RTX 4070 sisteme monitör önerisi

Bütçe
10000-15000
2K ile FPS oyunları oynanmaz benim fikrimi soracak olursanız. Özellikle Rainbow Six: Siege, Valorant, CS:GO ve PUBG benzeri oyunlar oynuyorsanız bence tercih etmemeniz gereken bir çözünürlük değil. Ha diyorsanız ki ya bazen sıkıldığımda RDR2'de oynamak istiyorum, hiçbir eksisi olmaz alın 2K monitörü, FPS oyunlarında 1080 hatta belki 960, hikaye oyunlarında da 2160 çözünürlüğüne çekin rahat rahat takılın. İşin sonunda hiçbir FPS oyuncusuna 2K monitör önermem ben açıkçası.

1080'e çektiğimde çok bozulma ya da piksel yoğunluğu hisseder miyim? Kendi çözünürlüğü 1080p olan bir monitörden daha az net olacağını biliyorum ama bunu çok hisseder miyim?
Çok yakından oynayan biri değilim.

1080'e çektiğimde çok bozulma ya da piksel yoğunluğu hisseder miyim? Kendi çözünürlüğü 1080p olan bir monitörden daha az net olacağını biliyorum ama bunu çok hisseder miyim?
Çok yakından oynayan biri değilim.
Buyur dostum, testleri mevcut.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizin de önerilerinizi almak isterim hocam @Saint Lucia. Umarım rahatsız etmiyorumdur.

Şimdi bazı şeyleri netleştirmek gerek. İyi bir sisteme sahip olmanıın yanı sıra iyi bir bütçeye de sahipsin. Bu yüzden monitör seçimi kişinin monitörü hangi alanda kullanacağına göre önerilmelidir. İşin doğrusu böyledir.

Siz FPS oyunculuğuna zaman verecekseniz ve rakiplerinden iyi olmam gerekiyor diyorsanız en kötü 240 Hz almanız lazım. Fakat bütçe Alienware 360Hz için mesela yetiyor. Alınabilir.
Konunun diğer kısmı da şudur; İyi bir sistemin hakkını 1080P'de yemek istemiyorsan Agon 2K/240Hz gibi karma bir model düşünebilirsin.
-Kısaca bana kullanım şeklini ve kafandan geçenleri anlatmalısın.

Edit: Agon 2K/240Hz burada daha ucuz.

Son düzenleme:
Valla ben 1080p 21.5 inch TN panel monitör kullanıyordum. Ve pixseller gözüme batıyordu (onda bile) 27 inch artık bana göre gereklilik o yüzden hiç düşünmeden 2K aldım. Sistem 4K'yı kaldıracak olsaydı 4K da alırdım tabii bunlar bütçe meselesi

Şimdi bazı şeyleri netleştirmek gerek. İyi bir sisteme sahip olmanıın yanı sıra iyi bir bütçeye de sahipsin. Bu yüzden monitör seçimi kişinin monitörü hangi alanda kullanacağına göre önerilmelidir. İşin doğrusu böyledir.

Siz FPS oyunculuğuna zaman verecekseniz ve rakiplerinden iyi olmam gerekiyor diyorsanız en kötü 240 Hz almanız lazım. Fakat bütçe Alienware 360Hz için mesela yetiyor. Alınabilir.
Konunun diğer kısmı da şudur; iyi bir sistemin hakkını 1080P'de yemek istemiyorsan Agon 2K/240Hz gibi karma bir model düşünebilirsin.
-Kısaca bana kullanım şeklini ve kafandan geçenleri anlatmalısın.

Edit: Agon 2K/240Hz burada daha ucuz.

Yani hocam kararsızım. Bir yandan FPS oyuncusu olarak 24' +280 alıp o deneyime varmak istiyorum. Bir yandan da 4070 Ti kartını sonuna kadar kullanıp 2K alıp o görüntünün tadına varmak istiyorum. Aslında attığınız Alienware monitör aklımda ilk sırada. Fakat gidip İtopya'yla görüştüm ben mağazalarında. Bana ölü piksel durumunda biz karışmıyoruz Dell servisi ile görüşeceksin dediler. Dell de 6 ölü piksel altına garantı vermiyor. O biraz kafamı karıştırdı. Bir de forumda sıkıntılı bir model yazmıştı arkadaşın biri. İnsan bu kadar para veriyorken de korkuyor tek bir yorum olsa bile. Diğer attığınız model ise VA panel. Sanırım pek sevilmeyen ve ghosting sorunu fazlaca olan bir panel diye biliyorum. O yüzden önceliğim IPS üzerine olur sanırım.
Yani sonuç olarak tercihim ya 2K 240Hz ya da 1080p +280 olacak.
ASUS VG279QM modeline ne diyorsunuz hocam?

Yani hocam kararsızım. Bir yandan FPS oyuncusu olarak 24' +280 alıp o deneyime varmak istiyorum. Bir yandan da 4070 Ti kartını sonuna kadar kullanıp 2K alıp o görüntünün tadına varmak istiyorum. Aslında attığınız Alienware monitör aklımda ilk sırada. Fakat gidip İtopya'yla görüştüm ben mağazalarında. Bana ölü piksel durumunda biz karışmıyoruz Dell servisi ile görüşeceksin dediler. Dell de 6 ölü piksel altına garantı vermiyor. O biraz kafamı karıştırdı. Bir de forumda sıkıntılı bir model yazmıştı arkadaşın biri. İnsan bu kadar para veriyorken de korkuyor tek bir yorum olsa bile. Diğer attığınız model ise VA panel. Sanırım pek sevilmeyen ve ghosting sorunu fazlaca olan bir panel diye biliyorum. O yüzden önceliğim IPS üzerine olur sanırım.
Yani sonuç olarak tercihim ya 2K 240Hz ya da 1080p +280 olacak.
ASUS VG279QM modeline ne diyorsunuz hocam?

Dell müşteri memnuniyeti konusunda iyidir. 6 ölü piksel yazıyorlar ama tek ölü piksel olan monitöre bile değişim yaptıklarını şu forumda defalarca şahit oldum.
Sorunlu diyen arkadaş tek değil bu konuda. Sorundan kasıt duyduğumuz bir meselesi var ya da vardı. CW dediğimiz cool whine (bobin cızırtısı) sorunu. Fakat epeydir şahit olmadım buna. Bütçesine göre F/P ürün.
VA panel olduğunu biliyorum. Öyle her monitörü önermem. Aşırı bir ghosting yok o üründe. Fakat IPS gibi değil.
VG279QM orta ölçekli bir monitör. Muazzam değil. Bir Alienware veya Agon çıtasında değil. Alacaksan son tercihin olsun.

Dell müşteri memnuniyeti konusunda iyidir. 6 ölü piksel yazıyorlar ama tek ölü piksel olan monitöre bile değişim yaptıklarını şu forumda defalarca şahit oldum.
Sorunlu diyen arkadaş tek değil bu konuda. Sorundan kasıt duyduğumuz bir meselesi var ya da vardı. Cw dediğimiz cool whine (bobin cızırtısı) sorunu. Fakat epeydir şahit olmadım buna. Bütçesine göre F/P ürün.
VA panel olduğunu biliyorum. Öyle her monitörü önermem. Aşırı bir ghosting yok o üründe. Fakat IPS gibi değil.
VG279QM orta ölçekli bir monitör. Muazzam değil. Bir Alienware veya agon çıtasında değil. Alacaksan son tercihin olsun.

Anladım hocam teşekkürler yorumunuz için. Alienware al keyfine bak diyorsunuz bir sorun olursa Dell yardımcı oluyor diyorsunuz. Şu an kafamda %80 Alienware almak var. 2K 240Hz olarak attığınız model dışında önerdiğiniz başka bir model var mıdır?

Anladım hocam teşekkürler yorumunuz için. Alienware al keyfine bak diyorsunuz bir sorun olursa Dell yardımcı oluyor diyorsunuz. Şu an kafamda %80 Alienware almak var. 2K 240Hz olarak attığınız model dışında önerdiğiniz başka bir model var mıdır?

Bütçen zaten sıkça önerdiğim çoğu monitörlere yetiyor. Sizin aklınıza takılan varsa siz sorun daha kolay olur. Ben öneri yaparsam liste kabarır ve kafan karışır.
360Hz oyunculuk deneyimi iyi olur. Hem yüksek FPS alacağın için oyunda akıcılık kaybı yaşamazsın.

Bütçen zaten sıkça önerdiğim çoğu monitörlere yetiyor. Sizin aklınıza takılan varsa siz sorun daha kolay olur. Ben öneri yaparsam liste kabarır ve kafan karışır.
360Hz oyunculuk deneyimi iyi olur. Hem yüksek FPS alacağın için oyunda akıcılık kaybı yaşamazsın.

Yani aslında kafama takılan çok yok. Bütçemin yettiği kadar aklımda Alienware, söylediğim ASUS ve Zowie vardı Zowie'i eledim. Bunun dışında önerileriniz varsa 2K olur 280-360Hz olur duymak isterim hocam.
Ben yine araştırıp buradan sormaya devam ederim teşekkürler hocam. Sistemim de hazır olduğu için bir an önce almak istiyorum çünkü deneyemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı