocam RT sadece sudaki yansıma değildir. Işık kaynağının etrafa kusursuzca yayılmasıdır Ray tracing. RT ne kadar yüksek kalitede açılırsa ışık o kadar kusursuz o kadar temiz bir şekilde yayılır. Aslında sudaki yansıma o kadar da abartılacak bir şey değil asıl olay ışık kaynakları.

Önünüzde 2 seçenek var 1.kas gücü olup FSR kullanarak FPS düşürmek 2.güçlü ekran kartı olup DLSS vs ışın izleme teknolojisine sahip olmak SEÇİM SENİN

Bu kanıya nereden vardınız?
Yoksa sadece NVIDIA fanboyluğu mu?

Şimdi ise son olarak ekran kartımı değiştirmek istiyorum, bu arada işlemciyi niye iki kere değiştirdin derseniz 5600 takoz çıktı ve overclock değerleri çok dengesizdi, ekran kartı değiştirince overclock işinde sorun yaşayacağım için tekrar yükseltmek zorunda kaldım. Şimdi de bu kadar emeğe değecek bir ekran kartı almak istiyorum, normalde 7800XT alacaktım fakat bütçe yetersiz olduğu için ikinci el 6900XT alıp daha sonra 8000 serisi bir karta yükseltmek istedim, fakat baktım ki 6900XT alabileceğim paraya 3080 Ti satılıyor, ben de arada kaldım, sistem ile sadece oyun oynuyorum ve bana FPS lazım, fakat RTX açınca da kasmasını istemiyorum, DLSS teknolojisi cazip geliyor, fakat mod ile 6900XT'de de DLSS açılabildiği için ve VRAM 12 GB değil de 16 GB olduğu için, ve son olarak oyundan oyuna FPS değerleri değiştiği için arada kaldım, ne yapmalıyım?

Bence 6900XT, kas gücü olarak biraz daha önde, VRAM'i daha yüksek ve AMD, 6900XT'ye hala yeni çıkardığı teknolojileri getirir ama NVIDIA, 3080 Ti'a getirmez. AFMF'yi getirdiler ve AFMF 2 şu an tam olarak iyi çalışmasa da hala deneme sürücülerinde sonuçta, tam olarak yayınlandığında 6000 serisinin de AFMF 2'yi iyi bir şekilde kullanabileceğini düşünüyorum, AMD'nin bu eski kartlarını destekleme olayından dolayı, 3060'tan geçiş yaparken 4070 ve 7800XT arasında kaldığımda, 7800XT'yi seçmiştim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı