RTX 4060 8 GB alınır mı?

Kaç sene önceki oyunlardan bahsediyorsunuz. Onları ben de oynadım sorunsuzca. Ama yeni çıkan oyunlarda 8GB VRAM artık hararet yapıyor.

O yanlışlıkla kalmış orda onu silmeyi unutmuşum.

Halen sallamayın demiş. RE4 Remake'de high 2GB filan oynadınız galiba :D. Açın izleyin.
Hayır dostum High 8 gb açtım çatır çatır da oynadım. Yalan borcum mu var sana? Oyunun köy kısımlarında Fps çok kötüydü sadece onun da sebebi optimize. Kale kısmı ultrada 70 80 FPS akarken köy bölümlerinde Fps kötüydü. Bu arada kaç sene önceki oyun dediğin oyunlar Re4 remake'ten daha çok sistem yoruyor ama belli ki ondan da bir habersin. Cyberpunk oynatıyor diyorum kaç senelik oyun diyor gören de Dark Souls'ta benchmark yaptım sanar. Bekle dostum test atayım bak bakalım takılma falan var mı.

Hayır yani neden bu ekran kartları sanki ailenizden birisiymiş gibi savunuyorsunuz anlamadım. Elinizdeki kartlar güçlü kartlar olabilir ama yeni çıkan oyunlarda VRAM konusunda yetersiz. RE4 Remake, Last of Us, Battlefield 2042 sadece birkaç örnek. RTX zaten daha oturmuş bir teknoloji değil. Eğer çok meraklı değilseniz AMD almak daha makul çünkü hem güçlü kart alıyorsunuz hem de VRAM yüksek. Ha bir de, güçlü kart alıyosunuz ama aynı zamanda DLSS kullanmak istemenizi anlayamadım, yukarıda birileri bununla ilgili bir şeyler de yazmış.

Hayır dostum High 8 gb açtım çatır çatır da oynadım. Yalan borcum mu var sana? Oyunun köy kısımlarında Fps çok kötüydü sadece onun da sebebi optimize. Kale kısmı ultrada 70 80 FPS akarken köy bölümlerinde Fps kötüydü. Bu arada kaç sene önceki oyun dediğin oyunlar Re4 remake'ten daha çok sistem yoruyor ama belli ki ondan da bir habersin. Cyberpunk oynatıyor diyorum kaç senelik oyun diyor gören de Dark Souls'ta benchmark yaptım sanar. Bekle dostum test atayım bak bakalım takılma falan var mı.
Oyunun VRAM göstergesinde kaç GB kullanılıyordu onu da belirtin, bende 3070 var, 8GB geçikken oyunu başlattığımda direkt crash veriyordu videodaki gibi.

Hayır yani neden bu ekran kartları sanki ailenizden birisiymiş gibi savunuyorsunuz anlamadım. Elinizdeki kartlar güçlü kartlar olabilir ama yeni çıkan oyunlarda VRAM konusunda yetersiz. RE4 Remake, Last of Us, Battlefield 2042 sadece birkaç örnek. RTX zaten daha oturmuş bir teknoloji değil. Eğer çok meraklı değilseniz AMD almak daha makul çünkü hem güçlü kart alıyorsunuz hem de VRAM yüksek. Ha bir de, güçlü kart alıyosunuz ama aynı zamanda DLSS kullanmak istemenizi anlayamadım, yukarıda birileri bununla ilgili bir şeyler de yazmış.
Yaw hocam kartı savunduğumuz yok sanki babamızın şirketi. Ben üretiyorum sanki 8 gb kartları. 8 gb şuanlık 1080p için yeterli. Anlatamadık bir türlü. BF 2042 optimize özürlü bir oyun. Last Of Us'ı anlatmıyorum bile oyunun nasıl çıktığı belli. Re4 de aynı şekilde kötü optimizeli bir oyun köy kısmının optimizesi berbat. Kalan ada ve kale kısımlarında yağ gibi aktı oyun Max ayarlarda. 140 saat oynadım bana mı anlatıyorsunuz? 5 6 sene gider demiyoruz şuanlık yeter diyoruz zaten.

Laptopta normal. 6 gb VRAM yetersiz. 8 gb Cod gibi optimize özürlü bir oyuna bile yetiyorsa bir süre daha yeter. Vram sınırını aşmak her oyunda çok kötü sonuçlar doğurmuyor gpu güçlüyse. Re4'te falan çok aşıyor mesela VRAM limitini.
Hmm re4'Te aşıyor ama çatır çatır oynuyosunuz. Peki kolay gelsin daha fazla tartışmak istemiyorum sizinle. Oynuyorsanız ne mutlu size. İyi oyunlar.

Oyunun VRAM göstergesinde kaç GB kullanılıyordu onu da belirtin, bende 3070 var, 8GB geçikken oyunu başlattığımda direkt crash veriyordu videodaki gibi.
Ayarlardaki VRAM sayacını diyorsanız Max ayarlarda kaç kullanıyorsa o. En fazla gölge gibi gereksiz ayarları Ultra değil high olarak kullanmışımdır. O halde 11 12 gb kullanıyor. Bırak oyundan atmayı oyunu bitirdim o ayarlarda. Ama köy kısmını o ayarlarda oynamadım bir problem var bir ara 60 fps bir ara 20 fps oluyordu çünkü. Orta ayarda bile oynatmıyor bazen o bölgeleri. Sorunlu yani.

Hmm re4'Te aşıyor ama çatır çatır oynuyosunuz. Peki kolay gelsin daha fazla tartışmak istemiyorum sizinle. Oynuyorsanız ne mutlu size. İyi oyunlar.
Hocam siz 3070'e o kadar para ödeyip oyun oynayamayınca içinize oturmuş. Yalan borcum mu var oynadım oynuyorum hala diyorum. Bekle test atayım kendin gör.

Ayarlardaki VRAM sayacını diyorsanız Max ayarlarda kaç kullanıyorsa o. En fazla gölge gibi gereksiz ayarları Ultra değil high olarak kullanmışımdır. O halde 11 12 gb kullanıyor. Bırak oyundan atmayı oyunu bitirdim o ayarlarda. Ama köy kısmını o ayarlarda oynamadım bir problem var bir ara 60 fps bir ara 20 fps oluyordu çünkü. Orta ayarda bile oynatmıyor bazen o bölgeleri. Sorunlu yani.

Hocam siz 3070'e o kadar para ödeyip oyun oynayamayınca içinize oturmuş. Yalan borcum mu var oynadım oynuyorum hala diyorum. Bekle test atayım kendin gör.
Tamam ben bir şey demedim oynuyorsunuz. Neden uzatıyorsunuz? Kanıtlamanıza gerek yok. Belki de NVIDIA kartları sorunludur değil mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Alın bakın. Cp 2077 testinde gayet oynatıyor. Miles Morales'te 7200 mb VRAM kullanımı var 100 FPS akıcı şekilde oynatıyor. Last Of Us'ta da drop yok kartın gücü yetmediğinden 45 FPS alıyor.

Tamam ben bir şey demedim oynuyorsunuz. Neden uzatıyorsunuz? Kanıtlamanıza gerek yok. Belki de NVIDIA kartları sorunludur değil mi?
O da mümkün. O zaman birdahakine genel konuşmayın hocam. Nvidia kartları sorunludur belki cümlesini gereksiz uzatmadan önce kursaydınız çok daha hoş olurdu.

Hocam konu hortlatmış gibi oluyorum ama DLSS 3.5 duyuruldu sizce şu an 4060 alınır mı?

Benim gözümde 4060 hiçbir zaman alınmaz. Eğer AI için veya video editleme gibi şeyler için kullanılmayacaksa tabii ki de. 4060 ciddi derecede performansı düşük bir kart. 4050 yapmışlar, 4060 demişler. Tek avantajı DLSS3'tü rezil performansını biraz kapatsın diye. O da şimdi avantaj olmayı bırakacak FSR3 geleceği için. Ben olsam 6700 XT'yi alırdım veya 7700 XT'yi beklerdim. Sonuçta o da yakında çıkacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı