RTX 4060 Ti 8 GB sistemde %99 GPU kullanımı sonucu performans düşüklüğü yaşanıyor

jonathon22

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 7-8 ay öncesinde bir sistem topladım, sistemimin özellikleri şu şekilde:
RTX 4060 Ti 8 GB
i5 13400F
16 GB

Sorunuma gelecek olursam, ilk başlarda herhangi bir sorun yaşamaz iken son zamanlarda oyunlarda GPU kullanımım %99 olmaya başladı fakat bu normalde hep %89-%94 arasında değişirdi fanlarım ise %65'li seviyelerde çalışıp hatrı sayılır bir gürültü yapardı nitekim herhangi bir güç kaybı, performans düşüklüğü yaşadığımı söyleyemem çünkü nette gördüğüm benchmark sonuçları ile aynı sonuçları veriyordu. Bugün nazarında bir örnek verecek olursam Dragon Age Veilguard oyununda bu sorunu çok daha net yaşadığımı fark ettim. GPU %99 seviyesine çıkıyor ve orada kilitleniyor %98 seviyesini asla görmüyor ardından fanlarım neredeyse çalışmayacak seviyede sessizleşiyor ki bunu aldığım GPU sıcaklık derecesi ile direk kanıtlayabilirim. Önceden aldığım GPU sıcaklık değeri tam performansta iken (%89-%94 arası) 76° - 77° maksimum veriyordu fakat son durumda kartım %99 çalışır iken aldığım değer 61°- 64° seviyeleri oluyor. Videolarda izlediğim kadarıyla bahsettiğim oyun özelinde aynı bileşenlere ve aynı ayarlara sahip kişilerin benim sistemimden yaklaşık 20-30 FPS daha fazla aldıkları görünce canım sıkıldı tabii ki ve gelip sizlerden yardım almak istedim. Sizce sorun ne olabilir? Bu arada sürücüm güncel bunu da ekleyeyim. Ne yapmamı önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim ve iyi sosyaller dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı