RTX 4070 Ti sistem aniden kapandı ve açılmıyor

itobaslolol

Hectopat
Daha fazla  
Yukarıda yazdığım gibi 4 aydır sorunsuz kullandığım 4070 Ti'ım dün hiçbir şey yokken oyunun ortasında kapandı ve hiçbir şekilde açılmıyor. Söküp takmayı ve PSU kablolarını söküp takmayı denedim ama işe yaramadı. Bu kart için yapabileceğim başka bir şey var mı? Ekran kartımın model Gainward Phoenix 4070 Ti. Eğer başka yol bulamazsam garantiye göndereceğim.

Yukarıda yazdığım gibi 4 aydır sorunsuz kullandığım 4070 Ti'ım dün hiçbir şey yokken oyunun ortasında kapandı ve hiçbir şekilde açılmıyor. Söküp takmayı ve PSU kablolarını söküp takmayı denedim ama işe yaramadı. Bu kart için yapabileceğim başka bir şey var mı? Ekran kartımın model Gainward Phoenix 4070 Ti. Eğer başka yol bulamazsam garantiye göndereceğim.
Ramlerde arıza olabilir, tekli tekli koyarak bilgisayarı çalıştırmayı deneyin.

Bu arada şöyle bir ekleme yapmam lazım. Sistem çalışıyor ve açılıyor fakat ekran kartının ışıkları ve fanı çalışmıyor ve ekran vermiyor çalıştığına dair bir iz yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada şöyle bir ekleme yapmam lazım. Sistem çalışıyor ve açılıyor fakat ekran kartının ışıkları ve fanı çalışmıyor ve ekran vermiyor çalıştığına dair bir iz yok.
Anakartın onboard özelliği var mı hocam? Ekran kartı bozulunca sistem onboardın gücüyle ekran veriyor. (çok eskiye gittim galiba modern anakartlarda yok bu, bence olması lazım modern dünyanın ayıbıdır olmaması.)

Başka bir ekrana bağlamayı denedin mi? Sistem bileşenlerini paylaşır mısın?

Evimde başka herhangi bir ekran kartım yok. Sistem bileşenleri de R5 7600X X670-P MSI anakart 2X 16 GB 6000MHz RAM RTX 4070 Ti 1 TB SSD ve 850W Gold NZXT PSU.

Anakartın onboard özelliği var mı hocam? Ekran kartı bozulunca sistem onboardın gücüyle ekran veriyor. (çok eskiye gittim galiba modern anakartlarda yok bu)

Eğer bu özellik elle açılmıyorsa yok galiba çünkü şu ana kadar ekran gelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Problem yüksek olasılıkla güç kaynağındadır. Benim sistemimde ilk geldiği gün aniden kapandı ve açılmadı. Sorun güç kaynağında çıktı garantiye ver değiştirirler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı