RTX 4060 Ti 8 GB VRAM sıkıntı yaşatır mı?

Skyfalton

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şimdi Gainward ghost RTX 4060 Ti var bende ama 8 GB ileride çok yetersiz gelecek, mesela şimdi yıl 2026 oldu sayalım ben minimum ayarlarda bile 10 GB VRAM isteyen oyuna girdim diyelim, internette diyorlar ki RAM'den alır VRAM yetmezse diyorlar. Diyelim ki benimki de RAM'den aldı ve drop falan yaşar mıyım bu ekran kartı ve bu RAM ile?

RAM'den alıyor olayı hikaye, o olay sadece oyunun çökmeden çalışmasını devam ettirebilmek için geçerli. RAM'den aldığı zaman performans aynı kalmaz, düşüşler olur, sebebi ise RAM'in VRAM kadar hızlı ve efektif olamaması. Drop yaşatır elbette.

RAM'den alıyor olayı hikaye, o olay sadece oyunun çökmeden çalışmasını devam ettirebilmek için geçerli. RAM'den aldığı zaman performans aynı kalmaz, düşüşler olur, sebebi ise RAM'in VRAM kadar hızlı ve efektif olamaması. Drop yaşatır elbette.

Pekala ama mesela bu RTX 4060 Ti 8 GB mı daha mantıklı yoksa 16 mı? Ona göre değiştirmeyi düşünüyorum.

Şu anda RTX 4060 Ti 8 GB ne kadar bir süre gider?

Halihazırda güncel çıkmış oyunlar 8 GB'ın neredeyse tamamını kullanıyor yüksek ayarlarda. Ben önümüzdeki 2-3 sene içerisinde artık 12 GB VRAM'in standart hale geleceğini düşünüyorum. Teknoloji çok hızlı gelişiyor artık.

Halihazırda güncel çıkmış oyunlar 8 GB'ın neredeyse tamamını kullanıyor yüksek ayarlarda. Ben önümüzdeki 2-3 sene içerisinde artık 12 GB VRAM'in standart hale geleceğini düşünüyorum. Teknoloji çok hızlı gelişiyor artık.

Ama ben şu anda uzun bir süre ekran kartı değişemeyeceğim. Ben RTX 4060 Ti 16 GB almak yerine profesyonel bir bilgisayar tamircisine gitsem yani bana göre 16 GB RTX 4060 Ti mantıklı VRAM gidip taktırabiliyor muyum ekran kartının içine fazladan VRAM?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şimdi Gainward ghost RTX 4060 Ti var bende ama 8 GB ileride çok yetersiz gelecek, mesela şimdi yıl 2026 oldu sayalım ben minimum ayarlarda bile 10 GB VRAM isteyen oyuna girdim diyelim, internette diyorlar ki RAM'den alır VRAM yetmezse diyorlar. Diyelim ki benimki de RAM'den aldı ve drop falan yaşar mıyım bu ekran kartı ve bu RAM ile?

En yüksek ayarlarda oynamayı seviyorsanız veya 1440P'de oynuyorsanız evet, RAM'i kullanması drop yaşatır. Ama en kötü ihtimalle oyundaki ayarları düşürmeniz gerekir, o şekilde yine kullanabilirsiniz.

VRAM gidip taktırabiliyor muyum ekran kartının içine fazladan VRAM?

Öyle bir dünya yok. :D Ekran kartında kullanılan belleklerin maliyeti ekran kartından daha pahalıya gelebiliyor. Çok mantıksız bir hareket olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı