RTX 3090 Ti SUPRIM X Göründü: 1000W Önerilen PSU

Nvidia da miningcilerden iyi para alıyor herhalde böyle şeyler yapmak.
 
Çıkar çıkmaz stokları hızla eriyecek bir ürün. İnsanların ya çok az, ya çok fazla geliri var artık, pek ortası kalmadı.
Ali Hocam, bu seviyelerde artık verimlilik beklerken böylesine yükselmiş TDP değerleri sizce normal mi? Ayrıca RTX 4000'de de bu durum devam eder mi? Bana gidişat açısından bir şeyler eksik gibi geliyor.
 
Verimlilik bekleyenler için NVIDIA tarafında 70'le biten GPU'lar çok iyidir, 1070, 2070, 3070 hep verimli kartlar. Ancak rekabet ve üretim sıkıntıları yüzünden hem AMD, hem NVIDIA, hem de Intel bazen abartı güç tüketimli kartlar ve yongalar piyasaya sürüyor. Bunlar güç kullanımını önemsemeyen kullanıcılar için.
 
Ali Hocam, bu seviyelerde artık verimlilik beklerken böylesine yükselmiş TDP değerleri sizce normal mi? Ayrıca RTX 4000'de de bu durum devam eder mi? Bana gidişat açısından bir şeyler eksik gibi geliyor.

Bence 4000 serisinde yarı iletken düşüklüğü ve watt başına verimlilik artacağı için bu kadar absürt bir tüketim olacağına kendi fikrimce düşünmüyorum, tabii en üst kısım nasıl çıkar orası aşikar.
 
Önceden RTX 3090 alabilmek için araçla takasa giriyorduk. Şimdi RTX 3090 Tİ alabilmek için 1+1 sıfır daire ile takasa girecez artık. Para gayrimenkulde, para bitcoinde, para dolarda diyorlar da yalan. Bu devirde para, yatırım ekran kartında abi. Düzü 70 binden gidiyor zaten. Tİ versiyonunu en az bi 90 bin'den kaktırırlar. Yazık günah bu milletin gamerlarına. 10 liraya atari aldığım 90'lı yılları çok özlüyorum. 😕 Ah ah nerde o eski günler. Teknoloji de yoktu derdimiz de. Alırdık 5 liraya bi tetris oynardık.
 
Bu kartı forumda alabilecek tek insan @Jack of Blades bence. :D
Çalışarak benden fazlasını kazanan var mı bilmiyorum ama aile faktörüyle benden daha zengin epey kişi var. Ailelerine bir ekran kartına 100 bin TL para vermeyi açıklayabilirlerse onlar da alabilirler. :D
 
Son düzenleme:
Yeni çıkacak kartlar da böyle başarısızlık örneği bence. Performans artıracağız diye ürünleri elektrik tüketim canavarına dönüştürdüler. Halbuki asıl amaç, fazla performansı daha düşük enerjiyle sağlamak olmalıydı.
 

Geri
Yukarı