RTX 4070 Super için işlemci önerisi

Bütçe
≤15.000

EfeAykut

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Gtx1060 6gb, İntel i5 6600k, Asus Z170 Pro Gaming anakart, Corsair 16gb 3200mhz ram, Cooler Master Seidon 120mm sıvı soğutma, 1tb samsung ssd
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam 4070 Super ekran kartlı bir PC toplayacağım. İşlemci olarak Ryzen 7 7800x3D düşünüyordum fakat birkaç yerde şu an olması gerektiğinden çok pahalı olduğu ve 9000 serisi çıktığı için yavaş yavaşta olsa eskiyeceğini okudum. Bir süre 1080p oynayacağım monitör değiştirene kadar (1-1.5 yıl civarı) o yüzden kullanacağım GPU'yu 1080P'de besleyebilecek bir işelmci olmalı. Öneri alabilir miyim_ sistem sadece oyun amaçlı kullanılacak. Bir de 78003xD 5200MHz destekliyormuş bir tık düşük değil mi bu hız tam anlamıyorum açıkçası, baktığım anakartlar ve RAM'ler 6000-7000 civarındaydı çünkü.

Not: Bütçe ≤17.000

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam soket nedir? 14400F beğeniyorum aslında, yanına da yakışırdı.

Soket derken intell/amd anlamında soruyorsunuz değil mi yanlış anlamadım umarım. Aslında şu anki işlemcim i5 6600K ve 9 yıldır sorunsuz kullanıyorum. AMD'ye ön yargım vardı hep fakat işlemci konusunda artık bayağı geliştir anladığım kadarıyla. Kime sorsam oyun için Ryzen öneriyor. Yoksa bende 14400'lere bakıyordum aslında normalde, alınır mı? Ayrıca 14600 de alabilirim bütçem yeterli gayet.

Soket derken intell/amd anlamında soruyorsunuz değil mi yanlış anlamadım umarım. Aslında şu anki işlemcim i5 6600K ve 9 yıldır sorunsuz kullanıyorum. AMD'ye ön yargım vardı hep fakat işlemci konusunda artık bayağı geliştir anladığım kadarıyla. Kime sorsam oyun için Ryzen öneriyor. Yoksa bende 14400'lere bakıyordum aslında normalde, alınır mı? Ayrıca 14600 de alabilirim bütçem yeterli gayet.
Hocam açıkçası bu tartışmalar artık gereksiz. Teknoloji çok gelişti 3 sene önce falan tartışmalar mantıklıydı. Ama iki tarafta kendince çok iyi işler çıkartıyor. %1-2'lik farklara takılmayalım. Intel hep ölü soket üretiyor orası doğru. Yani o işlemciyi yükseltmek isterseniz yine anakart değiştirmek zorunda kalacaksınız ileride. Intel o konuda biraz sorunlu ama AMD değil. Açıkçası 14600'ün farkı nedir bilmiyorum ama 14400 alınabilir. AMD de alınabilir ama son serilere hakim değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı