Boğaziçi Servis Mushkin SSD'nin stoğu olmadığını söylüyor

ObiWan KenoBi

Decapat
Daha fazla  
İyi sosyaller.
Geçen sene Quality for Player sitesinden 2500 TL'ye 1 TB Mushkin Vortex SSD aldım. Bu SSD bazen kendi kendine kayboluyordu ve sistemde gözükmüyordu. Laptop'umda ayrı bir SSD daha var ve onda bu sorunu hiç yaşamadım, slot'ları değiştirmeme rağmen.
SSD'yi geçen gün servise gönderdim ve bana bugün dönüş yaptılar.

"Stoklarımızda önerebileceğim muadil ürün bulunmamaktadır. Dilerseniz stoklarımıza ürün gelmesini bekleyebilir (kesin bir süre veremiyoruz) veya talebiniz doğrultusunda tarafınıza rapor düzenleriz, raporla alım yaptığınız firma üzerinden iade sürecini başlatabilirsiniz."

Ben ne yapacağımı bilmiyorum. İade yapıp yenisini alsam en az 1K fark öderim ama bunu da kullanmak istemiyorum, ileride daha sık yaşanabilir. Sizce ne yapmalıyım?

Başka hiçbir şey düşünmeden veya yapmadan tüketici hakem heyetine başvurmalısınız.

Oradan da cevap geç geliyor gelse bile iade yap derler o zamana kadar SSD fiyatları daha da artar.
İade değil malın veya hizmetin yeniden görülmesi/değişim şeklinde talepte bulunacaksınız. Firma size bir teklifte bulunacaktır eğer aynı ürün ellerinde yoksa, o teklifi kabul etmek zorunda değilsiniz. Aynı ürünü veya üst modelini vermek zorundalar.

İade değil malın veya hizmetin yeniden görülmesi/değişim şeklinde talepte bulunacaksınız. Firma size bir teklifte bulunacaktır eğer aynı ürün ellerinde yoksa, o teklifi kabul etmek zorunda değilsiniz. Aynı ürünü veya üst modelini vermek zorundalar.

Tamam başvurayım SSD'imi geri göndermelerini mi isteyeyim.

Bu arada muadil SSD'yi servis mi vermek zorunda yoksa satıcı mı?

@celilemrednsmnt üretici firmayla iletişime geçtim onlar değiştirebileceklerini söylediler ürünü göndermemi istiyorlar ama yurt dışına :D vergi çıkar mı?

Son düzenleme:
Tamam başvurayım SSD'imi geri göndermelerini mi isteyeyim.
Evet.
Bu arada muadil SSD'yi servis mi vermek zorunda yoksa satıcı mı?
Satıcı.
@celilemrednsmnt üretici firmayla iletişime geçtim onlar değiştirebileceklerini söylediler ürünü göndermemi istiyorlar ama yurt dışına :D vergi çıkar mı?
Bence bu konuyu tüketici hakem heyetine bırakın. Şu durumda çıkan vergiyi veya kargo ücretini üretici firma veya satıcı karşılamalı. Bunu talep ederseniz ve kabul ederlerse ne âlâ ama kabul edileceğini sanmıyorum. Tüketici hakem heyetine bırakırsanız tüm masrafları satıcı karşılar.

Oradan da cevap geç geliyor gelse bile iade yap derler o zamana kadar SSD fiyatları daha da artar.
THH'ye sadece değişim istediğin iade istemediğini talep ederek başvuru yaparsan değişim kararı çıkar. Ellerinde stok yok mümkün değil derlerse de icra/haciz ile Ticaret Odasına yazı gönderilir ve güncel fiyatı belirlenerek o şekilde değişim kararının icrası iadeye çevrilebilir.

Dilekçe içeriğinin nasıl olacağına dair taslak

Son düzenleme:
THH'ye sadece değişim istediğin iade istemediğini talep ederek başvuru yaparsan değişim kararı çıkar. Ellerinde stok yok mümkün değil derlerse de icra/haciz ile Ticaret Odasına yazı gönderilir ve güncel fiyatı belirlenerek o şekilde değişim kararının icrası iadeye çevrilebilir.
kaç ayda çıkar sonuç ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı