3060 Ti sistemde oyunlarda stuttering oluyor

Tamamdır hocam mutlaka konunuzu bilgilendirin, bırakmayın bu konuyu. Takipçinizim ve size yardımcı olmak için her şey yapmaya hazırım. İrtibatta olalım.

M.2 SSD sorun olduğunu düşünmeyin diğer SATA SSD'lerden daha güçlü o. Testlerinizi yaptıktan sonra birlikte kanıya varırız. Ona göre diğer SATA SSD'lere atıp denersin.

2 hafta önce 3060 kullanıyordum böyle bir sorun hiç olmamıştı ya da ben hissetmedim 3060 Ti aldıktan sonra olmaya başladı. Ama bence sorun kartta değil çünkü bazen olup olmuyor.

@basimAC hocam biraz forumda gezdimde anakart değiştirip sorunu çözen de var format atıp çözende ben bugün format atıp Windows 10'a geçeceğim belki virüs vardır diye yapıyordur sorun sadece frame time mesela oyundaki sistemin ms i 15ms oyun oynarken birden 18 ms olursa takılma hissediyon %1 ve %0.1FPS düşüyor lanet bir şey.

Son düzenleme:
2 hafta önce 3060 kullanıyordum böyle bir sorun hiç olmamıştı ya da ben hissetmedim 3060 Ti aldıktan sonra olmaya başladı. Ama bence sorun kartta değil çünkü bazen olup olmuyor.

@basimAC hocam biraz forumda gezdimde anakart değiştirip sorunu çözen de var format atıp çözende ben bugün format atıp Windows 10'a geçeceğim belki virüs vardır diye yapıyordur sorun sadece frame time mesela oyundaki sistemin ms i 15ms oyun oynarken birden 18 ms olursa takılma hissediyon %1 ve %0.1FPS düşüyor lanet bir şey.
Hocam emin ol anakart değişimi yaptım gittim sıfır anakart satın aldım geldim sorun aynı kaldı. Windows 10 dan windows 11 geçip çok denedim, sorun aynı oldu hiç formata başvurma gereksiz yere zamanın ve içeriklerin gider. Çözüm değil emin ol çözüm değil.

Ekran kartından dolayı da değil ben bilgisayara çevremdeki arkadaşların ekran kartlarını taktım acaba sorun ekran kartından mıdır diye ama hala aynıydı. Psu'larını bile aldım farkı güç kaynaklarıyla denedim, aynıydı. 900w psu bile taktım

Senin tek bir dediğin argüman beni gerçekten konu başından beri mantığımı sorgulattırıyor. Gerçekten frame time meselesi olabilir, çünkü başka hiçbir şey mantığıma yatmıyor. Kullandığım monitör kablosu display port bundan daha kalitelisi yok görüntü için. Oyunlarda frame time olayı yüksek fpslere çıkınca düşüyor zaten ama sabit 144 fps aldığın oyunda bile 140fps düşsen bile stuttering oluyor. Her ne kadar mantıklı bir şey gibi dursa da bu frame time yine dediğim şekliyle çürütmüş oluyor. Eğer senin frame time ve sutturing arasındaki ilişkiyle ilgili iyi bir bilgin varsa anlatır mısın?

Hocam emin ol anakart değişimi yaptım gittim sıfır anakart satın aldım geldim sorun aynı kaldı. Windows 10'dan Windows 11 geçip çok denedim, sorun aynı oldu hiç formata başvurma gereksiz yere zamanın ve içeriklerin gider. Çözüm değil emin ol çözüm değil.

Ekran kartından dolayı da değil ben bilgisayara çevremdeki arkadaşların ekran kartlarını taktım acaba sorun ekran kartından mıdır diye ama hala aynıydı. PSU'larını bile aldım farkı güç kaynaklarıyla denedim, aynıydı. 900W PSU bile taktım.

Senin tek bir dediğin argüman beni gerçekten konu başından beri mantığımı sorgulattırıyor. Gerçekten frame time meselesi olabilir, çünkü başka hiçbir şey mantığıma yatmıyor. Kullandığım monitör kablosu DisplayPort bundan daha kalitelisi yok görüntü için. Oyunlarda frame time olayı yüksek FPS'lere çıkınca düşüyor zaten ama sabit 144 FPS aldığın oyunda bile 140FPS düşsen bile stuttering oluyor. Her ne kadar mantıklı bir şey gibi dursa da bu frame time yine dediğim şekliyle çürütmüş oluyor. Eğer senin frame time ve sutturing arasındaki ilişkiyle ilgili iyi bir bilgin varsa anlatır mısın?

Bende şöyle oluyor anlatayım oyunu 180FPS oynarken frame time ı takip ediyorum sistemin geçikme süresi atıyorum 30ms iken anlık birden 35 ms oluyor ve böylelikle %1FPS 70 80'a düşüyor ve ekrana takılma yansıyor bu stuttering diye biliyorum ve oyun oynarken frame time ms yükselmesi bir kere olmuyor sürekli oluyor her saniye %1FPS düşüyor takılma olarak ekrana yansıyor. Format atacağım zaten 11 sorunlu 2 tane SATA var oyunları ona aktarırım formattan önce.

Bende şöyle oluyor anlatayım oyunu 180FPS oynarken frame time ı takip ediyorum sistemin geçikme süresi atıyorum 30ms iken anlık birden 35 ms oluyor ve böylelikle %1FPS 70 80'a düşüyor ve ekrana takılma yansıyor bu stuttering diye biliyorum ve oyun oynarken frame time ms yükselmesi bir kere olmuyor sürekli oluyor her saniye %1FPS düşüyor takılma olarak ekrana yansıyor. Format atacağım zaten 11 sorunlu 2 tane SATA var oyunları ona aktarırım formattan önce.
Anladım hocam. Tamam yap ama format çözüm olmayacak haberin olsun, hayal kırıklığına uğrama diye söylüyorum.

Peki bu frame time konusunda nasıl önlem alabiliriz ne yapabiliriz.

Anladım hocam. Tamam yap ama format çözüm olmayacak haberin olsun, hayal kırıklığına uğrama diye söylüyorum.

Peki bu frame time konusunda nasıl önlem alabiliriz ne yapabiliriz.

Kendiliğinden geçmiş bazılarında bende bazı günler hiç olmuyor bazı günler oluyor sıkıntı her şey olabilir Power Supply bile olabilir konuya daha hakim olanlar bize bilgi verse daha iyi olur.

Kendiliğinden geçmiş bazılarında bende bazı günler hiç olmuyor bazı günler oluyor sıkıntı her şey olabilir Power Supply bile olabilir konuya daha hakim olanlar bize bilgi verse daha iyi olur.
Size demiştim türklerde Stuttering bilgisi yok, aşina değiller. Çoğu driver güncelle falan diyip geçiştiriyor. 140 kişi görüntülemiş ve görüntelemeye devam ediyor ama kimse hiçbir şey yazmıyor...

Size demiştim türklerde stuttering bilgisi yok, aşina değiller. Çoğu driver güncelle falan deyip geçiştiriyor. 140 kişi görüntülemiş ve görüntelemeye devam ediyor ama kimse hiçbir şey yazmıyor...

Sen bütün parçaları değişmişsin doğru değil mi düzelmesi lazım o zaman mantıken.

Sen bütün parçaları değişmişsin doğru değil mi düzelmesi lazım o zaman mantıken.
Aynen öyle hocam. Tüm parçalar, ben 3 sistem dizmiş gibi bir şey oldum. Cebimden çok para gitti daha da gidecekti ama sağ olsun arkadaşlarım durdurdu ve çevremdeki insanların PC'lerinden donanım alıp denedim.
Mantığa aldığımızda totalde 6 sistemde de aynı şeyi gördüm. Beni Discord'tan eklemek ister misin burada iletişim akışı iyi olmuyor. Ekran paylaşımıyla sana yardımcı olacağım ben

Aynen öyle hocam. Tüm parçalar, ben 3 sistem dizmiş gibi bir şey oldum. Cebimden çok para gitti daha da gidecekti ama sağ olsun arkadaşlarım durdurdu ve çevremdeki insanların PC'lerinden donanım alıp denedim.
Mantığa aldığımızda Total'de 6 sistemde de aynı şeyi gördüm. Beni Discord'tan eklemek ister misin burada iletişim akışı iyi olmuyor. Ekran paylaşımıyla sana yardımcı olacağım ben.

İşlemci ve RAM değiştin mi belki sıkıntı ondadır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı