RTX 4070 laptop Minecraft'ta düşük FPS veriyor

ElasySK

Decapat
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
NVIDIA RTX 4070
İşlemci
Intel i7-13700H
1753126090097.png

Bilgisayarım bu özelliklerde olmasına rağmen düşük FPS veriyor. Minecraft'ta verdiğine bakın;

Eki Görüntüle 2540090

Dosya Ekleri

• 1753126195244.png
    1753126195244.png
    653,1 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin %45 kullanımda bile 97 derece, bundan dolayı olabilir mi?

Ayrıca kullandığın shader da etkili bahsettiğin durumda. Hangi shader'ı kullanıyorsun? Ayriyeten OptiFine yerine Sodium + Iris öneririm eğer OptiFine kullanıyorsan.

Bende de oluyor bu ısıdan dolayı benim CPU 100 dereceyi zorluyordu sürekli FPS düşmesi yiyordum oyunda.

Shader kullanıyorsunuz belli, FPS düşer tabii. Bunun dışında işlemci çok sıcak.

Minecraft gibi bir oyunda sırf shader kullanıyorum diye FPS'in bu kadar düşmesi normal mi yani sonuç olarak 4070 aldım ve bir işe yaramadı.

Shaderli oynuyorsunuz ondan olabilir. Görüş mesafesini kısın ve grafik sizin için çok önemli bir şey değilse ayarlardan grafikleri hızlıya çekin.

Tamam da ekran kartım bilgisayarım güçlü ben neden kaliteden kısayım Minecraft gibi bir oyunda tam tersi çok yüksek FPS vermesini bekliyordum. 3050 kullanan arkadaşım 1500 FPS falan alıyor.

İşlemcin %45 kullanımda bile 97 derece, bundan dolayı olabilir mi?

Ayrıca kullandığın shader da etkili bahsettiğin durumda. Hangi Shader'ı kullanıyorsun? Ayrıyeten OptiFine yerine Sodium + ıris öneririm eğer OptiFine kullanıyorsan.

OptiFine Forge kullanıyorum shader sildur's vibrant

Minecraft gibi bir oyunda sırf shader kullanıyorum diye FPS'in bu kadar düşmesi normal mi yani sonuç olarak 4070 aldım ve bir işe yaramadı.

Tamam da ekran kartım bilgisayarım güçlü ben neden kaliteden kısayım Minecraft gibi bir oyunda tam tersi çok yüksek FPS vermesini bekliyordum. 3050 kullanan arkadaşım 1500 FPS falan alıyor.

OptiFine Forge kullanıyorum shader sildur's vibrant
Shader FPS düşüren bir şey zaten çok normal, 180 de açık shader'e göre gayet fazla.

FPS'de bir sıkıntı yok hocam. Minecraft düşük bir oyun ama shaderlar çok FPS düşürüyor. Ayrıca işlemci çok ısınmış bakımını yaptırmanız gerek acilen.

1500 FPS alan arkadaşınız Sodium, lithium gibi modlar kullanıyordur. Ayrıca birkaç ayar da yapmıştır. Shader kullanmıyordur zaten. O yüzden bu değerler normal o sistem için. Siz de Sodium ve lithium kurarsanız FPS en az 30-40 daha artacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca shader kullanmanız için iris de kurmanız gerek.

FPS'de bir sıkıntı yok hocam. Minecraft düşük bir oyun ama shaderlar çok FPS düşürüyor. Ayrıca işlemci çok ısınmış bakımını yaptırmanız gerek acilen.

1500 FPS alan arkadaşınız Sodium, lithium gibi modlar kullanıyordur. Ayrıca birkaç ayar da yapmıştır. Shader kullanmıyordur zaten. O yüzden bu değerler normal o sistem için. Siz de Sodium ve lithium kurarsanız FPS en az 30-40 daha artacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca shader kullanmanız için iris de kurmanız gerek.

Hocam PC'yi alalı 6 ay oldu laptop ama monitör bağladık altta duruyor laptop bakım nerede yaptırabiliriz.

Hocam PC'yi alalı 6 ay oldu laptop ama monitör bağladık altta duruyor laptop bakım nerede yaptırabiliriz.

Servis dışında yaptıracağınız bakım garantiyi bozacaktır. İsterseniz servise bir sorun hocam. Sıcaklıklar dediğim gibi normal değil bakım kesinlikle gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı