MSI RTX 4070 Ti Ventus 3X 12g OC 192 bit GDDR6X 12 GB ekran kartı
AMD Ryzen 5 5600 altı çekirdek 3.50 GHz işlemci
Corsair Vengeance 8 GB 2400MHz X 2
Aerocool KCAS Plus 600W 12cm fan 80+Bronze güç kaynağı
Samsung 870 EVO MZ-77E250bw SATA 3.0 2.5" 250 GB SSD
Western Digital 3.5" 1 TB Caviar Blue WD10EZEX SATA 3.0 7200 RPM hard disk
Yeni olan parçalarım anakart, işlemci ve ekran kartı.
Sorunum şu;
Oyun oynarken bilgisayar tamamen kapanıyor, ısı ve sıcaklık değerlerini kontrol ettim ve normal gördüm hatta ekran görüntüsünüde paylaşacak olursam aşağıdaki gibi.
Tam net değil ancak kapanmadan önceki son karenin görseli.
PSU'yu alalı 4 seneyi geçiyordur ekstrada bunu söyleyebilirim. Bu durum neden kaynaklı olabilir yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Anlamadığım bir şekilde dediğinizi yaptıktan sonra sadece 1 defa oldu, acaba anakartımla alakalı bir sorun mu var diğer elemanlara göre çok ucuz bir bileşen. Bu arada PSU ısınıyor ancak bugün 2 saat kadar oyun oynadım herhangi bir kapanma olmadı. Ne yapacağımı bilemedim.
Ani kapanmayı PSU yapar ona kafanız takılmasın, İlk kapanma sorunu kablodan dı, o çözüldü, şu anki sorun PSU ısınmasından kaynaklanıyor, PSU'nun giriş çıkışlarının tozunu temizleyin, hava tutarsanız çok daha iyi olur, o da çözülür.
Undervolt ile uzun süre kullanmayı deneyin bir de. Eğer undervoltlu bir şekilde kapanma durumu olmazsa sorun güç kaynağında demektir. Yeni bir güç kaynağı alana kadar bu şekilde idare edersin ama bir denemek lazım ilk önce. Nasıl yaparım diyorsan internette bir sürü rehber var bakabilirsin bir tanesine fakat deneme yanılma yapman gerekiyor her türlü.
Ani kapanmayı PSU yapar ona kafanız takılmasın, İlk kapanma sorunu kablodan dı, o çözüldü, şu anki sorun PSU ısınmasından kaynaklanıyor, PSU'nun giriş çıkışlarının tozunu temizleyin, hava tutarsanız çok daha iyi olur, o da çözülür.
Undervolt ile uzun süre kullanmayı deneyin bir de. Eğer undervoltlu bir şekilde kapanma durumu olmazsa sorun güç kaynağında demektir. Yeni bir güç kaynağı alana kadar bu şekilde idare edersin ama bir denemek lazım ilk önce. Nasıl yaparım diyorsan internette bir sürü rehber var bakabilirsin bir tanesine fakat deneme yanılma yapman gerekiyor her türlü.
%30 güç kısarsan performans tabi ki düşer. Undervolt ile performans kaybı yaşamadan %30-40 daha az watt harcayabilirsin. Undervolt yapmak her türlü daha iyi o yüzden. Benim kartım da 220w güç harcıyordu undervolt ile 160w a kadar düşürdüm güç tüketimini performans kaybı yaşamadan.
Ayrı PCI-e kabloları ile bağlamak ve undervolt 600W PSU için işe yaradı ancak PSU'u Gigabyte P1000W Gold ile değiştirdim şu an undervolt yapmıyorum herhangi bir sıkıntı çekmiyorum sanırsam ya güç kaynağı 600W veremiyordu eskidiği için ya da verip de yetmiyordu 600W değeri problem yaşayan arkadaşlar olursa umarım faydası dokunur.
Ayrı PCI-e kabloları ile bağlamak ve undervolt 600W PSU için işe yaradı ancak PSU'u Gigabyte P1000W Gold ile değiştirdim şu an undervolt yapmıyorum herhangi bir sıkıntı çekmiyorum sanırsam ya güç kaynağı 600W veremiyordu eskidiği için ya da verip de yetmiyordu 600W değeri problem yaşayan arkadaşlar olursa umarım faydası dokunur.
biraz geç yazıyorum ama umarım görürsün mesajımı sistemin tamamen elektrik kesintisi gibi mi kapanıyordu. Artı olarak sistemi stres testine sokunca kapanıyor muydu denedin mi hiç cevaplarsan sevinirim aynı sorunu yaşıyorum...
Biraz geç yazıyorum ama umarım görürsün mesajımı sistemin tamamen elektrik kesintisi gibi mi kapanıyordu. Artı olarak sistemi stres testine sokunca kapanıyor muydu denedin mi hiç cevaplarsan sevinirim aynı sorunu yaşıyorum...