RTX 4060 sistemde FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 11

Zepelli

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, son birkaç aydır laptop'ımda oynadığım Valheim, RDR2, Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda ya oyun ortasında, ya da tümden bariz FPS kayıpları yaşıyorum. Saydığım tüm oyunlarda değerler 25-45 FPS arası oluyor. Ayarlar ultradayken değerler böyle; 6 7 ay önce aynı oyunları oynarken yine ultrada bir problem olmuyordu. GPU kullanımında ve sıcaklığında problem yok ama CPU kullanımı düşük kalıyor zaman zaman, ve sıcaklığı 95 üzeri görmedim(kendisi sınırlıyor olabilir, olaya hakim değilim aydınlatırsanız güzel olur). Darboğaz, mevsimsel ısınma gibi sebepler aklıma geliyor fakat emin değilim. Yaşadığım asıl problem ne olabilir ve çözümü nedir? Bir danışmak istedim.

HP Victus 16.
32 GB DDR5 RAM.
RTX4060 120W 8 GB.
AMD Ryzen 7 7840HS.

Oyun içinde MSI Afterburner ile değerleri paylaşabilir misiniz?

Laptop'ı bu yılın başında aldım,macun bitmiş olablir dediğiniz gibi.fakat garantiyi bozmayacak şekilde nasıl sürebilirim?
Garantiyi bozmayacak şekilde siz açamazsınız. Servise yollayıp bakım yaptırabilirsiniz.

Yukarıda da söylediğim gibi,bazen sorun çıkmıyor.Az önce Cyberpunkta denedim ve normaldi.Ama sonraki denemelerimde problem çıktığı gibi bilgilendireceğim.

Garantiyi bozmayacak şekilde siz açamazsınız. Servise yollayıp bakım yaptırabilirsiniz.
Anladım teşekkür ederim.

hocam bugün testi yapabildim ve sonuçlar böyle. Yine oyunda geçirdiğim 15 dk dan sonra bu hale geldi.CPU sıcaklığını açamdım ama değerler noral görünüyordu diğer uygulamalarda.

Yukarıda da söylediğim gibi,bazen sorun çıkmıyor.Az önce Cyberpunkta denedim ve normaldi.Ama sonraki denemelerimde problem çıktığı gibi bilgilendireceğim.

Anladım teşekkür ederim.

hocam bugün testi yapabildim ve sonuçlar böyle. Yine oyunda geçirdiğim 15 dk dan sonra bu hale geldi.CPU sıcaklığını açamdım ama değerler noral görünüyordu diğer uygulamalarda.
Daha sonrasında ise fanların ksıık sesini farkedince şarjı tak çıkar yapayım dedim ve değerler normale döndü.Haliyle fanlar da eski hızlarına geldi. CPU kullanımı arttı. Fakat bunun geçici bir durum olsa gerek ve yine belli bir periyottan sonra performans düşüşü yaşatacak eskiden olduğu gibi.Bunun sebebi nedir? Sistemin kendini kısıtlaması gibi bir şey mi?

Dosya Ekleri

• cp 11.png
    cp 11.png
    538,7 KB · Görüntüleme: 30
  • cp 12.png
    cp 12.png
    455,4 KB · Görüntüleme: 36
  • cp 21.png
    cp 21.png
    524,5 KB · Görüntüleme: 26
  • cp 22.png
    cp 22.png
    475,2 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Hocam eğer 30-40 DK oynayınca sorun yaşıyorsanız sıcaklıklarla ilgili bir durum cihaz ısınınca kendini korumak için performanstan kısar. Yetkili servise bakım için yollayabilirsiniz. İyi günler dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı