RTX 4070 için 10.000 TL'ye monitör önerisi

Bütçe
5.000-10.000TL

Yanlış bilgilere maruz kalmayın arkadaşlar. Asusun vg27 modelinin dell'in s2721dgf modelinden iyi olduğu felan yok. Şunu şahsım adına söylemek istiyorum aradaki 2000 küsür liralık farka değmez bence o yüzden Asus vg27aq alın. Eğer ki aradaki fark 1000 TL felan olsa Dell alın derdim tabiki. Ama şöyle de birşey var servis olayı asusla kıyaslanamaz derecede iyi. Karar sizin. Değerler ortada. Saygılar.

Yanlış bilgilere maruz kalmayın arkadaşlar. Asusun vg27 modelinin dell'in s2721dgf modelinden iyi olduğu felan yok. Şunu şahsım adına söylemek istiyorum aradaki 2000 küsür liralık farka değmez bence o yüzden Asus vg27aq alın. Eğer ki aradaki fark 1000 TL felan olsa Dell alın derdim tabiki. Ama şöyle de birşey var servis olayı asusla kıyaslanamaz derecede iyi. Karar sizin. Değerler ortada. Saygılar.

Benim en basta dedigim de buydu. Zaten S2721DGF modelinin daha kotu oldugunu asla kabul etmiyorum. Renk kalibrasyonunu yapmak da 5 dakikayi almaz. Internette paylasilmis zaten nasil yapilmasi gerektigi. Servislerden cok cekmis birisi olarak ben sirf servisi icin 1000 - 1500 TL fazladan veririm. Bir sabah actigimda cok sevgili Asus TUF monitorum panel sivisi akitmisti ve cok sevgili Asus servisi bunu olu piksel sayip sayisi uc olmadan servise almiyoruz dedi. Adamlara sorunun olu piksel olmadigini anlatmam 1 haftadan fazlami aldi. Enflasyonun bu derece oldugu bir ulkede olasi bir sorunda elimde stok yok deyip seni para iadesi almaya zorlayacak servise servis demem ben. Onu saticilar da yapiyor zaten.

Kıyasına buradan da bakabilirsiniz. Farklı sitelerde var. Israrcı arkadaşlar varsa farklı monitör sitelerinden inceleyebilir. Hangi monitör sitesinden incelerse incelesin. Okusun çevirsin yabancı dilden. Herhangi bir monitör sitesinde asusun dellden daha iyi olduğu puanlama var ise eğer buraya da linkini atsın. Biz de aydınlanmış olalım.

Yanlış bilgilere maruz kalmayın arkadaşlar.
Ahahaah. Senden mi öğreneceğiz doğru bilgileri? Madem o kadar biliyorsun neden tek tek attın Rtings sitesinin karşılaştırma aracı varken? Yoksa bilmiyor musun onu? Dur senin çok bilmişliğini kapatayım da insanların işleri kolaylaşsın tek tek bakmasınlar:
Yanlış bilgilere maruz kalmayın arkadaşlar. Asusun vg27 modelinin dell'in s2721dgf modelinden iyi olduğu felan yok.
Yanlış bilgiler? Bak ne demişim:
Daha iyi kontrast, daha iyi uniformity.
Kaynak olarak aldığın sitede de farklı bir şey demiyor.

Kontrast: VG27AQ
1681577463264.png

Siyah tekdüzelik: VG27AQ
1681577540065.png

E, hani verdiğim bilgiler yanlıştı? Ne oldu?

Bu da renk doğruluğu:
1681577653855.png

Senin kaynak olarak aldığın siteler bile benim dediklerimi doğrularken yanlış anlaşılmasın da sen o bilginle bırak benim yanlış bilgi verdiğimi söylemeyi muhatabım bile olamazsın.
Kıyasına buradan da bakabilirsiniz. Farklı sitelerde var. Israrcı arkadaşlar varsa farklı monitör sitelerinden inceleyebilir. Hangi monitör sitesinden incelerse incelesin. Okusun çevirsin yabancı dilden. Herhangi bir monitör sitesinde asusun dellden daha iyi olduğu puanlama var ise eğer buraya da linkini atsın. Biz de aydınlanmış olalım.
Hala inatla genel puanlamaya bakıyorsun. Bak ne demişim:
Genel hatllarıyla bakman seni bilgisiz yapar arkadaşım. Bir monitörde en önemli özelliklerin ne olduğunu bilmediğini gösterir ayrıca en önemli şeyler panel teknolojisine göre değişir.
Genel puanlamalar asıl önemli olan şeyleri göstermez dememe rağmen dediklerimi ciddiyete almayıp hala inatla devam ediyorsun. Bilmemek ayıp değidir öğrenmemek ayıptır. Bilmiyorum, belki de haklı çıkmak için yapıyorsundur 2 defa üst üste genel puanlama ile ilgili yorum yazdığına göre nihayetinde ne demişler; haklı olanın acelesi yoktur. Senin çok acelen varmış gibi... o yüzden şunu da belirteyim bu forumdaki amaç haklı olmak değil konu sahibine yardım etmek. Sen de yarım yamalak bilginle hiç yardım etmiyorsun, haberin olsun. Daha fazla yazmazsan sevinirim.
Benim en basta dedigim de buydu.
Sen neyi dedin arkadaşım? Tam bilgili değilsin. O yüzden, ne dediğinin pek de önemi yok. Evet, sen de yarım yamalak bilgilisin, hakaret olarak alma bunu çünkü doğru. Buyur kanıtlıyım:
Renk kalibrasyonunu yapmak da 5 dakikayi almaz. Internette paylasilmis zaten nasil yapilmasi gerektigi.
Şu kurduğun cümleden rahatça anlaşılıyor zira black uniformity her modelde aynı olmuyor diyen sendin ama şimdi de kalkmış böyle bir şey diyorsun; olmaz. Neden olmaz çünkü renkler de aynı black uniformity gibi sana gelen S2721DGFA'da farklı bana gelen S2721DGFA'da farklı olacak. O yüzden, bütün S2721DGFA'ya özel internette dolaşan ICC profillerini indirsen bile sana gelen monitörle uyuşmayabilir.

Dediğim gibi sizin dediklerinizin bir önemi yok çünkü tam bilgili değlisiniz. Savunduğunuz monitörün panelini söyleyin desem söyleyemeyeceksiniz. Boşa yazıyorsunuz.

Sistemim:
Ryzen 5 5600X, ASUS Dual RTX4070 12g, MSI B450 Tomahawk Max, Kingston A2000 500GB nvm2 SSD, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8 CL16 3200MHz, XPG Pylon 550W, Ranker cygnus v2, ID-Cooling SE-224XT white.

Bu sisteme ya yenileme hızı yüksek 165+ üstü 240 280 vs gibi monitör veya 2K 165Hz ve üzeri tazeleme hızlı monitör arıyorum şimdilik bulduklarımı atayım. Sizlerde bakın istiyorum bunlar alınır mı?

bütçe: 5.000 - 10.000 TL

Öncelikle önerdiğiniz monitörü atarken kesinlikle Curved istemiyorum. Ve eğer çözünürlüğü 2K monitör atacaksanız 27 inç olsun istiyorum. Teşekkürler.
Bulduğum monitörler;
1. https://www.akakce.com/monitor/en-u...type-c-led-ips-oyuncu-u-fiyati,262001427.html 6.849,00 TL
2. https://www.akakce.com/monitor/en-u...ms-wqhd-g-sync-oyuncu-u-fiyati,947397997.html ( piyasada yok )
3. https://www.akakce.com/monitor/en-u...s-qhd-freesync-oyuncu-u-fiyati,986151175.html 8.997,00 TL
4. https://www.akakce.com/monitor/en-u...ll-hf-freesync-oyuncu-u-fiyati,101029078.html 6.299, 00 TL
5. https://www.itopya.com/asus-tuf-gam...400-g-sync-fhd-fast-ips-gaming-monitor_u10591
7.140, 39 TL

ASUS TUF Gaming VG27AQZ 2K 165 Hz IPS panel ve fiyatı Akakçe'de 7200 civarı.

Ahahaah. Senden mi öğreneceğiz doğru bilgileri? Madem o kadar biliyorsun neden tek tek attın Rtings sitesinin karşılaştırma aracı varken? Yoksa bilmiyor musun onu? Dur senin çok bilmişliğini kapatayım da insanların işleri kolaylaşsın tek tek bakmasınlar:

Yanlış bilgiler? Bak ne demişim:

Kaynak olarak aldığın sitede de farklı bir şey demiyor.

Kontrast: VG27AQ
Eki Görüntüle 1741333

Siyah tekdüzelik: VG27AQ
Eki Görüntüle 1741339

E, hani verdiğim bilgiler yanlıştı? Ne oldu?

Bu da renk doğruluğu:
Eki Görüntüle 1741341

Senin kaynak olarak aldığın siteler bile benim dediklerimi doğrularken yanlış anlaşılmasın da sen o bilginle bırak benim yanlış bilgi verdiğimi söylemeyi muhatabım bile olamazsın.

Hala inatla genel puanlamaya bakıyorsun. Bak ne demişim:

Genel puanlamalar asıl önemli olan şeyleri göstermez dememe rağmen dediklerimi ciddiyete almayıp hala inatla devam ediyorsun. Bilmemek ayıp değidir öğrenmemek ayıptır. Bilmiyorum, belki de haklı çıkmak için yapıyorsundur 2 defa üst üste genel puanlama ile ilgili yorum yazdığına göre nihayetinde ne demişler; haklı olanın acelesi yoktur. Senin çok acelen varmış gibi... o yüzden şunu da belirteyim bu forumdaki amaç haklı olmak değil konu sahibine yardım etmek. Sen de yarım yamalak bilginle hiç yardım etmiyorsun, haberin olsun. Daha fazla yazmazsan sevinirim.

Sen neyi dedin arkadaşım? Tam bilgili değilsin. O yüzden, ne dediğinin pek de önemi yok. Evet, sen de yarım yamalak bilgilisin, hakaret olarak alma bunu çünkü doğru. Buyur kanıtlıyım:

Şu kurduğun cümleden rahatça anlaşılıyor zira black uniformity her modelde aynı olmuyor diyen sendin ama şimdi de kalkmış böyle bir şey diyorsun; olmaz. Neden olmaz çünkü renkler de aynı black uniformity gibi sana gelen S2721DGFA'da farklı bana gelen S2721DGFA'da farklı olacak. O yüzden, bütün S2721DGFA'ya özel internette dolaşan ICC profillerini indirsen bile sana gelen monitörle uyuşmayabilir.

Dediğim gibi sizin dediklerinizin bir önemi yok çünkü tam bilgili değlisiniz. Savunduğunuz monitörün panelini söyleyin desem söyleyemeyeceksiniz. Boşa yazıyorsunuz.
Adam bütün monitör sitelerine inat asusun halen Dell den daha iyi olduğunu savunup en iyi bilenin kendisi olduğunu iddia ediyor. Ben şaşırıyorum gerçekten. Tamam siz daha iyi biliyorsunuz. Başarılarınız devamını dilerim.

Adam bütün monitör sitelerine inat asusun halen Dell den daha iyi olduğunu savunup en iyi bilenin kendisi olduğunu iddia ediyor. Ben şaşırıyorum gerçekten. Tamam siz daha iyi biliyorsunuz. Başarılarınız devamını dilerim.
Genel puanlamaya değil tek tek karşılaştırma yapıp atmış ve arada 2000 TL fark var halen garanti için Dell mi diyorsunuz?

Yav kardeş sen şaka mısın? Yav arkadaş git bi sRGB değerlerini oku renk sayısını oku renk derinlik değerlerini oku Allah aşkına tüm bunlara bakıp sen nereden asusun renklerinin daha iyi olduğunu uyduruyorsun? Takmış siyah renklere. Yav kardeş siyah istiyorsan git VA panel al. Ne işin var IPS ile?

Yav arkadaş git bi sRGB değerlerini oku
Bana bunu diyen renk gamutunun neyle sağlandığını açıklayabilir mi acaba? Biliyor mu diye merak ettim? :D
renk sayısını oku renk derinlik değerlerini oku
Onlar önemli mi sanıyorsun sen? :D 10-bit olunca noluyor 8-bit olunca noluyor? Açıkla da bilelim? :D FRC metoduyla 10-bit olması bir şey ifade etmez.
Allah aşkına tüm bunlara bakıp sen nereden asusun renklerinin daha iyi olduğunu uyduruyorsun?
Sen bilgisizsin diye ben uyduruyor olmuyorum. :D Asıl renkleri kontrast değeri veriyor.
Takmış siyah renklere. Yav kardeş siyah istiyorsan git VA panel al. Ne işin var IPS ile?
Sen black uniformity sadece siyahları mı etkiliyor sanıyorsun? :D

Sen daha savunduğun monitörün panelini bilmezken ne bu hadsizlik? Madem o kadar biliyorsun sorularıma cevap ver?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı