RTX 4070 Ti sistem aniden kapandı ve açılmıyor

itobaslolol

Hectopat
Daha fazla  
Yukarıda yazdığım gibi 4 aydır sorunsuz kullandığım 4070 Ti'ım dün hiçbir şey yokken oyunun ortasında kapandı ve hiçbir şekilde açılmıyor. Söküp takmayı ve PSU kablolarını söküp takmayı denedim ama işe yaramadı. Bu kart için yapabileceğim başka bir şey var mı? Ekran kartımın model Gainward Phoenix 4070 Ti. Eğer başka yol bulamazsam garantiye göndereceğim.

Bilgisayara güç geliyor mu yoksa sadece ekran kartımı devreye girmiyor.
Eğer bilgisayar hiç açılmıyorsa PSU(güç kaynağı'ndan) kaynaklıdır.
Ama bilgisayarınız açılıyor ve ekran gelmiyorsa;
RAM'leri sök tak yapın tekli RAM'le çalıştırmayı deneyin.
Hâlâ görüntü alamıyorsanız ekran kartınızı garantiye göndermenizi öneririm.

Bilgisayar açılıyor ve parçalar sorunsuz gibi gözüküyor ama ekran kartında açıldığına dair bir iz bile yok. Fanlar çalışmıyor ışıklar açılmıyor ekran gelmiyor. Şimdi işlemcinin dahili grafik kartı ile açabiliyorum bilgisayarı sadece.

Bir zamanlar anakartlarda dahili ekran kartı özelliği bulunurdu, artık işlemcilerde bulunuyor, anakartın işlemcilerdeki dahili ekran kartını desteklemesiyle, anakartda dahili ekran kartı özelliği olması aynı şey değil. Bunu anlasanız ortada münakaşa edilecek konu kalmayacak.
Hocam şimdi kaza geçirdin Allah korusun ve mesela elinde bir yer açıldı. Dikiş mi attirirsin yoksa dağlatir misin? Bir zamanlar daglanirdi diye daglatmak veya çözüm olarak onu söylemek mantıkli mi? 4070 ti kullanan adama gidip de bilmem kac sana öncesinin teknolojisinden soru sormanin anlami var mi veya çözüm olarak onermenin?

Okey GPU da çalııyorsa dediğim gibi ekran kartını garantiye gönderin.

Bilgisayar açılıyor ve parçalar sorunsuz gibi gözüküyor ama ekran kartında açıldığına dair bir iz bile yok fanlar çalışmıyor rışıklar açılmıyor ekran gelmiyor şimdi işlemcinin dahili grafik kartı ile açabiliyorum bilgisayarı sadece.

Hocam şimdi kaza geçirdin Allah korusun ve mesela elinde bir yer açıldı. Dikiş mi attirirsin yoksa dağlatir misin? Bir zamanlar daglanirdi diye daglatmak veya çözüm olarak onu söylemek mantıkli mi? 4070 ti kullanan adama gidip de bilmem kac sana öncesinin teknolojisinden soru sormanin anlami var mi veya çözüm olarak onermenin?
Yahu ne alakası var ben sadece geçmişte ekran kartlarında yaşanan bir problem üzerine ekran kartının çalışmadığı durumlarda, onboard olarak anakartın dahili ekran kartıyla başladığını anımsayıp, yeni anakartlarda olmamasına eleştiri yaptım. Sanki onboard anakart bul da onda çalıştırmayı dene demişim gibi konuşuyorsunuz.

Yahu ne alakası var ben sadece geçmişte ekran kartlarında yaşanan bir problem üzerine ekran kartının çalışmadığı durumlarda, onboard olarak anakartın dahili ekran kartıyla başladığını anımsayıp, yeni anakartlarda olmamasına eleştiri yaptım. Sanki onboard anakart bul da onda çalıştırmayı dene demişim gibi konuşuyorsunuz.

Hocam şimdi öyle değil her farklı anakartta değişiyor bu arkadaşımızın bilgisayarında GPU görüntü çalışıyor o özelliği var. Ekran kartını söktüğünde sorunsuz çalışıyor arkadaşın tek sorunu yüksek ihtimal aşırı güç veya aşırı ısınma kaynaklı bir arıza gibi görünüyor. Çalışmayan bir parçayı PC'ye takarsan BIOS ekranında aygıtları tanımlıyor ve sorunsuz çalışıp çalışmadığını kontrol ediyor eğer çalışmayan bir unsur yakalarsa kendini başlatmaz.

Sanmıyorum ekran kartından olacağını ekran kartını söküp çalıştırın GPU görüntü devreye giriyor mu?
Bu arada ekran kartına taktiğin kablolarda gevşeklik olmadığına eminsin değil mi? Eğer eminsen kablolari ve PSU'yu da şöyle bir kokla acaba yanık vs var mi? Bir de PSU marka/model ne? Eğer bu dediklerim olağansa aslında OCCT güç testi yapmana da gerek yok ama yine de yap bakalım güç problemi var mi bakalim. O da sorunsuz olursa ekran kartını garantiye yolla gitsin.
Ekran kartını kokladığımda herhangi bir yanık kokusu alamadım psu ise NZXT C850 Gold ve ondada problem yok gibi
Bu arada ekran kartına taktiğin kablolarda gevşeklik olmadığına eminsin değil mi? Eğer eminsen kablolari ve PSU'yu da şöyle bir kokla acaba yanık vs var mi? Bir de PSU marka/model ne? Eğer bu dediklerim olağansa aslında OCCT güç testi yapmana da gerek yok ama yine de yap bakalım güç problemi var mi bakalim. O da sorunsuz olursa ekran kartını garantiye yolla gitsin.
Hocam bilgisayarı aldığımdan beri şu işaretlediğim kabloyu biraz çıkık kullanıyordum çünkü ne kadar kuvvet uygulasamda girmiyordu sebebi bu olabilir mi ?

Dosya Ekleri

• IMG_1042.jpeg
    IMG_1042.jpeg
    824,4 KB · Görüntüleme: 30
Ekran kartını kokladığımda herhangi bir yanık kokusu alamadım psu ise NZXT C850 Gold ve ondada problem yok gibi

Hocam bilgisayarı aldığımdan beri şu işaretlediğim kabloyu biraz çıkık kullanıyordum çünkü ne kadar kuvvet uygulasamda girmiyordu sebebi bu olabilir mi ?
Sanmıyorum o olacağını hocam, yine de çıkar-tak yap son kez ama sorunun ekran kartında gibi duruyor. Garantiye yollamak en mantıklısı.

Ekran kartını kokladığımda herhangi bir yanık kokusu alamadım PSU ise NZXT C850 Gold ve onda da problem yok gibi.

Hocam bilgisayarı aldığımdan beri şu işaretlediğim kabloyu biraz çıkık kullanıyordum çünkü ne kadar kuvvet uygulasamda girmiyordu sebebi bu olabilir mi?

Hocam oda olabilir transfer dişleri birbirine temas etmeme sorunuda olabilir.
Yani sana şunu söyleyeceğim söyledimde daha fazla kurcalamanı önermem direk garantiye al bu işi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı