RTX 4070 vs RTX 5060 Ti

Ya beni yanlış anlama seninle tartışmıyorum ama zaten bu işlerde bilgi sahibi olsaydın "4070" 5060 Ti arasında kaldım. Konusunu açmazdın bilgili biri asla 4070 lafı dahi etmez. Eğer ASUS'un fark yaratacağı gerçeği olsaydı sana 3K-5k lira daha ver ASUS al deriz, burada ki cevaplar senin paranı en doğru şekilde harcayıp en iyi performansı almanı sağlamak.

Bu arada hep ASUS kullanmış biriyim.

4070 le arasında kalmadım 5070 le arasında kaldım. Sadece bir karta 30 k verince acaba değer mi diye düşünüyorum. Yoksa 20klık kartta tatmin eder mi, yoksa 1000 FPS derdinde değilim ve 1080p de kullanacağım zaten 5060 Ti yeter FPS konusunda. Normalde 4070 alacaktım 4000 serisi çıktığında param çıkmadığı için 4060 almıştım şimdi sattım ne alsam diye bakıyorum.

Kas gücünden niye bahsetmiyorsun peki 😀. 4070 Super performansi veren bir kartı almak dururken neden 4070 veya ondan düşük performans veren bir kart alalım mesela 😀.

Çamür görüntüye bakmamak ve RTX açınca bayılmamak için.

4070 le arasında kalmadım 5070 le arasında kaldım. Sadece bir karta 30 k verince acaba değer mi diye düşünüyorum. Yoksa 20klık kartta tatmin eder mi, yoksa 1000 FPS derdinde değilim ve 1080p de kullanacağım zaten 5060 Ti yeter FPS konusunda.
Ekran kartinda markanin onemi yok. Palitte Asusta ayni performansi verecek. Sogutma olarak farkeder sadece oda en fazla 3 4 derece. Alinacaksa en ucuzunu al gec.

Ekran kartinda markanin onemi yok. Palit'te ASUS'ta ayni performansi verecek. Sogutma olarak fark eder sadece oda en fazla 3 4 derece. Alinacaksa en ucuzunu al gec.

Kral 4060'ım varken FurMark testlerinde benim ekran kartım 124 FPS verirken Zotac marka arkadaşınkini takınca 117 FPS veriyordu. Biraz da o yüzden markaya bakıyorum.

4070 le arasında kalmadım 5070 le arasında kaldım. Sadece bir karta 30 k verince acaba değer mi diye düşünüyorum. Yoksa 20klık kartta tatmin eder mi, yoksa 1000 FPS derdinde değilim ve 1080p de kullanacağım zaten 5060 Ti yeter FPS konusunda.

Çamür görüntüye bakmamak ve RTX açınca bayılmamak için.
Tamam sen ayni paraya daha dusuk performans alabilirsin 🤣. RTX 5000 serisindeki sorunlarida bir arastir istiyorsan.

Tamam sen ayni paraya daha dusuk performans alabilirsin 🤣. RTX 5000 serisindeki sorunlarida bir arastir istiyorsan.

2 kartta eksik var diye bütün serimi arızalandıda bizim haberimiz yok azıra varsa da gönderiyon yenisini alıyorsun.
Fazla FPS istesem gider ikinci elden tost makinesi gibi 6900 falan alırdım trafoya bağlardım.

2 kartta eksik var diye bütün serimi arızalandıda bizim haberimiz yok azıra varsa da gönderiyon yenisini alıyorsun.
Neden ugrasayim peki bununla? Sorunsuzca AMD alip kas gucunden faydalanmak varken sahsen riske girip sorunlu cikabilecek bir karti almam. 200 karttan 1 inde var ROPs sorun mesela. Cikma riski varmı var. Neden bu riske gireyim ve eger sorunlu kart gelirse ugrasayim.

Neden ugrasayim peki bununla? Sorunsuzca AMD alip kas gucunden faydalanmak varken sahsen riske girip sorunlu cikabilecek bir karti almam. 200 karttan 1'inde var rops sorun mesela. Cikma riski var mı var. Neden bu riske gireyim ve eger sorunlu kart gelirse ugrasayim.

Yıllarca kullanacağım şey için 2 gün daha beklerim benlik sıkıntı yok ve dediğin sıkıntı daha çok üst modellerde var ve onu da almayacağım zaten.

Yıllarca kullanacağım şey için 2 gün daha beklerim benlik sıkıntı yok ve dediğin sıkıntı daha çok üst modellerde var ve onu da almayacağım zaten.
5070, 5070ti ve 5090 da goruldu diye biliyorum ROPs sorunu. 5080 de gorulmemisti en son. 5060ti yeni ciktigi icin sorunlu diyemeyiz henuz. Ama bu sorun yokta diyemeyiz. Sahsen eger kullanicinin render ile işi yoksa AMD sırf oyun icin cok daha iyi. 9000 serisinde RT performansi olarak oldukca yukseldiler. FSR4, DLSS 3 ten iyi performans veriyor ama DLSS 4 ün gerisinde. FSR3 maalesef cidden kötü ama. Yinede kas gücü ile bu eksiğini kapatıyor 7800XT.

4070 le arasında kalmadım 5070 le arasında kaldım. Sadece bir karta 30 k verince acaba değer mi diye düşünüyorum. Yoksa 20klık kartta tatmin eder mi, yoksa 1000 FPS derdinde değilim ve 1080p de kullanacağım zaten 5060 Ti yeter FPS konusunda. Normalde 4070 alacaktım 4000 serisi çıktığında param çıkmadığı için 4060 almıştım şimdi sattım ne alsam diye bakıyorum.

Yalana söylemene gerek yok eğer 4070 ile 5060 Ti arasında ki farkın %7 olduğunu oraya yazdıysan 5070 ile arada kaldım diye kıvırman ayıp, çünkü 5060 Ti ile 5070 arasında %25'lik bir fark var zaten bu farkı bilen insan buraya konu açmaz. 28k liraya gidip Palit al ASUS'a 5K fark verene kadar ona da git adam gibi Wireless kulaklık al paranı doğru harca kulaklıkta sana kar kalsın.

Yalana söylemene gerek yok eğer 4070 ile 5060 Ti arasında ki farkın %7 olduğunu oraya yazdıysan 5070 ile arada kaldım diye kıvırman ayıp, çünkü 5060 Ti ile 5070 arasında %25'lik bir fark var zaten bu farkı bilen insan buraya konu açmaz. 28k liraya gidip Palit al ASUS'a 5K fark verene kadar ona da git adam gibi Wireless kulaklık al paranı doğru harca kulaklıkta sana kar kalsın.

Hiçbir yere 4070 arasında kaldım. Diye konu açmadım. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı