RTX 4070 Ti Super bu zamanda alınır mı?

kankam haklısın da ben ileride acaba gta 6 witcher 4 gibi unreal engine 5 ile çıkan oyunları full ayarlarda oynatır mı diye düşünüyorum ondan dolayı yoruldum sistem güncellemekten para kolay kazanılmıyor
Haklısın fakat şunu unutma, ultra takıntın olursa, kendin optimize ayar yapmazsan oyunlarda, her 2 yıla bir kart değiştirmek zorunda kalırsın. Çünkü üreticiler ve oyun yapımcıları para kazanmak zorunda dostum. Sen üreticiye göre değil kendine göre kullanacaksın bilgisayarını, o ultrada oyna der sen optimize kendi ayarlarınla oynayacaksın ki uzun gitsin. Atıyorum GTA 6 çıkınca işte ben rtx kökleyim, ayarları ultraya çekiyim, bide msaa açiyim flaan filan 4090 da yetmez ona yani 😃 Bak mesela örnek sana, rdr2 ultra ile high arasında bir fark yok ama arada 20 fps oynuyor azmı ? Değil. Mesela doku kalitesini ultra yap gerisini higha çek mesela oyunlarda, yine ultrada oynuyorsun zaten değişen bişey yok, bu da oyun yapımcılarının ve ekran kartı üreticilerinin para kazanmak istemesinin bir örneği. En basiti sadece gölge ve yansıma ayarını ultradan highe çek en az 15 fps artış oluyor yahu

Önceki mesajlarda am4 alanlar niye pişman anlamadım. Ben am5 kullanıyorum param çöpe gitmiş gibi. Am4 hala kullanılır hele de işlemci 3d ise. 5070 e gelince de 12 gb vram uzun vadeli değil yeterince qhd için. 5070 ti çok iyi duruyor ancak 41-42k olacaktır. Lansmandan ucuza yakalamak zor çünkü hem stok az hem talep çok. Bide taksitli alacaklar için fiyat daha da pahalı oluyor. Ben de taksitli alacağım sanırım benim gibiler için en iyisi Trendyoldan vade farksız galax 4070 ti super almak 36700 tl falandı.

Önceki mesajlarda am4 alanlar niye pişman anlamadım. Ben am5 kullanıyorum param çöpe gitmiş gibi. Am4 hala kullanılır hele de işlemci 3d ise. 5070 e gelince de 12 gb vram uzun vadeli değil yeterince qhd için. 5070 ti çok iyi duruyor ancak 41-42k olacaktır. Lansmandan ucuza yakalamak zor çünkü hem stok az hem talep çok. Bide taksitli alacaklar için fiyat daha da pahalı oluyor. Ben de taksitli alacağım sanırım benim gibiler için en iyisi Trendyoldan vade farksız galax 4070 ti super almak 36700 tl falandı.
Hocam, satıp yükseltme niyeti olanlar pişman. Olan sistemi güncellemek isteyenlerden yana hiçbir sorun yok aslında. Hala çok performanslılar. Pişman olanlardan birisi benim. Toplamda 74.000 TL'ye mal ettiğim bir sistemim var. Yarı sıfır, yarı ikinci el olarak. En azından 85.000 - 90.000 'e yakın bir fiyata satıp yükseltebilir miyim acaba diye denedim ama maalesef, bu fiyatların yakınından bile geçmiyor piyasası.

RTX 4070 Ti Super muazzam bir kart. DDR 5 sistemde kullanıyorum Ryzen 5 9600X ile, bütçem olmadığından x3D işlemci modeli alamamıştım. Bu halde bi çoğu oyunu 4k ultra da oynuyorum. 4080 balon gibi resmen bu kartın yanında, 4k da aralarında dlss kapalı max 8-10 fps oynuyor günümüz oyunlarından bahsediyorum. Tutupta 2019 rdr2 oyunun da 15 20 fps fark oluyor illaki, ama kartlara göre 4 yıllık bir oyun rdr2. Ona göre karşılaştırma yapmak lazım. 4070 Ti Super vs x3D bir sistem tadından yenmez valla açıkcası, he şunu söyleyim ben sıfırdan bir sistem toplayacak olsam, kesinlikle 5070 Ti sistem toplarım. Kas gücü kağıt üzerinde TFLOPS değerleri olarak 4070 Ti Super ile aynı, sadece MFG özelliğinden dolayı fps de tokat manyağı yapıyor. Yani kısacası şöyle, 5070 Ti, 4070 Ti Superin Multi Frame Generation olanı. Ben sıfır dizecek olsam direk 5070 Ti alırım. GTA 6 var önümüz de, ne olur ne olmaz aga en ultra da MFG açar oynar akıcılığıma bakarım. Hatta şöyle, 4000 serisi sistemi olan bile GTA 6 çıkmaya ekran kartını 50 serisi ile değiştirir yani. O yüzden sistemi olan bence kullansın, olmayan 50 serisi dizsin. Bu arada kağıt üzerinden dedim, tabi ki 5070 Ti ile 4070 Ti super canlı test karşılaştırmasına bakamadık. Ama 4080 ile 5080 arasında kas gücü olarak 10 fps var canlı testlerde. Yani kağıt üzerinden dediğim olay 5070 Ti ve 4070 Ti super için de doğru bence, 50 serisi tamamen yapay zeka gücüne odaklı. O yüzden kas gücü olarak pek değişen bir şey yok gibi.

RTX 4070 Ti Super muazzam bir kart. DDR 5 sistemde kullanıyorum Ryzen 5 9600X ile, bütçem olmadığından x3D işlemci modeli alamamıştım. Bu halde bi çoğu oyunu 4k ultra da oynuyorum. 4080 balon gibi resmen bu kartın yanında, 4k da aralarında dlss kapalı max 8-10 fps oynuyor günümüz oyunlarından bahsediyorum. Tutupta 2019 rdr2 oyunun da 15 20 fps fark oluyor illaki, ama kartlara göre 4 yıllık bir oyun rdr2. Ona göre karşılaştırma yapmak lazım. 4070 Ti Super vs x3D bir sistem tadından yenmez valla açıkcası, he şunu söyleyim ben sıfırdan bir sistem toplayacak olsam, kesinlikle 5070 Ti sistem toplarım. Kas gücü kağıt üzerinde TFLOPS değerleri olarak 4070 Ti Super ile aynı, sadece MFG özelliğinden dolayı fps de tokat manyağı yapıyor. Yani kısacası şöyle, 5070 Ti, 4070 Ti Superin Multi Frame Generation olanı. Ben sıfır dizecek olsam direk 5070 Ti alırım. GTA 6 var önümüz de, ne olur ne olmaz aga en ultra da MFG açar oynar akıcılığıma bakarım. Hatta şöyle, 4000 serisi sistemi olan bile GTA 6 çıkmaya ekran kartını 50 serisi ile değiştirir yani. O yüzden sistemi olan bence kullansın, olmayan 50 serisi dizsin. Bu arada kağıt üzerinden dedim, tabi ki 5070 Ti ile 4070 Ti super canlı test karşılaştırmasına bakamadık. Ama 4080 ile 5080 arasında kas gücü olarak 10 fps var canlı testlerde. Yani kağıt üzerinden dediğim olay 5070 Ti ve 4070 Ti super için de doğru bence, 50 serisi tamamen yapay zeka gücüne odaklı. O yüzden kas gücü olarak pek değişen bir şey yok gibi.
Gta 6 dlss ve mfg destekleyecek mi mi hocam? Ayrıca mfg nin o kadarda akıcı olmadığını iddia eden birçok büyük kanal var YouTube da. Bence sırf mfg için alınmayabilir. Tabiki 5070 ti çok iyi kart ama 5070i pek beğenmedim. 1080p için fazla güçlü 1440 için iyi ancak vrami az.

Gta 6 dlss ve mfg destekleyecek mi mi hocam? Ayrıca mfg nin o kadarda akıcı olmadığını iddia eden birçok büyük kanal var YouTube da. Bence sırf mfg için alınmayabilir. Tabiki 5070 ti çok iyi kart ama 5070i pek beğenmedim. 1080p için fazla güçlü 1440 için iyi ancak vrami az.
Zaten öyle vram sıkıntısı ve kas gücünün zayıf olması 5070 için en büyük sorun. Bu yüzden 5070 Ti dedim, hem 16 gb, hem yapay zeka tflops olarak 40 serisinin hepsinden çok daha üstün, ve kas gücü tflops değeri ile 4070 Ti Super ile aynı, yani muazzam güzel bir kart. MFG olayına gelecek olursak elbette AAA oyunda 300 fps alırsanız akıcı olmaz şuan için, çünkü driver ve bu kartlar için sunulan dlss sürümleri yeni, bunu nvidia zamanla çözecektir. Ben bile RTX 4070 Ti Super ile, Cyberpunk 2077'de Transformer Model DLSS 4 ile oyunu oynadığımda, oyun akıcılığı takılıyor gibi, o yüzden CNN'e geri alıyorum, ya da RTX kapalı akıcı şekilde DLAA açıp oynuyorum. Ama her ne olursa olsun, MFG olayı çok güzel bir şey. Önümüzdeki serilerde artık tamamen RTX serisi kartlar yapay zeka odaklı olacak. Mesela 6000 serisin de, Neural modelleme daha da gelişecek asıl en büyük bomba burası, hem grafikleri daha iyi hale getiriyor hemde vram miktarını çok daha düşürüyor. Zaten Neural teknolojisini RTX 50 serisi ile tanıttı, bu yüzden 5070'te 12 GB vRAM var. Yani donanım maaliyetli olduğu için artık sürekli yazılıma ve yapay zekaya odaklanacak nVIDIA 😊

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı