RTX 4060 ekran kartı 0 watt kullanıyor

Spitf

Zeptopat
Katılım
26 Mayıs 2024
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar, 1 ay önce hazır sistem aldım içinde ASUS RTX 4060 bulunuyor geçen günlerde ekran kartım için driver güncellemesi geldiğini gördüm ben de yaptım fakat yaptıktan sonra oyunda GPU %0 kullanılıyordu ardından yeniden başlattım ve düzeldi. Daha sonrasında tekrar baktım ve bu sefer de GPU 0 watt kullanıyordu bu sorunu hala çözemedim. Driveri tekrar tekrar yeniden kurdum ama işe yaramadı. Bilgi sahibi birisi beni aydınlatsın.
 
Yanlış rapor ediyor. Ya da siz yanlış bir grafiği takip ediyorsunuz. 0 watt kullansa rezil ötesi performans alırsınız 4060 çalışmıyor olduğu için. Bunu belirtmediğinize göre raporlama yanlış.
 
Nereden bakıyorsunuz ne kadar kullandığına? Geforce Experience üzerinden bakıyorsanız orası yanlış gösterebiliyor. Eğer performansta sıkıntı yoksa kurcalamayın. Driver güncellemesi yaparken her zaman temiz kurulum ile yapın.
 
MSI Afterburner üzerinden de baktım orada da 0 gözüküyor ve hangi oyunu oynarsam oynayayım hep 0 da.
Aldığınız performans nasıl? FPS'iniz düşük mü? 0 olsa oyunları oynayamıcak kadar kötü performans alırsınız. Bu konuya değinmediğinize göre performansta bir problem yok. O halde oralarda yazana siz takmayın, hatalı ölçüm yapılıyor demek ki. Driver güncellemelerinizi yaparken temiz kurulum ile yapmayı unutmayın yeterli.
 
Nereden bakıyorsunuz ne kadar kullandığına? GeForce Experience üzerinden bakıyorsanız orası yanlış gösterebiliyor. Eğer performansta sıkıntı yoksa kurcalamayın. Driver güncellemesi yaparken her zaman temiz kurulum ile yapın.

Temiz kurulum derken DDU ile driver kaldirip yeniden sifir olarak mi guncellemeyi diyorsunuz?
 
Temiz kurulum derken DDU ile driver kaldirip yeniden sifir olarak mi guncellemeyi diyorsunuz?
O da olur fakat Geforce Experience bunu kendisi yapabiliyor zaten. Hızlı Kurulum yerine Özel Kurulum seçilirse seçeneklerde Temiz Kurulum seçeneği var. Eski sürücüyü kaldırıp yenisini kuruyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı