RTX 4070 Ti 85 dereceye çıkıyor

Coachunsal

Centipat
Katılım
7 Ocak 2023
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
INNO 3D RTX 4070 Ti X3 model ekran kartım var. Yaklaşık 1 aydır oyun ve render amaçlı kullanıyorum. Render alırken veya oyun oynarken gördüğüm en yüksek sıcaklık 71°c idi.(herhangi bir OC işlemi yapmadım.) Son 2-3 gündür ise kendiliğinden 84-85 derecelere çıkmaya başladı. Kasa fanları ve işlemci fanları temiz. Hava akışına engel olacak herhangi bir durum yok. Kasayı aldığım günden beri değişen hiçbir şey yok. Sorunun sebebi ne olabilir?

Sistem özellikleri:
MSI Pro B660M-P DDR4.
Intel Core i5-12400F
G.Skill Ripjaws V F4 3600 MHz.
INNO 3D RTX 4070 Ti X3.
 
Fanları kontrol ettim. Fanı yüzde yüze çıkarttığımda sıcaklıklar 70°C ye düşüyor. Garantiye göndermek büyük sıkıntı şuan için. Antakyada oturuyordum. Şuan köydeyiz ne bir kargo ne başka bişey var. Olduğum yerde yapabileceğim bişeyler yok mu?
 
Undervolt yapıp en azından garantiye yollayana kadar bir süre idare eder. Hem neredeyse aynı performans. Ayrıca güç tüketimi ve sıcaklık çok daha az. Videodaki 1500mhz bende işe yaramadı. 1000 de kullanıyorum. Voltage ayarları aynı ama.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Teşekkürler. Denedim ancak stabilite sorunları var. Düzgün bir şekilde deneyip kendi ayarlarımı yapmam lazım. Benim öğrenmek istediğim bu soruna sebep olabilecek şey nedir? Yani değişen hiçbir şey yokken neden 10 derece yükselir ki sıcaklığı?
 

Geri
Yukarı