RTX 4080 laptop önerisi

Cmn162F garanti çalışır diyebilirim. Çünkü sizin kasa aynısı. Aynı yıl üretilmiş hatta kullandığınız ürünün i9 modeli. Avrupa'da, Rusya da i9 4080 panel bu. 14. nesil N160GME-GTB %100 diyemem ama çalışır. Ve yine cmn162F 14900HX 4080 Vector aynı panel var. Belirttiğin iki panelde ben fark görmedim.
Display laptop Innolux N160GME-GTB CMN1617 (240hz) 16.0 INCH 2560x1600 240 Hz IPS 2K (fara touch) şu siteye sizin ürünü yazın. WhatsApp yazabilirsiniz. Teyit ederlerse iş tamam. Şahsen iki panel kağıt üstünde aynı. Üretici farklı görünüyor.
IPS zaten hocam iki panel. DCI-P3 olan renk gamutu. Daha kalitelisi yok zaten üst standart o. Sgrb %100 de çok iyi. DCI-P3 daha profesyonel ve belirgin(panel kalitesine göre OLED, MiniLED kaliteli bir IPS) farkı anlarsın.

%99 panel bu 350 nit civarı.
Ayrıca aynı ürün i9 versiyonu Rusya da ve globalde 2K 240Hz biraz araştırma yapacağım ve aynı paneli bulacağım. (eğer lazım olursa. %100 çalışır diyemem ama kendi gözümle Katana, Crosshair, Pulse paneli değiştiren insanlar gördüm. 144 Hz %45 NTSC Katana 2K panel)
@Asabı Bozuk Adam hocam teşekkürler bilgiler için. Zahmet olmazsa hw info ya da AIDA64 64 ile panel modele bakabilir misiniz? Windows panelde - ekran kısmında HDR varsa yazar zaten.

Aynı kasa ve modelin paneli ve 14.nesil Intel aynı. Seri no N160GME-GTB

16 Vector 14.nesil
Vector-16-HX-A13VHG.827494.0.html

Ülkemizde ki modelin aynısı. İ9 ve 2K panel farkları. Aynı model kodu MSI vurdumduymazlığı yüzünden karışık. Yurtışı ürünlerin tümü i9 ve 4090.daha sonra fark ettim 4080 modeli piyasada zaten var (aynı seri no) termal tasarım vs a-Z her şeyi aynı. Eğer ilgilenirseniz bence denemekte büyük fayda var. 100$ 8-10 bin ruble civarı panel. Eminim ülkemizde de vardır ya da AliExpress yemin edilebilir. Satın almaya karar verirseniz bu ürün 65 k ile bence kusursuz olur. Her şeye rağmen isteğiniz varsa sizde araştırın. Ama ben eminim aynı panel o modelde çalışacaktır. Ülkemizde garanti kısmı ne olur en ufak fikrim yok.

Eki Görüntüle 2234738

Aynı ürün i7 ve FHD+ 4080, i9 4080 i9 4090 2K modeli var. Belki i7 4090 modeli bile olabilir. Tamamen MSI ilgisizliği ne yazık ki.

WhatsApp üzerinden o firmaya yazarsanız sizin model bu. Bazen karışık durum. 1001 çeşit MSI var. Fotoğraf ve resmi MSI siteden göreceğiniz üzere kasa boyutuna kadar her şey a-Z aynı. İ9-I7 2K FHD+ farkı var.

MSI Vector 16 HX A13V review - Titan Performance in a 16-inch Package | LaptopMedia.com daha detaylı olan.
Ekran açısından, iki IPS çeşidi var. Temel olanı 144Hz 1200p birimdir ve 240Hz 1600p modelini seçebilirsiniz.
Test MSI Vector 16 HX - pokaz możliwości GeForce'a RTX 4080 polanya model i9-2K-4080
MSI umursamazlığı tamamen. İ9 kadar, 4090 yazınca iş karışıyor. Aynı model 4080'de var zaten. Belirtilmemiş MSI sitesinde.
Kısaca i9 feragat edip panel değişimiyle aynı performansı alacaksanız. Hele ülkemizde benzer Vector fiyatı belli. Minimum kârınız ve panel kalitesi ile bence eşiz bir ürün. (panel değişimi dahil 80k almış olsanız bile)

Son düzenleme:
Teşekkür ederim ilginiz için.

@745396 aşağıda belirttiğim ekranda G-Sync desteği var. Fakat bizim konuştuklarımızda yok. Araştırma yaptığımda pin sayısı, ölçüleri, ve interface type kısmındaki her şey uygun bu şekilde güncellemek istesem ne gibi sorun yaşarım?

NE160QDM-NZ2

Panelook sitesine göre filtreleme yaptığımda uyumlu olarak gözüküyor.

Son düzenleme:
Siz kaliteye uçmuşsunuz hocam. Boe ilk 3 üreticiden belki en iyisi. Yanıltmak istemem uyumlu olabilir yine. Satıcılara ya da servise sormanız daha yararlı olur.

Rusya da panel ve klavye aldığım mağazaya yazacağım. Belki fikirleri vardır.

@Asabı Bozuk Adam @alptt33
Sizlerdeki panel nedir?
N160JME-GTK (cmn1621) bu var sanırım.
Ben Vector bla bla 13700HX 4080 16' 1920-1200 bu şekilde yazdım ve bana kullandığım paneli sordu. Benim bildiğim kadarıyla panel N160JME-GTK
Şimdi cevap bekliyorum.

Да, экран NE160QDM-NZ2 должен подойти.
🤣🤣😅🤩🤩🫨🤩
Bu mağaza böyle dediyse bence kesinlikle uygun.

Alışveriş yaptığım ve şimdi cevabını aldığım site. 10 bin ruble. Pazar günü bile cevap yazdılar hayret yani. Bu panel için 10 bin ruble gerçekten bedava. Katana klavyesini 3300 ruble almıştım geçen sene. Bir arkadaşın panelini 7 bin ruble almıştık yine.

Son düzenleme:
Ben bütün desteklemesi yüksek ihtimal olan panellerin listesini çıkardım. Bu paneller QHD+ 240Hz, ms değeri ise 3-9 arası DCI-P3 ve sRGB %100 destekli olanlar. Bu listede G-Sync, Free-Sync ikisi birlikte olabilir ya da tek G-Sync destekli olabilir. Liste şu şekilde;

Benim en çok uyumlu olmasını istediğim model ise: 162.158.18.51 - Please verify yourself to continue eğer bu uyumlu ise alacağım. Hbr3 (8.1G/lane) Signal interface kısmında bu yazıyor bunun ne olduğunu bilmiyorum.

Son düzenleme:
eDP (4 Lanes) , eDP1.4 , 40 pins Connector bu şuan mevcut olan eDP (4 Lanes) , eDP1.4b , HBR2 (5.4G/lane) , 40 pins Connector bu ise almak istediğim. Az önceki 1.4a Hbr3 (8.1G/lane) bunların farkı nedir? Hbr ve eDP olayı kafamı karıştırdı bu laptoptaki diplay port özelliklerini bulabilsem tüm soruların cevabını bulacağım.

EDP ve EDP 1.2.3.. Vs bildiğim kadarıyla yenileme hızı farkı. Hbr standart numarası akan görüntünün bant genişliği, çözünürlük çıktısı diye biliyorum. Daha fazlası beni aşıyor.
Şimdi bildiklerimiz ya da öyle düşündüğümüz
-Koskoca 4080 DP 1.4 sorunsuz destekliyor. 144-160-240 vs çıktı zamanında CPU GPU sorun yaşatmaz
- Eğer 4080 FHD+ panel düşündüğümüz gibi aynı panelse, satın almak istediğiniz panelle aynı pin sayısı, aynı şerit uyumlu görünüyor (burada ki satıcıda teyit etti)
-Elinizde birkaç panel alternatifi var.
- Nadiren denk gelir belki hiç gelmez. Bazı üreticiler farklı parça yükseltmeye izin vermedikleri için BIOS engelleme yapabilir. Benim gördüğüm, okuduğum ve bildiğim kadarıyla MSI o dert yok. Katana 2K 240Hz yapılabildiğine göre, yine Reddit Vector 4K yaptı adam.
Yine de garanti olması için alternatif yerlerden bilgi almaya çalışın.

Birisi MSI Stealth A13v laptopuna NE160QDM-NM4 olan modeli almış. Bu mini LED'li versiyonu ve 1300NIT parlaklık var. Benim NZ2(EDP (4 lanes), EDP1.4b, hbr3 (8.1G/lane), 40 pins connector) dememin sebebi EDP 1.4 yazdığı içindi. İlerleyen safhada NE160QDM-NM4(EDP (4 lanes), EDP1.4b, hbr2 (5.4G/lane), 40 pins connector) bunu alırım o zaman. Alınca tekrar paylaşırım durumu. 125 dolar NM4 olan.

Bu cihazın TR versiyonu olması herhangi bir şeyi etkilemez herhalde. Mesela 16HX serisinde kızılötesi kamera varken 495TR sürümünde bulunmuyor. Ekran desteğiyle alakası yok sanırsam bu olayın.

Son düzenleme:
Mesela 16HX serisinde kızılötesi kamera varken 495TR sürümünde bulunmuyor.

O durum acayip karışık be hocam. Adam ürününü tanıtmaya aciz. Bir süre önce kendi gözümle de gördüm Reddit'te de denk geldim. Adam olmayan Katana ve Pulse'ye alternatif çözünürlük olmadan 2K 165 yazmış ya da 240 hatırlamıyorum. Alakası bile yok. Burada ki kullanıcı yorumlarına baktım, satışını yapan mağaza baktım herkes FHD+ çözünürlük
Böyle büyük bir firma akla sığmayacak hatalar yapıyor. Bu yönden Lenovo ve Aorus en iyisi benim gördüğüm kadarıyla. Neyi var neyi yok eksiksiz nit, sgrb, ms, varsa kutu ekstra aparat dahi yazıyor özellikle Lenovo. Gerçekten çok sağlam 2K Katana ve daha etkileyici Pulse var ama ülkemizde yok ya da deli para.
Siz denemeye kararlıysanız yani. Olmayacak iş değil. Olursa mis gibi. Abartıp OLED bile takılabilir aslında 🫨😅öncelikle garanti ne durumda olacak? Bu konuda net bilginiz var mı? Kime taktırmayı düşünüyorsunuz?
Neticeyi merakla bekliyorum.

Garanti için MSI TR'ye soracağım ekranı kendim takmayı düşünüyorum. Eğer MSI parçalara zarar vermediğiniz taktide bir sorun yok derse yaparım. Bozar derse 2 yıl sonra artık. Ekran değişimi için kimseye vermek istemiyorum. İyi bilinen bir yere verdim bir ara başka bir laptopu tamir için adamlar vida takmamış ve çok kötü işçilikleri vardı. Kendisinin olsa kesinlikle öyle yapmaz. Böyle bir iş ahlaksızlığı var ülkemizdeki bazı tamircilerde maalesef. İşini çok düzgün yapanlar tabii ki vardır ama ben denk gelemedim ne yazık ki :) telefon içinde aynısı olmuştu garantiden pil değişimi için verdim.(Genpa teknik servis) telefonun 4 ay sonra arkası çıktı yapıştıramamışlar. Bir baktım soğutucu grafen yırtık ve hoparlörün sağındaki vida eksikti. Bu parçaları temin edip T7000 ile kendim yapıştırdım. Eskisinden sağlam oldu. Bu yüzden bu işleri öğrenip kendim yapmayı tercih ediyorum.

Benim için IPS mini LED HDR1000 240Hz QHD+ 10bıt G-Sync 9ms mat ekran yeterli olacaktır fazlasıyla. Laptop destekler diye umuyorum. NE160QDM-NM4(EDP (4 lanes), EDP1.4b, hbr2 (5.4G/lane), 40 pins connector) olan ekranı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı