RTX 3090 FE VRAM'leri tek tarafta mı yoksa iki tarafta mı?

obacavcav

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartımın genel sıcaklığı ve hot spot buz gibi çalışıyor, ancak junction 104-106 derece arası oynuyor. VRAM termal padlerini değiştirince düzelir diyorlar ancak kendime güvensem de daha yeni aldığım kartı bozma riskine de girmek istemiyorum. Baktım bu 3090 yazan plakayı kaldırınca VRAM'ler orada gözüküyor.

Ancak kartın diğer tarafında da bir sürü parça var. Bu taraftaki parçalar da bellek mi yoksa diğer ıvır zıvıralar mı? Eğer iki tarafta da VRAM varsa, bir taraftaki termal padleri daha kaliteli bir şeyle değiştirmek fayda sağlar mı yoksa boşuna mı uğraşmış olurum?

Ekran kartımın genel sıcaklığı ve hot spot buz gibi çalışıyor, ancak junction 104-106 derece arası oynuyor. VRAM termal padlerini değiştirince düzelir diyorlar ancak kendime güvensem de daha yeni aldığım kartı bozma riskine de girmek istemiyorum. Baktım bu 3090 yazan plakayı kaldırınca VRAM'ler orada gözüküyor.

Ancak kartın diğer tarafında da bir sürü parça var. Bu taraftaki parçalar da bellek mi yoksa diğer ıvır zıvıralar mı? Eğer iki tarafta da VRAM varsa, bir taraftaki termal padleri daha kaliteli bir şeyle değiştirmek fayda sağlar mı yoksa boşuna mı uğraşmış olurum?

SAÇMALAMAYIN NE OLURSUNUZ YA. Size şunu değiştir şunu yap diyenleri dinlemeyin ya ne olursunuz yeni aldığınız kartın sökeceksiniz düzgün padlerini takacaksınız Çinli çöpünü daha berbat olacak garanti gidecek falan filan. Havalar çok sıcak nem de çok takılmayın sıcaklıklara fan devrini yüksek ayarlayın MSI Afterburner yükleyip kartı SÖKMEYİN.

Geçen haftaki araştırmama dayanarak söyleyebilirim ki en azından hepsiburada'da kaliteli bir termal ped yok. Kaliteli derken, orta veya düşük kalite de yok. Çöp var.

Alabileceğiniz en iyi alternatif bir çöp yani, bu yüzden karışmamak daha iyi olur.

Termal pedler genellikle basit devrelerdeki transistörlerde falan kullanıldığından piyasada çöpten yukarı pek az şey var. Fabrikanın orjinal ayarını koru.

Junction VRAM sıcaklığı değil ki? GPU çekirdeğinin en sıcak noktası olarak geçiyor.

Ben de bunu yazmaya gelmiştim yani junction sıcaklığının VRAM'den geldiğinin bir garantisi yok. Belki güç girişi tarafı ısınıyor kartın güç tüketiminden ötürü. Termal pedi değiştirir bu sefer sıcaklıklar aynı kalır hatta beceremezse daha da ısındırır.

Junction sıcaklığının VRAM'lerle bir alakası yok. Kartın üzerindeki en sıcak noktayı belirtir o değer. Ek olarak custom water block vs takmayacaksanız kendi padlerinden daha kaliteli bir pad bulmanız çok zor.

Render işlerine aldığım 3090 FTW 3 Ultra kartım VRAM 85 vuruyor rahatlıkla. Normal bir husus bana kalırsa. Oyun esansında chipsetiniz 85+ Video belleğiniz 105'i geçmediği süreçte sorun olmaz bence. Biliyorsunuz ki GDDR6X Bellekler cehennemi yaşayan kaslı belleklerdir.
1689140425049.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı