RTX 4060 vs RX 6750 XT

Hocam hangisini aldınız? Memnun musunuz?

Hocam sınav dönemi olduğu için idarelik RX 6600 aldım. Mezuna kalmayı düşündüğüm için bir şey almayı düşünmüyorum. Şu an NVIDIA'nın teknoloji avantajları çok daha fazla. Eğer 5060 güzel bir VRAM ile çıkarsa ve 2025'te gelirse alırım. Şu anlık 4060 Ti ve 4060 8 GB yetersiz kartlar. RX 6750 XT eskimeye başladı bile. Mesela ben Doom Eternal oynuyorum arada bir. Oyunda Ray Tracing, DLSS ve Reflex açamıyorum. Ama pek de umurumda değil şu anlık. Eğer şu an almayı düşünsem ve imkanım olsa 4060 Ti 16 GB alırım. Eskiden AMD tarafına oynuyordum ama NVIDIA sürekli yeni şeyler çıkarıyor ve bunlar çok işe yarar. Tek sorun fiyat bandı. Eğer bütçeniz varsa 16 GB 4060 Ti alın.
Alabiliyorsanız 4060 Ti çok iyi olur dediklerinizin arasından her ne kadar 6750XT güçlü olsa da ben 4060 tercih ederdim.Hangi kartı aldınız bu arada?

Hocam sınav dönemi olduğu için idarelik RX 6600 aldım. Mezuna kalmayı düşündüğüm için bir şey almayı düşünmüyorum. Şu an NVIDIA'nın teknoloji avantajları çok daha fazla. Eğer 5060 güzel bir VRAM ile çıkarsa ve 2025'te gelirse alırım. Şu anlık 4060 Ti ve 4060 8 GB yetersiz kartlar. RX 6750 XT eskimeye başladı bile. Mesela ben Doom Eternal oynuyorum arada bir. Oyunda Ray Tracing, DLSS ve reflex açamıyorum. Ama pek de umurumda değil şu anlık. Eğer şu an almayı düşünsem ve imkanım olsa 4060 Ti 16 GB alırım. Eskiden AMD tarafına oynuyordum ama NVIDIA sürekli yeni şeyler çıkarıyor ve bunlar çok işe yarar. Tek sorun fiyat bandı. Eğer bütçeniz varsa 16 GB 4060 Ti alın.

16 GB VRAM'e sahip olması iyi bir şey değil çünkü 4060 Ti'ın onu besleyebilecek gücü yok mesela adamalar boşuna mı çıkartı 4070 12 GB versiyonu çünkü hayli hazırda yetiyordu.

Ben
Hocam sınav dönemi olduğu için idarelik RX 6600 aldım. Mezuna kalmayı düşündüğüm için bir şey almayı düşünmüyorum. Şu an NVIDIA'nın teknoloji avantajları çok daha fazla. Eğer 5060 güzel bir VRAM ile çıkarsa ve 2025'te gelirse alırım. Şu anlık 4060 Ti ve 4060 8 GB yetersiz kartlar. RX 6750 XT eskimeye başladı bile. Mesela ben Doom Eternal oynuyorum arada bir. Oyunda Ray Tracing, DLSS ve Reflex açamıyorum. Ama pek de umurumda değil şu anlık. Eğer şu an almayı düşünsem ve imkanım olsa 4060 Ti 16 GB alırım. Eskiden AMD tarafına oynuyordum ama NVIDIA sürekli yeni şeyler çıkarıyor ve bunlar çok işe yarar. Tek sorun fiyat bandı. Eğer bütçeniz varsa 16 GB 4060 Ti alın.
Hocam 50 serisi fiyat bandında uçacak gibi. Daha önce hiç kullanılmamış teknolojileri kullanacak ve bu yüzden üretim aşamasında maliyeti artacak. Yurt dışına çıktığınızda almanız veya ön siparişten almanız fiyat açısından daha mantıklı olur alacaksanız.

Ama 50 serisinin çıkması 40 serisinin fiyatının düşmesine de yol açabilir. Yani 5060 yerine 4070 ti daha mantıklı olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı