RTX 4060 Ti sistem oyun haricinde donuyor

keremozer

Femtopat
Daha fazla  
Sistem özelliklerim:
4060 Ti.
32 GB 6000MHz RAM DDR5.
Ryzen 5 7500F.
1TB SSD.

Arkadaşlar bilgisayarım oyun oynarken hiçbir sıkıntı yok ne donma ne kasma hiçbir sorun yok fakat masaüstünde, Google Chrome'da, Discord'da, Spotify'da aşırı derece de donuyor. Ara sıra sürekli oluyor böyle. Format attım düzelmedi. Windows 10 yükledim hala aynı D. Üzelmiyor. Ne yapmam gerekiyor?

Bu sorunu bende yaşadım. Çözüm için Chrome da ayarlar / sistem / kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan'ı kapattım ve DDU ile ekran kartının tüm yazılımlarını silip yükledim düzeldi. Sanırım yeni sürücüyle gelen bazı yazılım değişiklikleri eski gölgelendirici kayıtlarıyla uyumsuzluk yapıyor ve anlık takılmalara sebep oluyor. Belirtmemişsiniz ama bu anlık donmalarla beraber seste de bir sorun yaşıyordum, sizde de öyle mi?

Windows 11'den kaynaklanıyordur HP Victus 16 bilgisayarında yaşamıştım 3-4 aya yeni Update gelmişti düzelmişti. Windows 10 düşerek deneyebilirsin. Pardon üsteki Windows 10 düştüm ibaresini fark etmedim.

Hocam garip olan oyunlarda hiçbir donma kasma yaşamıyorum sadece masaüstünde falan. Görev Yöneticisi'ni bile açamıyorum. Sürekli olan bir şey değil bu arada bazen oluyor drop gibi giriyor.

Bu sorunu bende yaşadım. Çözüm için Chrome da ayarlar / sistem / kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı Kullan'ı kapattım ve DDU ile ekran kartının tüm yazılımlarını silip yükledim düzeldi. Sanırım yeni sürücüyle gelen bazı yazılım değişiklikleri eski gölgelendirici kayıtlarıyla uyumsuzluk yapıyor ve anlık takılmalara sebep oluyor. Belirtmemişsiniz ama bu anlık donmalarla beraber seste de bir sorun yaşıyordum, sizde de öyle mi?

Hocam sadece Google'da olmuyor ki bu sorun anladığım kadarıyla bilgisayar yükte değilken oluyor.

Hocam garip olan oyunlarda hiçbir donma kasma yaşamıyorum sadece masaüstünde falan. Görev Yöneticisi'ni bile açamıyorum. Sürekli olan bir şey değil bu arada bazen oluyor drop gibi giriyor.

Hocam sadece Google'da olmuyor ki bu sorun anladığım kadarıyla bilgisayar yükte değilken oluyor.
Bilgisayarda herhangi bir pencere değişiminde yaşıyordum. En çokta chrome kullanırken yaşanıyordu örnek için söyledim. Yazının devamında sorunu düzeltmek için asıl yaptığım şeyi ve olası sebebini belirttim. Bu sorun yalnızca nvidia kartlarda da yaşanmadı. Windows güncellemesiyle alakalı bişey olabilir. İnternette de kimsenin konu hakkında düzgün bir fikri yoktu. DDU ile detaylı temizlik ve sonrasında otomatik sürücü tespit ve kurulumu yapmak benim çözümümdü. Denerseniz sonuçları bildirin lütfen.

Bilgisayarda herhangi bir pencere değişiminde yaşıyordum. En çok da Chrome kullanırken yaşanıyordu örnek için söyledim. Yazının devamında sorunu düzeltmek için asıl yaptığım şeyi ve olası sebebini belirttim. Bu sorun yalnızca NVIDIA kartlarda da yaşanmadı. Windows güncellemesiyle alakalı bir şey olabilir. İnternette de kimsenin konu hakkında düzgün bir fikri yoktu. DDU ile detaylı temizlik ve sonrasında otomatik sürücü tespit ve kurulumu yapmak benim çözümümdü. Denerseniz sonuçları bildirin lütfen.

Tamamdır deneyeceğim teşekkür ederim.

Bilgisayarda herhangi bir pencere değişiminde yaşıyordum. En çokta chrome kullanırken yaşanıyordu örnek için söyledim. Yazının devamında sorunu düzeltmek için asıl yaptığım şeyi ve olası sebebini belirttim. Bu sorun yalnızca nvidia kartlarda da yaşanmadı. Windows güncellemesiyle alakalı bişey olabilir. İnternette de kimsenin konu hakkında düzgün bir fikri yoktu. DDU ile detaylı temizlik ve sonrasında otomatik sürücü tespit ve kurulumu yapmak benim çözümümdü. Denerseniz sonuçları bildirin lütfen.
hala ara sıra dediğim gibi takılıyor yani neden olabilir hiç anlamıyorum

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı