Çözüldü RTX 4070 Ti SUPER sistem UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION (154) hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

roni911

Attopat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1qNk0nqK37oSI0X2FIuwKYsXQDYItAsOU/view?usp=sharing
RAM
Lexar 16GB(8x2) DDR 5
Ekran kartı
ASUS TUF RTX 4070 Ti SUPER GAMING OC
Anakart
ASUS PRIME B650M-R
İşlemci
AMD Ryzen 5 8600G
Merhaba,

Düzensiz aralıklarla (2-3 günde bir) farklı oyunlarda UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION (154) hatası alıyorum.

• Expo, PBO gibi ayarlar açıkken de kapalıyken de oluyor.
  • HWinfo ile gözlemlediğim kadarıyla hiç bir hardware ısınma yada zorlanma yaşamıyor.
  • Windows'u 2 kere baştan temiz kurulum yaptım.
  • Crystaldisk sağlıklı gösteriyor.
  • Windows Memory Diagnostic sorun yok diyor.

DMP raporuna bakıp, en azından nereyi işaret ettiğine dair fikir verebilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler

Çözüm
Aygıt Yöneticisi'nde ünlem işaretli donanım var mı bakın.
Yok hocam.

Birden fazla reddit sayfasında bu problemin çözümü ile ilgili system32 dosyası içinde nvlddmkm.sys'e kullanıcılar için ful kontrol izni verilmesi tavsiye edilmiş. (enable user permissions to full control (security tab under properties) for nvlddmkm.sys in system32.) Teknik olarak cahil olduğum için çok da kurcalamak istediğim ayarlar değil ama sizce denemeye değer mi?

Dosya Ekleri

• 19-03-2025_04-22-51-ÖÖ.png
    19-03-2025_04-22-51-ÖÖ.png
    25,1 KB · Görüntüleme: 26
  • 19-03-2025_04-25-30-ÖÖ.png
    19-03-2025_04-25-30-ÖÖ.png
    26,9 KB · Görüntüleme: 29
Sistemde tek disk mi var?
Evet.

Sorun SSD kaynaklı olabilir mi diyorsunuz çünkü DMP raporlarını oyunun destek servisine de yollamıştım onlardan da "diskiniz yükleme ekranları sırasında ısınıyor olabilir heatsink kullanmayı deneyin" şeklinde cevap geldi. Gözlemlediğim kadarıyla hiç 50C'yi geçmiyor ama yine de bir tane söyledim takıp o şekilde deneyeceğim.

50 derece normal değer. Bence soğutucu gerekmez.

Arama kutusuna CMD yazıp yönetici olarak çalıştırın ve chkdsk /r komutunu girin.

Ardından sfc /scannow komutunu girin. İşlem bitince PC'yi yeniden başlatın.

Sorun devam ederse RAM testi yapın (uzun sürer).

Son düzenleme:
@turko35408 RAMler yetersiz kalıyor yada hatalı ürün olabilir mi? Genelde ikinci ekranda başka uygulamalar da açık oluyor. Bazen 8-9 saat hiç bir sorun olmuyor. Fakat ikidir farkettiğim şey mavi ekrandan hemen önce bildirim geldiği an oluyor. Whatsapp bildirimi geldi geçen öyle çöktü, dün de Nvidia Driver Güncellemesi var dedi öyle.

EXPO açıkken Windows Memory Diagnostic çalıştırdığımda ikinci RAMi tararken bir sorun bulduk diyor, EXPO kapalıyken temiz çıkıyor.

Hocam Windows RAM testini yüzeysel yapıyor. Derin tarama yapmıyor. En iyi sonucu Memtest86 yazılımı veriyor. Fakat işlem uzun sürüyor. 16 GB için ortalama 2.5-3 saat.

Müsait bir zamanınızda RAM testini yapın. Sonucu bildirin.

Raporu oluşturup paylaşın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı