RTX 4060 Ti aldım

Normalde bu kartın 16 GB'ını alma planım var ama bir öngösterim olması ve DLSS 3.0 ile Frame Generation'ın ne kalitede olduğunu bizzat deneyimlemek için perakendeci bir dostuma sordum elinde kutusunu falan açtığı bir tane varmış. Verdi kargoya geliyor bir deneyeceğim eğer şans veriliyor gibiyse geliş fiyatından transfer yapacağım (11, 5K), değilse geri yollayıp 16'yı beklemeye devam edeceğim.

1-2 güne gelir zaten bir tane de inceleme atarım. Özellikle CPU bound olan durumlarda DLSS 3.0 ve frame generation ne yapıyor bunun için 3300X güzel bir kobay olacak. Böylece darboğaz sorununa farklı bir bakış açışı eklemiş oluruz. Ayrıca gecikme hissediliyor mu yoksa iyi mi bunu da göreceğim. Malum çoğu teknoloji kanalı çok yüzeysel inceleme yaptığından bunları birinci elden anlamak ve öğrenmek zor.

RTX 4060 düşünenlere de rehber olmuş olur ayrıca. Sizin de "şunu merak ediyorum, bu testi yap" gibi önerileriniz varsa ve mümkünse yaparım.

Hocam RTX 4060 düşünüyordum ben RX 6700 XT alamazsam konunun takibindeyim.

Böyle bir şey yapmanız güzel olabilir. Bu vesileyle de kartın alınıp alınmayacağını da görmüş oluruz. Kartın incelemesini yaparken rakibi, eş değer AMD kartıyla birlikte inceler misiniz? Kullanıcıları da ona göre yönlendiririz. Ön düşünceme göre kartın pek verimli olacağını şahsen düşünmüyorum. 16GB olanı kurtarabilir de şahsen 8GB VRAM'li kartın pek kurtaracağını sanmıyorum.

Hayırlı olsun. NVIDIA Denetim Masası'ndan her şeyi en yükseğe çekip, 5-10 dakika sonra da en her şeyi en düşüğe çekip AAA bir oyunda güç tüketimlerini paylaşmanızı isteyeceğim. Ben de alabilirim belki.

Hayırlı olsun hocam. Güle güle kullanın.

Bakalım kullanacak mıyız yoksa ertesi gün kendini kargo şubesinde mi bulacak. Teşekkürler.

Rust resmi sunucu en kalabalı large haritada test edebilirsin belki.

Rust çok CPU bound bir oyun 3300X ve 4060 Ti ikilisi oraya pek cevap veremez maalesef. Frame Generation olsaydı kare yaratma ve gecikmeleri incelerdim lakin.

@kino bu arada sizde TLOU1 varsa deneyebilir misiniz? En yüksek ayarlarda veya en yüksekin bir altı falan. Cyberpunk 2077 falanda olabilir. Bu arada hayırlı olsun demeyi unutmuşum.

16 GB olanı al, hayırlı olsun inşaallah.

Teşekkürler en başından beri plan o. Bakalım azılı 1080P kullanıcısı olarak bu kart nelere cevap verecek, nelere veremeyecek, DLSS 3.0 Jensen abinin çığırdığı kadar iyi mi yoksa üretilen kareler doğal histen uzak mı göreceğiz.

4060 da vardı seçenekler arasında ama 6600 XT ve 3060'ın yanına onu getirsem hepten üçüz olacaklardı, bu nedenle vitesi bir tık yukarı çektim.

GTA V olsa canın sağolsun ama eski oyunlarla testin yararlı ve sorulara yanıt verecek derecede olacağını düşünmüyorum..
Şaka yapıyorum zaten test diyince akla ilk GTA geliyor diye söyledim bende 4060 almayı düşünüyorum sonuçları bekliyorum.

RDR2 dener misiniz hocam? GOW'da olabilir ikisi ekran kartı için uygun bence.

Denerim ama 3300X'in de kapasitesini biliyorsun, her ne kadar en iyi RAM kombinasyonu ile kullansam da sınırı çok yüksek değil. Youtube'daki testler daha homojen olabilir bu oyunlarda.

Ben odağımı Cyberpunk 2077'e vereceğim ilk etapta. Malum DLSS 3.0 ve Ray Tracing Overdrive gibi NVIDIA'nın gelecek büyük oyunlara koyacağı teknolojini deneyimliyoruz.

Bu da bir nebze DDR4'te kalacaklar ya da çok güçlü işlemciye sahip olmayanlar için işlevsel olacak. Bakalım native çözünürlükte CPU bounddan dolayı çıkamadığımız kareleri DLSS 3.0 bize verebilecek mi, Ray Tracing'in sömürdüğü işlemci gücünü yine bu karelerle tamamlayabilecek miyiz. Önemli nokta bu şu anda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı