RTX 4050 sistemde Windows 11 update sonrası 30-40 FPS düştü

  • Konuyu başlatan Swody
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 151
İşletim sistemi
Windows 11

Swody

Zeptopat
Katılım
30 Mart 2024
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16GB DDR5 5200
SSD veya HDD modeli
512GB SSD
Ekran kartı
RTX 4050 6GB
İşlemci
Intel® Core™ i5 13500H
W11'in sürekli önermesi üzerine Windows Update yaptım. Update sırasında otomatik olarak BIOS güncellemesi deyip BIOS'u da güncelledi fakat işlemler bitince çok ciddi performans düşmesi oldu. 30-40 FPS eksik alıyorum ve FPS dropları oluyor. Windows'un son güncellemelerini kaldırsam da sorun düzelmedi, ne yapmalıyım? (formata gerek kalmadan çözülür mü?)
 
Evet kurulu. Hatta windows'un son update'ini sildikten sonra sürücüye gelen son güncellemeyi de yaptım.

Ayriyeten PC'de sıcaklık olarak hiç bir değişiklik yok sadece performans azaldı. Kendi bilgim dahilinde hiç anormal bir şey göremiyorum sorunu bulamadım malesef. :(
 
Son düzenleme:
Eğer Windows.old klasörünü silmediyseniz Windows 10'a geri dönebilirsiniz. Fakat Windows 11 kullanmak istiyorsanız bence temiz kurulumla tekrar test edin.
 
Zaten Windows11'di bu bilgisayara hiç w10 kurulmamıştı ufak iyileştirme güncellemesiydi sadece yine de teşekkür ederim.
 
Zaten Windows 11'di bu bilgisayara hiç Windows 10 kurulmamıştı ufak iyileştirme güncellemesiydi sadece yine de teşekkür ederim.

Hocam Bildiğim kadarıyla Windows Update BIOS güncellemesi yapmıyor.

Sanırım 22H2'den 23H2'ye yükseltme yaptınız önerim güncel ISO dosyasını indirerek format atın.

Laptop ya da Masaüstü kullanıyorsanız laptop modelinin sitesinden BIOS sürümünü bulup indirin flash belleğe atıp güncelliyorsunuz. Masaüstü içinde aynı şekilde Anakart modelinizi yazarak en son sürümü indiriyorsunuz flash belleğe atarak güncellemeyi yapıyorsunuz.
 
Win 10'dan Win 11'e update ile geçtiysen bu gibi sorunlar yaşanması olası. Onun için büyük OS geçişlerinde ben her zaman temiz kurulum öneririm. O şekilde BIOS update önermiyoruz ayrıca. Anakart modeli ve şimdiki BIOS sürümünüzü belirtin.
 
Sadece Windows 11 22H2 iyilestirme güncellemesi yaparken bios güncelleniyor ekrani geldi hem bios hem windows iyilestirme güncellemesi gerçekleşti.Bunun sonucunda yaşamaya başladım Hp victusb16 laptop kullanıcısıyım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı