RTX 4060 Ti stuttering nasıl çözülür?

İşletim sistemi
Windows 11
Daha fazla  
Merhaba, yeni bir bilgisayar aldım ve yaklaşık bir aydır uğraştığım bir stuttering sorunu var. Neredeyse her gün uğraşıp akla gelebilecek şeyleri denedim, şu anlık tek çözüm bilgisayarı yormak. League of Legends ve başka hafif sistem gereksinimli birkaç oyunu oynarken bir süre sonra %0, 1 FPS ve %1 "0"lara kadar iniyor (ve saniyede 2 kere yaşanacak kadar sık şekilde aralıksız oluyor) daha sonra kendi kendine çözülüp birkaç dakika sonra tekrar başlıyor. 1080p 60FPS oynarken bu sorunu yaşıyorum.

DSR 4X açıp 240FPS'e sabitlediğim vakit azalıyor ancak sorun devam ediyor, ben de arkada bilgisayarı daha da çok yoran bir oyun açıyorum ve sorun gidiyor. Bu yöntem ile en az 2 program/oyun çalıştırmam gerektiği için zaman zaman uygulamalarda toplu çökmeler yaşıyorum. Bu durumu benzer şekilde çözebilecek alternatif yollar aklınıza geliyor ise yazmanızı rica edeceğim.

İki türlü de CPU veya GPU %100 olmuyor, maksimum %30-40 CPU ve %30-40 GPU kullanımı görüyorum. Benchmarklarda herhangi bir sorun yaşamıyorum ve sıcaklıklar da kullanım esnasında CPU için 50-55, GPU için 60 FPS 1080P'de 39-40, DSR 4X + yoran bir uygulamayla (bu örnekte Genshin Impact açıyorum) 45-50 arası oluyor.

Sistem:
Ryzen 7 5700X
Galax 4060 Ti 8 GB
Kingston A2000 500GB SSD
WD Green SN350 500 GB SSD
1 TB HDD (HDD tamamen boş, sorun buradan kaynaklı değil)
B550M-K anakart
650W +80 Bronze PSU
3600MHz CL18 2x16 RAM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…