RTX 4060 Ti aldım

Denerim ama 3300X'in de kapasitesini biliyorsun, her ne kadar en iyi RAM kombinasyonu ile kullansam da sınırı çok yüksek değil. Youtube'daki testler daha homojen olabilir bu oyunlarda.

Ben odağımı Cyberpunk 2077'e vereceğim ilk etapta. Malum DLSS 3.0 ve Ray Tracing Overdrive gibi NVIDIA'nın gelecek büyük oyunlara koyacağı teknolojini deneyimliyoruz.

Bu da bir nebze DDR4'te kalacaklar ya da çok güçlü işlemciye sahip olmayanlar için işlevsel olacak. Bakalım native çözünürlükte CPU bounddan dolayı çıkamadığımız kareleri DLSS 3.0 bize verebilecek mi, Ray Tracing'in sömürdüğü işlemci gücünü yine bu karelerle tamamlayabilecek miyiz. Önemli nokta bu şu anda.
Şu son günden sonra bu karta bayağı bi' sardın sanki, sarılmayacak gibi de değil açıkçası. Bence her ne kadar teknoloji demosundan hallice oyunlarda denemek gerektiği kadar nispeten eski oyunlarda da performansına bakmak gerek, herkes en yeni oyunları oynamıyor sonuçta.
Bakalım neler yapacak bu arkadaş. Benim 6700XT için çıtır çerez performans verecek olsa da (!) beklemedeyim, iyice merak ettirdi kendini şu DLSS 3.0.

Şu son günden sonra bu karta bayağı bi' sardın sanki, sarılmayacak gibi de değil açıkçası. Bence her ne kadar teknoloji demosundan hallice oyunlarda denemek gerektiği kadar nispeten eski oyunlarda da performansına bakmak gerek, herkes en yeni oyunları oynamıyor sonuçta.
Bakalım neler yapacak bu arkadaş. Benim 6700XT için çıtır çerez performans verecek olsa da (!) beklemedeyim, iyice merak ettirdi kendini şu DLSS 3.0.

Ben teknolojiye sardım aslında, 1-2 senedir takip ediyorum yapay zekanın gelişimini ve her alanda bizi nasıl etkileyeceğini. Mainstream teknoloji kanallarının en çok izlenen videoları tamamen insanların duymak istedikleri üzerine odaklanıyor. Jayz2Cents'i bile linç etti dengesizler.

Ama bildiğin üzere genel kanı her zaman doğru olmuyor. NVIDIA insanları RTX 2000 serisinde çok güzel kopardı biliyorsun. O dönem herkes "kardeşim Ray Tracing var, DLSS var" diye kafa ütülüyordu. Biz burada olumsuzluklardan bahsedince kötü oluyorduk, üzerine yine tüm mainstream kanallar RT, DLSS övgüsü yapıp duruyordu.

Teknoloji dünyası böyledir. Ryzen 1000 serisi çıktığında ve aldığımda herkesin dilinde "AMD ısınıyor kardeşim, Intel en iyisi" lafı dolanıyordu. Sonraki Ryzen jenerasyonlarında en büyük AMD'ci kendileri oldular.

Ben teknolojiye sardım aslında, 1-2 senedir takip ediyorum yapay zekanın gelişimini ve her alanda bizi nasıl etkileyeceğini. Mainstream teknoloji kanallarının en çok izlenen videoları tamamen insanların duymak istedikleri üzerine odaklanıyor. Jayz2Cents'i bile linç etti dengesizler.

Ama bildiğin üzere genel kanı her zaman doğru olmuyor. NVIDIA insanları RTX 2000 serisinde çok güzel kopardı biliyorsun. O dönem herkes "kardeşim Ray Tracing var, DLSS var" diye kafa ütülüyordu. Biz burada olumsuzluklardan bahsedince kötü oluyorduk, üzerine yine tüm mainstream kanallar RT, DLSS övgüsü yapıp duruyordu.

Teknoloji dünyası böyledir. Ryzen 1000 serisi çıktığında ve aldığımda herkesin dilinde "AMD ısınıyor kardeşim, Intel en iyisi" lafı dolanıyordu. Sonraki Ryzen jenerasyonlarında en büyük AMD'ci kendileri oldular.
Kart derken dolaylı yoldan sunduğu teknolojilerden bahsediyordum aslında, yoksa yemişim kas gücünü. Kas gücü istesek bol bol var.

Artık kanallardan çok böyle forum içi kullanıcı incelemelerine hasret kaldık. Açıyorum, adam birkaç bir şey geveliyor ama net değil tam olarak ne olduğu. Yabancılarda bunu yapan olmasa da özellikle Türk kanallar genelde pek başarılı değil.

İnsanların teknoloji konusunda bile bir şeye inanıp onu ölümüne savunması çok saçma. Bazı insanlar bir firmayı öylesine savunuyor ki sanarsın CEO'su olduğu firmayı savunuyor. Halbuki sadece kullandığı ürünün kötü olduğunu kabul etmek istemiyor veya o tarz bir şey işte çok da önemli değil. Zaten bir süre sonra inkar edilemeyecek kadar kötü duruma gelince işler insanlar da kabul etmek durumunda kalıyor. Verdiğiniz örneğin üzerine, Intel'in 6. ve 7. nesilleri neredeyse aynı işlemci yapıp 9. nesile ısrarla çoklu çekirdek kullanmaması gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı