RTX 4060 Ti alınır mı?

TYG16

Centipat
Arkadaşlar sa yeni sistem toplayacağım 4060 Ti mı alsam yoksa RX7700 XT mi karar veremedim. Çok bir fark yok gibi duruyor.
NVIDIA olduğu için 4060 almaya daha yakınım gibi bu arada ekran kartında NVIDIA'nin avantajları neler olur sizce? Yardımcı olursanız çok iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunu hangi çözünürlükte oynuyorsunuz ?
Ekran kartını ne için kullanacaksınız ?
Hangi tür oyunlar oynuyorsunuz ?

İki kart kabaca aynı fiyat kategorisinde. 7700XT, RT olmadan genel olarak daha iyi bir performansa sahiptir, ancak uzaktan bile "buna değer" olan bir avuç oyunda RT ile oynamak istiyorsanız (okuyun: performans artışı karşılığında görüntü kalitesinde yeterince büyük bir artış elde edersiniz) 1080p'de bile daha üst düzey bir Nvidia kartı istersiniz. Buna karşılık 4060Ti'den daha fazla güç gerektiriyor. Yerleşik VRAM'e gelince, bu biraz anlamsız çünkü bu kartlardan herhangi birini 4k oyun için kullanmayacaksınız ve 12Gb zaten 1080/1440p oyun için fazlasıyla yeterli ve 16GB fazla abartı, ama Çok fazla VRAM'e sahip olmak, çok az VRAM'e sahip olmaktan çok daha iyidir. Bir yan not olarak: 8GB 4060Ti sürümünün, RT kullanırken CP2077 gibi oyunlarda 1080p'de bile takılmalara neden olduğu gösterilmiştir (Nvidia kartını istemenizin asıl nedeni budur), bu nedenle mümkünse bu sürümden kaçının. Genel olarak, watt sizin için önemli değilse (örneğin, 600W PSU'nuz var, bu da 4060Ti için yeterli, ancak 7700XT için değiştirilmesi gerekecek), AMD kartı paranızın karşılığını daha iyi verir. Ancak, sanki şanslıymışsınız gibi, önce yerel piyasa fiyatlarını araştırmalısınız, sanki sadece 50$ daha fazla bir fiyata 7800XT alabilirsiniz.

RX7700 XT daha güçlü bir kart. 4060 daha çok 6700XT seviyesinde yaklaşık 5-10 FPS fark var aralarında. 7700XT de daha iyi performans alırsın, 4060 daha çok fiyat performans kartı. Ti daha iyi normalden ama yine de 6700 düzeyinde bir kart.
NVIDIA'nın avantajı DLSS 3, yapay zeka, çekirdeklerinin fazla olması, lighting ve reflection da NVIDIA daha iyi FPS düşüşü olmuyor, ışın izleme, çekirdeklerinin sayısı fazla olduğu için daha iyi render yapıyor.
Ama sadece oyun için kullanacaksan 7700 XT bence bu açığı kapatabilecek güçte.

4060 ti alsamda 8gb VRAM olanı alabilirim başkasına gücüm yetmez 7800 ede aynı şekilde alamam bu ikisi hazır sistemde işlemci aynı kartlar bu şekilde bin TL fark var o kadar genellikle oyun için kullanıcam bide uzun vadeli kullanmak isterim gerçekten neyi önerirsiniz bide 7700 ü alcak olsam 650w PSU yetmezmi yada kaç yeter yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Oyunu hangi çözünürlükte oynuyorsunuz ?
Ekran kartını ne için kullanacaksınız ?
Hangi tür oyunlar oynuyorsunuz ?
Usta oyuna Göre değişir çözünürlük oyun için kullanıcam genellikle güncel oyunlar işte bide benim düşüncem uzun vadeli kullanmayı düşünüyorum.

Siz sadece ekran kartı mı alacaksınız hazır sistem mi ?

Arkadaşlar sa yeni sistem toplayacağım 4060 Ti mı alsam yoksa RX7700 XT mi karar veremedim. Çok bir fark yok gibi duruyor.
NVIDIA olduğu için 4060 almaya daha yakınım gibi bu arada ekran kartında NVIDIA'nin avantajları neler olur sizce? Yardımcı olursanız çok iyi olur.

RX 7700XT daha güçlü bir kart ben sistem de sadece oyun oynayacağım dersen onu al. Yoksa 4060 Ti tercih et.

İki kart kabaca aynı fiyat kategorisinde. 7700XT, RT olmadan genel olarak daha iyi bir performansa sahiptir, ancak uzaktan bile "buna değer" olan bir avuç oyunda RT ile oynamak istiyorsanız (okuyun: performans artışı karşılığında görüntü kalitesinde yeterince büyük bir artış elde edersiniz) 1080p'de bile daha üst düzey bir Nvidia kartı istersiniz. Buna karşılık 4060Ti'den daha fazla güç gerektiriyor. Yerleşik VRAM'e gelince, bu biraz anlamsız çünkü bu kartlardan herhangi birini 4k oyun için kullanmayacaksınız ve 12Gb zaten 1080/1440p oyun için fazlasıyla yeterli ve 16GB fazla abartı, ama Çok fazla VRAM'e sahip olmak, çok az VRAM'e sahip olmaktan çok daha iyidir. Bir yan not olarak: 8GB 4060Ti sürümünün, RT kullanırken CP2077 gibi oyunlarda 1080p'de bile takılmalara neden olduğu gösterilmiştir (Nvidia kartını istemenizin asıl nedeni budur), bu nedenle mümkünse bu sürümden kaçının. Genel olarak, watt sizin için önemli değilse (örneğin, 600W PSU'nuz var, bu da 4060Ti için yeterli, ancak 7700XT için değiştirilmesi gerekecek), AMD kartı paranızın karşılığını daha iyi verir. Ancak, sanki şanslıymışsınız gibi, önce yerel piyasa fiyatlarını araştırmalısınız, sanki sadece 50$ daha fazla bir fiyata 7800XT alabilirsiniz.

Katılıyorum ancak yabancı videolarda sürekli bahsedilen bu 7800XT'nin 7700XT'den sadece 50 dolar pahalı olması maalesef ülkemizde geçerli değil. Şu anda aralarında 3000-4000 lira var bu da 100 dolar'dan bile fazla.

Bu şartlarda ben 7700XT'den devam ederdim.

Usta hazır sistem alacağım iki sistem de var işte her şeyi aynı ekran kartı farklı arada bin TL kadar fark var kararsız kaldım.

Sistemlerin linkini atar mısın? Sadece oyun oynayacağım diyorsan RX 7700XT al.

Usta hazır sistem alacağım iki sistem de var işte her şeyi aynı ekran kartı farklı arada bin TL kadar fark var kararsız kaldım.

Yoksa derken iş için mi?

Yayın, yazılım, render gibi işlerle uğraşacaksan al 4060 Ti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı