RTX 4070 Ti sistem aniden kapandı ve açılmıyor

itobaslolol

Hectopat
Daha fazla  
Yukarıda yazdığım gibi 4 aydır sorunsuz kullandığım 4070 Ti'ım dün hiçbir şey yokken oyunun ortasında kapandı ve hiçbir şekilde açılmıyor. Söküp takmayı ve PSU kablolarını söküp takmayı denedim ama işe yaramadı. Bu kart için yapabileceğim başka bir şey var mı? Ekran kartımın model Gainward Phoenix 4070 Ti. Eğer başka yol bulamazsam garantiye göndereceğim.

Kardeşim saçma bilgiler verme. Modernlikle alakası yok. İşlemcide dahili grafik birimi varsa görüntü alırsın, daha bu özellikten yoksun anakart görmedim.
Ne demek modernlikle alakası yok, bir zamanlar anakartların üstlendiği görevi, artık işlemciler üstleniyor. Kaynak olarak da konuyu belirttim zaten ve çözüm olarak işaretlenmiş. Muhalefet olmak için muhalefet olmayın.

Bilgisayara güç geliyor mu yoksa sadece ekran kartımı devreye girmiyor
Eğer bilgisayar hiç açılmıyorsa PSU(güç kaynağı'ndan) kaynaklıdır.
Ama bilgisayarınız açılıyor ve ekran gelmiyorsa;
RAM'leri sök tak yapın tekli RAM'le çalıştırmayı deneyin.
Hâlâ görüntü alamıyorsanız ekran kartınızı garantiye göndermenizi öneririm.

"Bir zamanlar" işte dediğin gibi.

Tamamdır. Şimdi OCCT yükle. Güç testi yap.
Bir zamanlar anakartlarda dahili ekran kartı özelliği bulunurdu, artık işlemcilerde bulunuyor, anakartın işlemcilerdeki dahili ekran kartını desteklemesiyle, anakartda dahili ekran kartı özelliği olması aynı şey değil. Bunu anlasanız ortada münakaşa edilecek konu kalmayacak.

Bu arada ekran kartına taktiğin kablolarda gevşeklik olmadığına eminsin değil mi? Eğer eminsen kablolari ve PSU'yu da şöyle bir kokla acaba yanık vs var mi? Bir de PSU marka/model ne? Eğer bu dediklerim olağansa aslında OCCT güç testi yapmana da gerek yok ama yine de yap bakalım güç problemi var mi bakalim. O da sorunsuz olursa ekran kartını garantiye yolla gitsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı