RTX 4070 Ti sistem 4K en yüksek ayarlar için yeterli midir?

Bu sistem 4K maksimum ayarlarda oyun için yeterli midir?

Ekran kartı: ASUS TUF RTX 4070 Ti
İşlemci: Ryzen 9 7950x3D
Anakart: ASUS ROG STRIX X670E-F
RAM: G.Skill 96 GB Trident Z5 DDR5 6400MHz
SSD: Samsung 2 TB 990Pro okuma hızı 7450 MB

Hocam oyun oynayacaksın ama affedersin işlemciyi o kadar güçlü takacağına ekran kartına yatırım yapsaydın ya bari.

Örnek doğru değil gibi. 4090'ın DLSS kapalı iken 50 FPS verdiği oyundan bahsediyoruz. Cyberpunk ve AW2 bu tarz sorulara misal olarak gösterilmemeli bence. Bu örnekler nevi şahıslarına münhasır biraz bozuk oyunlar.

Neden gösterilmesin ki? Değerlendirme triple A oyunlar üzerinden yapılmalı çünkü bir oyun çıtayı bir yere çekiyorsa diğer stüdyolar da o çıtaya göre hareket etmeye başlarlar.

Şahsen iki oyunu da 1080P'de Ryzen 5600 ve RTX 4070 ile oynuyorum taş gibi ve optimizasyonu oldukça iyi oyunlar. Herkes kullandığı çözünürlüğe göre doğru kart seçimi yaparsa sorun yaşamayacaktır.

Neden gösterilmesin ki? Değerlendirme triple A oyunlar üzerinden yapılmalı çünkü bir oyun çıtayı bir yere çekiyorsa diğer stüdyolar da o çıtaya göre hareket etmeye başlarlar.

Şahsen iki oyunu da 1080P'de Ryzen 5600 ve RTX 4070 ile oynuyorum taş gibi ve optimizasyonu oldukça iyi oyunlar. Herkes kullandığı çözünürlüğe göre doğru kart seçimi yaparsa sorun yaşamayacaktır.
Yok hocam sana katılmıyorum. Leş gibi optimizasyonları esas alarak donanımlara bu noktada hiç yüklenmeye gerek yok. Çünkü iki oyunda da aman aman alameti farika grafikler yok, senin donanımların bu noktada ucuz geliştirme sürecinin hamallığını yapacak. Hadi CP77 neyse adamlar Open-World falan Render Distance'dan kurtarıyorlar da, AW2'nin TPS'de ortalama üzeri grafikleri için 1000W PSU'mu çalıştıracağız gerçekten?

Bu sistem 4K maksimum ayarlarda oyun için yeterli midir?

Ekran kartı: ASUS TUF RTX 4070 Ti
İşlemci: Ryzen 9 7950x3D
Anakart: ASUS ROG STRIX X670E-F
RAM: G.Skill 96 GB Trident Z5 DDR5 6400MHz
SSD: Samsung 2 TB 990Pro okuma hızı 7450 MB
4080 bile 2k ultra ayarlarda bazen tatmin etmeyebiliyor. Kendim kıllanıyorum çünkü. 4070 ti 4k oyun için orta ayarlarda bile hiç. yetmez

Yok hocam sana katılmıyorum. Leş gibi optimizasyonları esas alarak donanımlara bu noktada hiç yüklenmeye gerek yok. Çünkü iki oyun da aman aman alameti farika grafikler yok, senin donanımların bu noktada ucuz geliştirme sürecinin hamallığını yapacak. Hadi CP77 neyse adamlar Open-World falan Render Distance'dan kurtarıyorlar da, AW2'nin TPS'de ortalama üzeri grafikleri için 1000W PSU'mu çalıştıracağız gerçekten?

Alan Wake 2 ile Cyberpunk 2.0 sürümünün nesi sorunlu yahu. Optimizasyon sorunu dediğimiz TLOU1 PC portu olur. Grafikleri tek açıdan değerlendirerek "bu oyunda neden yüksek FPS alınamıyor" demek biraz yanlış bir durum.

Kaplamaların sayısı, kullanılan assetler ve odağını vermediğin yerlerdeki grafiklerin ince kalitesi bile grafik gücünü sömüren bir etmendir. Benim için o iki oyun grafik olarak en üst seviyedeki oyunlardır. Optimizasyonu neden iyi çünkü RAM, VRAM tüketimleri ile işlemci kaynak kullanımlarına bakarsan belli bir stabiliteyi karşıladığını görüyorsun.

GPU kullanım yüzdesi inişli çıkışlı olur, 12-16 threadlı işlemciler %90'a vurur, RAM ve VRAM leakten sebep droplar girer o vakit "evet bu oyunun optimizasyonu berbattır" diyebiliriz.

Alan Wake 2 ile Cyberpunk 2.0 sürümünün nesi sorunlu yahu. Optimizasyon sorunu dediğimiz TLOU1 PC portu olur. Grafiklere bakarak "bu oyunda neden yüksek FPS alınamıyor" demek biraz yanlış bir durum.

Kaplamaların sayısı, kullanılan assetler ve odağını vermediğin yerlerdeki grafiklerin ince kalitesi bile grafik gücünü sömüren bir etmendir. Benim için o iki oyun grafik olarak en üst seviyedeki oyunlardır. Optimizasyonu neden iyi çünkü RAM, VRAM tüketimleri ile işlemci kaynak kullanımlarına bakarsan belli bir stabiliteyi karşıladığını görüyorsun.

GPU kullanım yüzdesi inişli çıkışlı olur, 12-16 threadlı işlemciler %90'a vurur, RAM ve VRAM leakten sebep droplar girer o vakit "evet bu oyunun optimizasyonu berbattır" diyebiliriz.
Cyberpunk yeni gelen güncelleme ile gg oldu yalnız. FPS düşüşleri mevcut. Son yorumları okursanız görebilirsiniz. Alan Wake 2 yi bilmiyorum yalnız.

Hocam i7 13700K ve ASUS ROG RTX 4080 kullanıyorum. Misal RDR 2, 2K Ultra grafiklerde 70 FPS filan alıyorum. 4 k denemedim hiç. Herhalde 50 FPS bile almaz.

Hocam düşük geldi değerleriniz. Test videolarında RDR2 2K da 100FPS 4K da 70FPS 8K da 30FPS veriyor.

Cyberpunk yeni gelen güncelleme ile gg oldu yalnız. FPS düşüşleri mevcut. Son yorumları okursanız görebilirsiniz. Alan wake yi bilmiyorum yalnız.

2.10 ise indirdim ama çok oynamadım. Son DLC ile 2.0 versiyonunu bitirmiştim oldukça hoştu.

Alan Wake 2 için şöyle bir kendi testim var. İşlemci, RAM kullanım oranları, her ne kadar bu videoda Youtube çamur etse de yüksek kalitede çevre ve karakter tasarımlarına bayıldım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı