RTX 4060 Ti sistemde donmalar oluyor

ahmet emin tunç

Centipat
Daha fazla  
RAM
8x2 3600 xpg
SSD veya HDD modeli
500gb m.2ssd + 1tb sata ssd
Ekran kartı
asus dual rtx 4060ti 8gb
Anakart
asus b450mk 2
İşlemci
ryzen 5 5600
Selamlar alalı 6-7 ay olan kasamda performans sorunları yaşıyorum.
4060 Ti 8 GB.
5600.
8x2 3600MHz RAM.
Gibi özellikler bulunmasına ragmen basıt oyunlarda bile kasabiliyor veya donabiliyor. Sanki tam performansta değilk gibi YouTube'deki testlere görede düşük FPS'i.
Kasamı nasıl tüm donannımları tarayabilirim durumları normal mi ona göre garantiye göndereceğim. Şüphelendigim olay bir aralar Craft Rise oynuyordum ve Craft Rise Launcher'i mining yapıyormuş. Ondan dolayı ekran kartında sorun olabilir mi?

Öncelikle bileşenlerde sorun tespiti yapmak istediğinizi söylemeniz üzere önermiştim ben zaten Armoury Crate'i. Uygulama üzerinden bütün bileşenlerin değerlerini anlık olarak takip edebilirsiniz. 3DMark sonuçlarınız işe normal gözüküyor. Son olarak genel bir çözüm olarak size en yakın zamanda tam performans için NVIDIA Control panel ayarları paylaşacağım. Sorununuz grafik kartınızın ayarlarınız yüzünden kendini kısıtlamasından kaynaklanıyor olabilir. Eğer aradan zaman geçmesine rağmen size ayarları paylaşmamış olursam lütfen beni etiketleyin.

Ekran kartı oyunlarda %100 kullanılıyor. Ayarlarınızı bekliyorum.

NVIDIA Control Panel ayarlarında aşağıdaki resimlerde seçili ayarları yapmanız yeterli olacaktır. Ayrıca GPU'nuzun %100 kullanımı da normal gözükmüyor. Dilerseniz bıraktığım linkten Process Explorer programını indirip GPU'nuzu neyin kullandığını görebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-09 164956.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-09 164956.png
    15 KB · Görüntüleme: 22
  • Ekran görüntüsü 2024-12-09 165008.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-09 165008.png
    15,2 KB · Görüntüleme: 15
  • Ekran görüntüsü 2024-12-09 165026.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-09 165026.png
    14,9 KB · Görüntüleme: 18
  • Ekran görüntüsü 2024-12-09 165038.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-09 165038.png
    14,7 KB · Görüntüleme: 16
NVIDIA Control panel ayarlarında aşağıdaki resimlerde seçili ayarları yapmanız yeterli olacaktır. Ayrıca GPU'nuzun %100 kullanımı da normal gözükmüyor. Dilerseniz bıraktığım linkten process Explorer programını indirip GPU'nuzu neyin kullandığını görebilirsiniz.

Dediğiniz ayarları yaptım. Bir de %100 oyunlardayken oluyor normal kullanımda sıkıntı yok.

Dediğiniz ayarları yaptım. Bir de %100 oyunlardayken oluyor normal kullanımda sıkıntı yok.
Oyun esnasında GPU kullanımının %100 olduğunu söylediğinizi göz önünde bulundurursak sizin için önerebileceğim en etkili çözüm işletim sisteminize format atmak olacaktır. Güvenli modda Kaspersky ile cihazınıza tam tarama yapabilirsiniz. Ayrıca oyun esnasında Windows+G kısayolunu uyguladığınızda programların kaynak kullanma durumlarını gösteren bir pencere açılmalı orada gözünüze çarpan bir programla karşılaşırsanız bize iletebilirsiniz.

Oyun esnasında GPU kullanımının %100 olduğunu söylediğinizi göz önünde bulundurursak sizin için önerebileceğim en etkili çözüm işletim sisteminize format atmak olacaktır. Güvenli modda Kaspersky ile cihazınıza tam tarama yapabilirsiniz. Ayrıca oyun esnasında Windows+g kısayolunu uyguladığınızda programların kaynak kullanma durumlarını gösteren bir pencere açılmalı orada gözünüze çarpan bir programla karşılaşırsanız bize iletebilirsiniz.

Hocam siz bunu yazmadan önce format atmıştım düzelmedi. Dediginizi deneyeceğim.

Aldigindan beri mi sorun yasiyorsun, yoksa bir noktadan sonra mi basladi? Eger ikincisiyse o noktayi tespit etmen lazım. Bir sey mi indirdin, bir guncelleme sonrasi mi oldu vs.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı