RTX 4070 Super ekran kartı fanları tam devirde dönüyor ve siyah ekrana atıyor

Emre Koçak

Kilopat
Daha fazla  
Masaüstünde bilgisayar beklerken birden siyah ekrana düşüyor ve ekran kartı fanları full hızda çalışıyor. Ekran kartını 2-3 hafta önce satın aldım. Arada bir yapıyordu ama artık daha sık yapmaya başladı gibi. BIOS'u yeni güncelledim. DDU ile driverlerı tamamen silip yeniden kurdum. PSU yetmiyor olabilir demişlerdi, 600W PSU'mu satıp 850W PSU satın aldım. Fakat hala bu tarz bir durum yaşıyorum. Teknik servise göndermek dışında yapabileceğim bir şey var mı? Sıkıntı benim sistemimden veya yazılımsal bir sorundan mı kaynaklanıyor acaba yoksa üründe mi bir problem var? Bilgisi olan aydınlatabilir mi teşekkürler. (Sorunla ilgili videoyu ekte paylaşıyorum)
Ekran kartı : Gigabyte AERO OC RTX 4070 Super
Anakart : Gigabyte A520m k V2
İşlemci : Ryzen 5 5600
RAM : Corsair 2x16 3600 MHz CL16

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu ekran kartı düzgün montajlanmamış gibi, slotta gevşek sanırım, söküp tekrar itinali bir şekilde montajlayın.

@Emre Koçak
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şans eseri video çekerken denk getirebildim hocam. Videoyu kesemedim biraz sonlarına doğru bakabilirsiniz. Montajla alakası olduğunu pek sanmıyorum. @Maxtoric @Marix

Yük altında kapanma güç yetersizliğinden olur, boştaki kapanmada temassızlıktan dolayı olur, boşta kapandığı için güç yetersizliğini değerlendirmiyorum, ya ekran kartının güç soketlerinde bir temassızlık var ya da kart gevşek.

Kartı sistem boşta çalışırken hafif yulkarı aşağı oynatın, güç bağlantılarını da aynı şekilde oynatın bakalım siyah ekrana düşecek mi?

Yük altında kapanma güç yetersizliğinden olur, boştaki kapanmada temassızlıktan dolayı olur, boşta kapandığı için güç yetersizliğini değerlendirmiyorum, ya ekran kartının güç soketlerinde bir temassızlık var ya da kart gevşek.

Kartı sistem boşta çalışırken hafif yulkarı aşağı oynatın, güç bağlantılarını da aynı şekilde oynatın bakalım siyah ekrana düşecek mi?
Hocam o durumda da düşüyor fakat konunun güç bağlantılarıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Redditte biraz araştırma yaptım bu sorunu yaşayan birçok insan var. 4070 ti, 4070 super, 4080, 4090 vs. fakat hiçkimse sorunu çözememiş. İade etmişler veya yeni kart satın almışlar. Yani anladığım kadarıyla bu genel bir sorun. Yaşanmaya da devam edecek gibi duruyor.

Sizin sorun çözmeye yönelik çabanız olamazsa bende yardımcı olamam, siz ilk defa böyle bir sorun yaşıyor olabilirsiniz belki, ben ilk defa karşılaşmıyorum.

Hocam o durumda da düşüyor.

Derken hangi durumdan bahsediyosunuz?
Kasayı hareket ettirince de siyah ekrana atıyor. Kabloları kontrol ettim hepsi sıkıca takılı. Şöyle bir güncelleme var hocam ekran artık siyah ekranda kalıyor açılırken görüntü bile vermiyor. 4-5 kere reset atmadan siyah ekranda kalıyor. Açılınca da bu bahsettiğim durumu yaşıyorum.

DDU ile driverları, geforce experience'ı silip, sonrasında geforce experience kurmadan, sadece driver'ı kurup, test eder misiniz ?
Ekran kartı artık siyah ekranda kalıyor açılırken görüntü bile vermiyor. Zar zor açıyorum. Deneyeceğim hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı