RTX 4070 Super'de coil whine olabilir mi?

Bu coil whinenın performansa etkisinin olmadığını biliyorum fakat çıkardığı ses göz ardı edilebilecek düzeyde değil. Kartın garantisi mevcut değişim yapılamaz mı?

Selamlar sistemin kurulumunu 1.5 gün önce yaptım bütün sürücülerini yükledim. Oyunları kurmadan önce normal kullanımda (video izleme, internette gezinme vs) bir sıkıntı yoktu bu sabah Steam PUBG indirdim ve oyuna girdiğimde kasadan cızırtı gelmeye başladı. Kasanın yan kapağını açtım ses ekran kartından geliyordu. Geçici süre için 1080p monitörle kullandığımdan belki darboğazdan kaynaklıdır diye Ultra grafik ayarlarına geçtim fakat seste bir azalma olmadı aynı şekilde kademeli olarak ayarları düşürdüm gelen cızırtıda değişiklik yok. Oyunu kapattığımda cızırtı kesildi şu an bunu yazarken herhangi bir cızırtı sesi yok. Kart yüke girdiği için mi oluyor diye düşünüp FurMark testi de yaptım fakat test sırasında da cızırtı sesi yoktu.

İşlemci: 7500F.
Ekran kartı: Zotac RTX 4070 Super Twin Edge.
Anakart: ASUS Prime B650M-R
Kasa & PSU: MSI MAG Forge 120a 650W +80 Bronze.

Coil whinedan ziyade hocam güç kaynağı yetersiz gibi belki ondanda yapıyor olabilir.

Bu coil whinenın performansa etkisinin olmadığını biliyorum fakat çıkardığı ses göz ardı edilebilecek düzeyde değil. Kartın garantisi mevcut değişim yapılamaz mı?

Yani kartınız iade edilmez hocam bu arada kart kaç günlük eğer yeniyse ya değişim yapılır ya da teknik servis ilgilenir NVIDIA teknik servisi ya da aldığınız yerin teknik servisi ben yerinizde olsam çok takılmazdım kulaklık falan takıyorsanız sesi duymazsınız bile ama illa değiştireceğim rahatsız oluyorum diyorsanız iade almıyorlar artık dediğim ya değiştiriyorlar kartı ya da servise gönderiyorlar öyle çözüyorlar sorunu ama başka sorunları da çıkabilir teknik servis belki yanlış bir şey yapar falan her yerede güven olmuyor açıkçası bazı satıcılar kartı değiştirmiyor bile o derece.

Hocam coil whine çoğu GPU üreticisinde arıza sayılmıyor ama siz yine de müşteri hizmetleri ile görüşün. Aslında bana kalırsada bir arıza değil. Kullanılan kompanentin(bobinlerin) maalesef böyle ses cızırtı yapması doğal.

Yani kartınız iade edilmez hocam bu arada kart kaç günlük eğer yeniyse ya değişim yapılır ya da teknik servis ilgilenir NVIDIA teknik servisi ya da aldığınız yerin teknik servisi ben yerinizde olsam çok takılmazdım kulaklık falan takıyorsanız sesi duymazsınız bile ama illa değiştireceğim rahatsız oluyorum diyorsanız iade almıyorlar artık dediğim ya değiştiriyorlar kartı ya da servise gönderiyorlar öyle çözüyorlar sorunu ama başka sorunları da çıkabilir teknik servis belki yanlış bir şey yapar falan her yerede güven olmuyor açıkçası bazı satıcılar kartı değiştirmiyor bile o derece.

13 gün oldu alalı SSD'nin gelmesi soğutucunun gelmesi derken yeni kurabildim.

İşlemciniz anakartınız kaç watt çekmekte hocam SSD dahil RAM'ler?

İşlemcim 7500F onun TDP'si 65W SSD ve RAM'lerin TDP değerlerine nasıl bakılıyor onu bilmiyorum. SSD ve RAM'ler 7500F kadar çekmiyordur tahminimce hadi çekiyor desek 220+65+65 350 ediyor.

13 gün oldu alalı SSD'nin gelmesi soğutucunun gelmesi derken yeni kurabildim.

İşlemcim 7500F onun TDP'si 65W SSD ve RAM'lerin TDP değerlerine nasıl bakılıyor onu bilmiyorum.

Hocam bence kartı değiştirin ileride sorun yaratabilir bence yarın gidin değişim talep edin zaten değiştirirler diğer şekilde bende 3050 kullanıyorum işlemci olarak R5 5600G APU diğer parçalarla beraber 478 watt yapıyor düşünün bence sizin Power Supply yetersiz gibi 750 watt MSI MAG 750bn güç kaynağı aldım çok çok iyi bir güç kaynağı eğer elinizdeki yetersiz ise tavsiye ederim 650 Watt kullanıyordum bende önceden kalitesizdi biraz güç kaynağım direk değiştirdim patlamadan eğer güç kaynağı ucu ucuna bile yetiyorsa cidden büyük sıkıntı.

Hocam bence kartı değiştirin ileride sorun yaratabilir bence yarın gidin değişim talep edin zaten değiştirirler diğer şekilde bende 3050 Ti kullanıyorum 750 watt MSI MAG 750bn güç kaynağı aldım çok çok iyi bir güç kaynağı eğer elinizdeki yetersiz ise tavsiye ederim.

Aldığım sistemin kasa PSU seçeneğinde 700W sertifikasız Rampage kasa vardı onu almak yerine MSI MAG Forge 120a 650+80 Bronze olanı seçtim aklımda minimum 750 Gold yarı modüler veya tam modüler PSU almak vardı olurda işlemci değiştirirsem diye fakat seçeneklerde yoktu

Technopat Haberler

Geri
Yukarı