27 Temmuz'da vatandan bir RTX 4070 Super ve Rampage C9 Blade işlemci soğutucusu aldım. Ürünler her şey yolundaydı ama dün akşam GTA 5 FiveM oynarken ekran birden çalışmamaya başladı. Sistemi yeniden başlattım ama ekran kartındaki LED ışık yanmıyor ve USB girişler çalışmıyor. BIOS pilini söktüm ve taktım, RAM'leri söktüm ve taktım, ama hiçbiri işe yaramadı. Yardım ederseniz çok sevinirim.
RAM'in bir tanesi sökün, soldan 2 slotta tek RAM kalsın o şekilde açın sistemi, görüntü gelmezse yine tek RAM ile BIOS sıfırlayın, durum ile ilgili bilgi verin.
RAM'in bir tanesi sökün, soldan 2 slotta tek RAM kalsın o şekilde açın sistemi, görüntü gelmezse yine tek RAM ile BIOS sıfırlayın, durum ile ilgili bilgi verin.
Bu aşamada işlemcinin takılı olduğu soketteki LGA pinlerine bakmak gerekiyor, soğutucuyu montajlarken aşırı veya dengesiz sıktıysanız temas sorunu ya da eğilme olmuş olabilir.
Önce soğutucuyu biraz gevşetip açın sistemi, yine aynı sorunu yaparsa pinlere bakmak lazım.
Bu aşamada işlemcinin takılı olduğu soketteki LGA pinlerine bakmak gerekiyor, soğutucuyu montajlarken aşırı veya dengesiz sıktıysanız temas sorunu ya da eğilme olmuş olabilir.
Önce soğutucuyu biraz gevşetip açın sistemi, yine aynı sorunu yaparsa pinlere bakmak lazım.
Tekrar yukarıda anlattığım gibi clrtc ile BIOS sıfırlayın, yine olmazsa işlemciyi soketten çıkarıp soket kısmına bakmak gerekiyor, çekip paylaşın kontrol edelim.