RTX 4060 sistem Valorant'ta 200-280 FPS veriyor

lilzenn

Centipat
Daha fazla  
Merhaba Valorant oyununda sistemime göre az FPS alıyorum.
  • i5 12400F.
  • ASUS Dual RTX 4060.
  • 32 GB DDR 4 3200 MHz RAM.
  • B660M-K D4 anakart.

Bu sistem ile 1280x960 bütün ayarlar en düşükte, NVIDIA 3D ayar yönetilmesi performansa ayarlı durumda 200-280 arası FPS alıyorum. Sorunun çözümünü bilen var mı?

oyun bilgisayarı için en ideali i7'dir . ne var bu i5'lerde habire oyuncu bilgisayarı adı altında kakalıyorlar anlamıyorum . hayatımda da almadım i7'den başka kimseye de tavsiye etmedim . i5'in çekirdek sayısı az bir defa, çabuk demode oluyor . i9 pahalı ve uzun ömürlü olsa da bir teknoloji değişiyor outdated oluyor . fiyat ortalaması ve ömrü bakımından i7'den başkası yalandır intel klasmanında .
hocam 1 yıla falan bilgisayarı yükselteceğim monitörü yeni değiştirdim alienware 2523hf aldım pc yükseltiğim de monitör derdi olmasın diye 360 hz aldım

DDU ile driver kaldırıp manuel tekrar kurulum yaptım şu an min 250 max 380-390 fps alıyorum yeterli şu anlık

hocam 1 yıla falan bilgisayarı yükselteceğim monitörü yeni değiştirdim alienware 2523hf aldım pc yükseltiğim de monitör derdi olmasın diye 360 hz aldım

DDU ile driver kaldırıp manuel tekrar kurulum yaptım şu an min 250 max 380-390 fps alıyorum yeterli şu anlık
işlemcinin saat hızı da etki eder fps değerine . bu tarz oyunlar network bazlı olduğu için malum takım arkadaşların rakipler vs hareketlerinin hesaplamaları işlemci üstünden oluyor hep, işlemci saat hızı tek çekirdekte ne kadar yüksek olursa o kadar performansa etkisi olur .

işlemcinin saat hızı da etki eder fps değerine . bu tarz oyunlar network bazlı olduğu için malum takım arkadaşların rakipler vs hareketlerinin hesaplamaları işlemci üstünden oluyor hep, işlemci saat hızı tek çekirdekte ne kadar yüksek olursa o kadar performansa etkisi olur .
saat hızı ne oluyor bilmiyorum

Aynı sistem de 1080p olarak test yapan YouTube videolarına baktım benden 100 FPS falan fazla alıyorlar. Bir de kuzenim de Ryzen 5 5600, 3060 ve 16 GB RAM var ama 350-500 arası FPS alıyor o

CPU kullanımı da %30'un üstüne çıkmadı hiç %30'a bile zor çıkıyor.

Arka planda çalışan uygulamalar, driver güncellemeleri, oyun sürümü ve birçok etken mevcut. Günümüz için konuşacak olursak aldığınız değerler gayet iyi. Endişelenecek hiçbir şey yok. Valorant gibi oyunlar için kurduğunuz ve çalıştırdığınız sistemlerde AMD işlemci en iyi seçenek olacaktır. Eğer imkanınız varsa AMD işlemci tercih edebilirsiniz. Kuzeninizin aldığı FPS oranıda aynı şekilde AMD işlemcisinden kaynaklı.

Oyun bilgisayarı için en ideali i7'dir. Ne var bu i5'lerde ha bire oyuncu bilgisayarı adı altında kakalıyorlar anlamıyorum. Hayatımda da almadım i7'den başka kimseye de tavsiye etmedim. i5'in çekirdek sayısı az bir defa, çabuk demode oluyor. İ9 pahalı ve uzun ömürlü olsa da bir teknoloji değişiyor outdated oluyor. Fiyat ortalaması ve ömrü bakımından i7'den başkası yalandır Intel klasmanında.

Kesinlikle bilgisizce yazılan bir mesaj.

i3, i5, i7, i9 - R3, R5, R7, r9.
Bu yazdıklarımın hiçbirinde o i5, R5 hiçbir önemi yok.
Önemli olan islemcinin tam modeli.
Örneğin i5 9400F ile i3 13100F modellerine bakın evet bunların aralarında çok nesil farkı var ancak sizin yazdıklarınıza göre iyi olanın i5 olması lazım.
i5 9400F'in 6 çekirdek 6 sanal iş parçacığı var, i3 13100F'in 4 çekirdek 8 sanal iş parçacığı var ve ikisini karşılaştırırsak i3 olan çok fark atıyor.
AMD tarafında ise aynı şekilde R3 veya R5'in önemi yok önemli olan tam işlemcinin modeli.
Mesela R7 3700X ile R5 5600'ü karşılaştıralım.
R7'in 8 çekirdeği R5'in 6 çekirdeği var. R7'in 16 iş parçacığı, R5'in 12 var ve R7, R7 olmasına rağmen R5'ten daha kötü.
Çünkü önemli olan işlemcinin tam modeli i5, R7 falan değil.

Arka planda çalışan uygulamalar, driver güncellemeleri, oyun sürümü ve birçok etken mevcut. Günümüz için konuşacak olursak aldığınız değerler gayet iyi. Endişelenecek hiçbir şey yok. Valorant gibi oyunlar için kurduğunuz ve çalıştırdığınız sistemlerde AMD işlemci en iyi seçenek olacaktır. Eğer imkanınız varsa AMD işlemci tercih edebilirsiniz. Kuzeninizin aldığı FPS oranıda aynı şekilde AMD işlemcisinden kaynaklı.
anladım hocam çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Oyun bilgisayarı için en ideali i7'dir. Ne var bu i5'lerde ha bire oyuncu bilgisayarı adı altında kakalıyorlar anlamıyorum. Hayatımda da almadım i7'den başka kimseye de tavsiye etmedim. i5'in çekirdek sayısı az bir defa, çabuk demode oluyor. İ9 pahalı ve uzun ömürlü olsa da bir teknoloji değişiyor outdated oluyor. Fiyat ortalaması ve ömrü bakımından i7'den başkası yalandır Intel klasmanında.

i7 ve F/P aynı cümlede 😂

oyun bilgisayarı için en ideali i7'dir . ne var bu i5'lerde habire oyuncu bilgisayarı adı altında kakalıyorlar anlamıyorum . hayatımda da almadım i7'den başka kimseye de tavsiye etmedim . i5'in çekirdek sayısı az bir defa, çabuk demode oluyor . i9 pahalı ve uzun ömürlü olsa da bir teknoloji değişiyor outdated oluyor . fiyat ortalaması ve ömrü bakımından i7'den başkası yalandır intel klasmanında .
ben katılmıyorum, çekirdek sayısı az olsa nolur oyun performansında çekirdekten ziyade önbellek ve saat hızı dana önemli değil mi, i5 14600K mesela oyun testlerinde çoğunlukla i7 12700K'yı geçiyor, zaman zaman da 13700K'yla yakın değerler sunuyor. Önemli olan isim değil nesil.

Anladım hocam çok teşekkür ederim.

Diğer arkadaşın da dediği gibi online oyunlarda L3 önbelleği daha yüksek olduğu için AMD daha iyi olur, hatta 3D ile biten işlemci modellerini tercih edebilirsiniz. Ben genelde Intel tercih ederim ama önbellek konusunda AMD gerçekten daha iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı