Windows 11 Update sonrası FPS düşüşü

hutame01

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Abra A5 16.7.3

11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11400H @ 2.70GHz

16 GB 2600mhz Ram

Nvidia GTX 1650 4GB / Windows 11 Education
Merhaba arkadaşlar. 2 aydır uğraştım başıma bela olan sıkıntıdan bahsedeceğim. 2 ay önce Monster Abra A5 v16.7 bilgisayar aldım. Windows 10 yüklüyken oyunlarda herhangi bir FPS düşmesi ve kasma olmuyor. Ancak bilgisayar 11 önerdiği için ve birkaç uygulaması sadece Windows 11 uyumlu olduğu için güncellemem gerekiyor. Windows 11'de ise FPS düşüşü ve anlık takılmalar oluyor. 4 kere format atıp bütün sürücüleri baştan yükleyip güncelledim. NVIDIA ayarları güç ayarları ve performans ayarlarıyla ilgili aklınıza gelen her şeyi yaptım. 4 formattan sadece bir kurulumda bu sorun olmadı. Onda da zorunlu bir format gerekiyordu attım ve aynı sıkıntılar tekrar başladı sebebini bir türlü bulamadığım sıkıntı için önerileriniz var mıdır?

Merhaba arkadaşlar. 2 aydır uğraştım başıma bela olan sıkıntıdan bahsedeceğim. 2 ay önce Monster Abra A5 v16.7 bilgisayar aldım. Windows 10 yüklüyken oyunlarda herhangi bir FPS düşmesi ve kasma olmuyor. Ancak bilgisayar 11 önerdiği için ve birkaç uygulaması sadece Windows 11 uyumlu olduğu için güncellemem gerekiyor. Windows 11'de ise FPS düşüşü ve anlık takılmalar oluyor. 4 kere format atıp bütün sürücüleri baştan yükleyip güncelledim. NVIDIA ayarları güç ayarları ve performans ayarlarıyla ilgili aklınıza gelen her şeyi yaptım. 4 formattan sadece bir kurulumda bu sorun olmadı. Onda da zorunlu bir format gerekiyordu attım ve aynı sıkıntılar tekrar başladı sebebini bir türlü bulamadığım sıkıntı için önerileriniz var mıdır?

ISO Dosyanız 2 3 ay öncesine aitse ISO dosyası güncellenmişti Windows 11'in tekrar indirip deneyebilirsiniz yine olursa Windows 10'da kalın ve ekim gibi gelecek olan 23H2 güncellemesini bekleyin.

Monster alman bir bela maalesef evet.

Sadece Windows 11'de çalışan uygulamayı söyler misin? İlk defa duyuyorum. Bence Windows 10'a dönün güzel güzel devam edin.

Sound Blaster cinema 6. bu uygulama da çalışmayınca ses az geliyor.

ISO dosyanız 2 3 ay öncesine aitse ISO dosyası güncellenmişti Windows 11'in tekrar indirip deneyebilirsiniz yine olursa Windows 10'da kalın ve ekim gibi gelecek olan 23H2 güncellemesini bekleyin.

Şimdi tekrar format için yola koyuldum güncel bir ISO dosyasıyla tekrar deneyeceğim.

Uzun uğraşlar sonucu problemi buldum... Intel yonga seti (chipset) driverını güncelledim. Bütün sebebi sürücü chipset driverı Windows 10 ile uyumluymuş W11 için güncellemen gerekli.

Son düzenleme:
Şimdi tekrar format için yola koyuldum güncel bir ISO dosyasıyla tekrar deneyeceğim.

Uzun uğraşlar sonucu problemi buldum... Intel yonga seti (chipset) driverını güncelledim. Bütün sebebi sürücü chipset driverı Windows 10 ile uyumluymuş W11 için güncellemen gerekli.

Windows 10 ile Windows 11 sürücüleri birbiriyle uyumlu şekilde çalışıyordu ama sorunun düzelmesine sevindim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı