Çözüldü RTX 4060Ti sistemde Horizon Zero Dawn Remastered GPU kullanımı düşük

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Paralyzer

Megapat
Daha fazla  
RAM
HyperX 2x8 GB 2133 Mhz
Ekran kartı
GALAX 4060 Ti 8GB
Anakart
ASUS Prime B450M-K II
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz
Ekran kartı kullanım oranım bir darboğaz olmamasına rağmen, en yüksek ayarlarda 1080P'de %75-85 seviyelerinde dolanıyor. Ekran kartımda kilit vs. mi var yoksa bir tek bu oyuna özgü bir durum mu bu? Darboğaz olması için CPU kullanımı %95-100, GPU kullanımının ise bu değerlerden az olması gerekiyor diye biliyorum.

Çözüm
@Paralyzer Yırtılma olabilir evet.
FPS falan artmadı mı ayarı kapatınca? Artması gerekirdi normalde. 60 FPS iken görseldeki kullanım değerleri normal. 60 FPS üzeri çıkmadığı için ekran kartı gereksiz yüke girmiyor. Yırtılma oluyorsa 60 FPS kilitli oynayın bence de daha mantıklı olur.
Oyun ayarlarından V-Sync ayarı veya FPS limiti ayarı açıksa kapatın. Bunlar zaten kapalı ise NVIDIA denetim masasından "Düşey Senkronizasyon" ayarını kapatın.
Kapattım fakat değişen tek şey, kamera oynatınca ekranda saydam/beyaz yırtılma veya çizgiler görmek oluyor. Bunu birçok oyunda yaşıyorum. Sanırım bu duruma "yırtılma" diyoruz.

@Paralyzer Yırtılma olabilir evet.
FPS falan artmadı mı ayarı kapatınca? Artması gerekirdi normalde. 60 FPS iken görseldeki kullanım değerleri normal. 60 FPS üzeri çıkmadığı için ekran kartı gereksiz yüke girmiyor. Yırtılma oluyorsa 60 FPS kilitli oynayın bence de daha mantıklı olur.

Çözüm
Son dediğinizden olayı anladım o halde. Benim ekranım 60 Hz yenileme hızına sahip. İstesem de zaten daha yüksek bir değer göremem. Ekran kartı bu yüzden %80-85'in üstüne çıkmıyor o zaman.

Son dediğinizden olayı anladım o halde. Benim ekranım 60 Hz yenileme hızına sahip. İstesem de zaten daha yüksek bir değer göremem. Ekran kartı bu yüzden %80-85'in üstüne çıkmıyor o zaman.
60 Hz monitörünüz varsa evet 60 FPS sabit oynamak çok daha mantıklı. 60 FPS sabit olmasa ekran kartınız %98 gibi kullanım değerlerinde olacaktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…