RTX 4070 15 bin TL'ye alınır mı?

Yüksek ayara gerek yok. Gölge ayarı ve keskinleştirme ayarlarını 0 larsın olur biter. Ben zamanında GT 630 kart ile Yüksek ayarlarda GTA 4 bitirdim 10 sene önce, sorduğumda o kart vice city i zor oynatır diye dalga geçiyorlardı, bence abartıldığını düşünüyorum forumlarda teknolojik gelişmelerin o kadar ön yargılı olmayın. Yüksekde oynatır demek istemedim zaten. Nvidia sitesinde bu kart 8K yı destekler diye geçerken 2K dan bahsediyoruz. 60 FPS değilde 40 da oynarsın hocam sorun ne ki burda söyler misin?

Not: 8K çözünürlükte 60 FPS görüntü alabilecek diye geçiyor şimdiki şartlarda.

Dlss varken 2k'da 60 altına uzun yıllar düşülmez.

5-6 sene önce çıkan 1070 = 8 GB
5-6 sene önceki önerilen sistem gereksinimleri = 4-6 GB VRAM
Bugünkü gereksinimler. = 8-12 GB.
5-6 sene sonraki yüksek ayar gereksinimleri = ?
Dediğin mantığa göre 1050 Ti ile God of War ı şu anda düşük orta ayarlarda 40 FPS oynayabilmem imkansız o zaman hocam :) Ama patır patır oynuyorum ben 2 senedir.

Herkesin oyundan aldığı zevk farklıdır ama belli bir segmentte kart alan kişi gariban gibi ayar kısmak ya da 40 FPS'de oynamak istemez. GTX 970 de VR destekliyordu kaç tane VR oyun oynatabildi misal. 12 GB VRAM 2K için minimumdur alan kişi de şöyle RTX 6000 serisi çıktığında yükseltme yaparsa iyi olur.

Zaten 80-90 modelleri alınmadıkça 4-5 senede yeni kart ihtiyacı duyulabilir diye düşünüyorum vram'den bağımsız.

Vram'i en çok etkileyen ayar texture. Bunu ultra'dan high'a çekmek bile çok ciddi farkediyor. Mesela Uncharted'dan örnek vereyim. Texture ultra'dayken tahmini kullanımına 6577 mb diyor. High'a çektiğinizde ise 5077.

Dediğin mantığa göre 1050 Ti ile God of War ı şu anda düşük orta ayarlarda 40 FPS oynayabilmem imkansız o zaman hocam :) Ama patır patır oynuyorum ben 2 senedir.

2017'de çıkan ekran kartı, 2018'de yapılmış oyun motoru, bir zahmet oynatsın. Ama nasıl oynattığını ve kötü grafikleri de biliyoruz. Ben şahsen oynamazdım 3 sene önce sattım gitti o kartı.

Zaten 80-90 modelleri alınmadıkça 4-5 senede yeni kart ihtiyacı duyulabilir diye düşünüyorum vram'den bağımsız.

80-90 modelleri ile makas açıldığı için bu süre daha da az artık. RTX 3070 ile 3080 arasındaki fark nispeten az iken 4070 ile 4080 arasında ufak çaplı bir uçurum var maalesef.

Herkesin oyundan aldığı zevk farklıdır ama belli bir segmentte kart alan kişi gariban gibi ayar kısmak ya da 40 FPS'de oynamak istemez. GTX 970 de VR destekliyordu kaç tane VR oyun oynatabildi misal. 12 GB VRAM 2K için minimumdur alan kişi de şöyle RTX 6000 serisi çıktığında yükseltme yaparsa iyi olur.
Haklısın o konuda ama 2 3 kişi okudum 6700 üm vardı yıllarca ekran kararıp geldi oyunlarda veya 6750 im vardı vb. diyen hocam. Daha önce AMD de kullanmadım. Bu sorunları o arkadaşlar yaşarken kimse donanımsal dememiş onlara ve ben bunla uğraşmak da istemedim. Neyse aldığımız fiyat lansman fiyatı ilerdeki AMD ler daha hatasız olursa bakarız demiyorum ki kullanılmaz ama yeni yeni sorunlar da çıkıyor sanki ve Nvidia DLSS ve teknolojilerini düşününce niye o tarafa yöneliyim diyor insan. 4 sene sonra değiştiririm kartı daha iyi insandan insana değişir tabi dediğin doğru ben şahsen ilerde AMD nin gidişatına bakıp öyle karar verebilirim.

2017'de çıkan ekran kartı, 2018'de yapılmış oyun motoru, bir zahmet oynatsın. Ama nasıl oynattığını ve kötü grafikleri de biliyoruz. Ben şahsen oynamazdım 3 sene önce sattım gitti o kartı.

80-90 modelleri ile makas açıldığı için bu süre daha da az artık. RTX 3070 ile 3080 arasındaki fark nispeten az iken 4070 ile 4080 arasında ufak çaplı bir uçurum var maalesef.
Ben 40 FPS i falan takmam o manada dedim zaten 5 6 sene götürür diye :)

O zamanda bi ekran kartı alabilir insan zaten yani bi zahmet sıkıntı yok :D

Evet ona katılıyorum. Ciddi fark var 4070 ve 4080 arasında. Ama yine vram'i ayrı tutarak söylüyorum, daha kısa ömür yine dlss ile arttırılamaz mı bir süre?

Haklısın o konuda ama 2 3 kişi okudum 6700 üm vardı yıllarca ekran kararıp geldi oyunlarda veya 6750 im vardı vb. diyen hocam. Daha önce AMD de kullanmadım. Bu sorunları o arkadaşlar yaşarken kimse donanımsal dememiş onlara ve ben bunla uğraşmak da istemedim. Neyse aldığımız fiyat lansman fiyatı ilerdeki AMD ler daha hatasız olursa bakarız demiyorum ki kullanılmaz ama yeni yeni sorunlar da çıkıyor sanki ve Nvidia DLSS ve teknolojilerini düşününce niye o tarafa yöneliyim diyor insan. 4 sene sonra değiştiririm kartı daha iyi insandan insana değişir tabi dediğin doğru ben şahsen ilerde AMD nin gidişatına bakıp öyle karar verebilirim.

DLSS'i ve teknolojilerini bir kenara koymamız lazım. RTX 3000 serisi kart almıştın bak DLSS 3.0 yok bakıyorsun öyle, keza AMD RX 7000 serisinde yapay zeka çekirdekleri de var bu da artık FSR'dan daha iyi ve DLSS 3.0 karşısına konulabilecek bir teknolojinin ilk adımları.

RTX 4070 alan alsın tabii ama çıktığında 7800 XT alan da üzülmez AMD beygir gibi kartlar yapıyor son zamanlarda. RTX 3070 ile RX 6800'ün bugünkü hali ortada 16 GB VRAM'i ile dövüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yüksek ayara gerek yok. Gölge ayarı ve keskinleştirme ayarlarını 0 larsın olur biter. Ben zamanında GT 630 kart ile Yüksek ayarlarda GTA 4 bitirdim 10 sene önce, sorduğumda o kart Vice City'i zor oynatır diye dalga geçiyorlardı, bence abartıldığını düşünüyorum forumlarda teknolojik gelişmelerin o kadar ön yargılı olmayın. Yüksekde oynatır demek istemedim zaten. NVIDIA sitesinde bu kart 8K yı destekler diye geçerken 2K'den bahsediyoruz. 60 FPS değil de 40 da oynarsın hocam sorun ne ki burada söyler misin?

Not: 8K çözünürlükte 60 FPS görüntü alabilecek diye geçiyor şimdiki şartlarda.

Hop RX 6400'de 8K görüntü verebiliyor bir kere.

Evet ona katılıyorum. Ciddi fark var 4070 ve 4080 arasında. Ama yine VRAM'i ayrı tutarak söylüyorum, daha kısa ömür yine DLSS ile arttırılamaz mı bir süre?

VRAM 16 GB falan olsa illaki etkisi olur ama VRAM tıkanırsa DLSS falan daha beter ediyor.

Evet ona katılıyorum. Ciddi fark var 4070 ve 4080 arasında. Ama yine vram'i ayrı tutarak söylüyorum, daha kısa ömür yine dlss ile arttırılamaz mı bir süre?

Artırır evet, DLSS 3.0 için konuşuyorsak ben bu teknolojiyi çok beğeniyorum. DLSS 2'nin uzattığı ömrü FSR 2 de uzatıyor yani aşırı takılmamak lazım amaç böyle kullanmaksa.

Fakat konu işe gelince orada VRAM çok değerli. Kimse bu devirde profesyonal kullanım için 8-12 GB VRAM'li kartlarla sürünmek istemiyor. 16-24 GB en popüler ve CUDA çekirdekleri de NVIDIA'da var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı