MSI RTX 4070 Ti Ventus 3X 12g OC 192 bit GDDR6X 12 GB ekran kartı
AMD Ryzen 5 5600 altı çekirdek 3.50 GHz işlemci
Corsair Vengeance 8 GB 2400MHz X 2
Aerocool KCAS Plus 600W 12cm fan 80+Bronze güç kaynağı
Samsung 870 EVO MZ-77E250bw SATA 3.0 2.5" 250 GB SSD
Western Digital 3.5" 1 TB Caviar Blue WD10EZEX SATA 3.0 7200 RPM hard disk
Yeni olan parçalarım anakart, işlemci ve ekran kartı.
Sorunum şu;
Oyun oynarken bilgisayar tamamen kapanıyor, ısı ve sıcaklık değerlerini kontrol ettim ve normal gördüm hatta ekran görüntüsünüde paylaşacak olursam aşağıdaki gibi.
Tam net değil ancak kapanmadan önceki son karenin görseli.
PSU'yu alalı 4 seneyi geçiyordur ekstrada bunu söyleyebilirim. Bu durum neden kaynaklı olabilir yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Dediğinizi yaptım 30 dakika kadar Battlefront oynadım yine aynı watt değerlerini çekti ama bir kapanma olmadı dediğiniz gibi iki farklı kabloyu karta takınca düzeldi benim yaptığım aynı kablodan dallanan PCI-e ile bağlamaktı sorun ondan sanırsam.
Dediğinizi yaptım 30 dakika kadar Battlefront oynadım yine aynı watt değerlerini çekti ama bir kapanma olmadı dediğiniz gibi iki farklı kabloyu karta takınca düzeldi benim yaptığım aynı kablodan dallanan PCI-e ile bağlamaktı sorun ondan sanırsam.
Bağlantıda bir sorun yok, şu anki kapanma başka bir sebepden olabilir, OCCT Power testi yapar mısınız, kapanma olacak mı olursa, PSU'ya elinizle dokunun sıcaklık yüksek mi?
Anlamadığım bir şekilde dediğinizi yaptıktan sonra sadece 1 defa oldu, acaba anakartımla alakalı bir sorun mu var diğer elemanlara göre çok ucuz bir bileşen. Bu arada PSU ısınıyor ancak bugün 2 saat kadar oyun oynadım herhangi bir kapanma olmadı. Ne yapıcağımı bilemedim.