RTX 4080 laptopta 7 Days to Die oynarken ekran kartı voltajı kısıtlanıyor

İşletim sistemi
Windows 11

TAMİRATÖR

Centipat
Yer
Konya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus rog strix G18
İ9 13980HX
Rtx 4080
1Tb ssd
32Gb ram
Windows 11 pro
RAM
32
Ekran kartı
RTX 4080 175W
İşlemci
İ9 13980HX
Laptopta 7Days to Die oynarken ekran kartimin voltaji kısıtlanıyor normalde hiçbir oyunda bu durumu yasamiyorum.
Ekran karti RTX 4080 175W.
Islemci i9 13980HX.

Oyunun optimizasyonu kötü daha iyi FPS için grafikleri kısıyorsanız ekran kartı wattı kısabilir diğer oyunlarda problem yoksa grafiklerinizi arttırmayı deneyin FPS bu sayede yükselebilir.

Kaç watt çekiyor ekran kartı? Ve voltajın kısıtlandığını nasıl anladın?

Ekran kartim 175W normalde o kadar cekmesi gerekiyor çünkü oyunu 2K Full grafiklerde oynuyorum su ara ekran karti kendini 100Watt'a sabitledi bu oyunda.

Oyunun optimizasyonu kötü daha iyi FPS için grafikleri kısıyorsanız ekran kartı wattı kısabilir diğer oyunlarda problem yoksa grafiklerinizi arttırmayı deneyin FPS bu sayede yükselebilir.

Full grafiklerde oynuyorum o yüzden voltaji yüksek tutmasi lazim eskiden ayni oyun ayni grafiklerde 170FPS alabiliyordum simdi ekran karti voltaji düşürdüğü icin 100-120FPS alabiliyorum hatta bazi mekanlarda kasmaya başlıyor bu sebeple.

Ekran kartim 175W normalde o kadar cekmesi gerekiyor çünkü oyunu 2K Full grafiklerde oynuyorum su ara ekran karti kendini 100Watt'a sabitledi bu oyunda.

Full grafiklerde oynuyorum o yüzden voltaji yüksek tutmasi lazim eskiden ayni oyun ayni grafiklerde 170FPS alabiliyordum simdi ekran karti voltaji düşürdüğü icin 100-120FPS alabiliyorum hatta bazi mekanlarda kasmaya başlıyor bu sebeple.
Laptop markası ne acaba, Hp ise normal ne yazık ki, hp ler zaten kısıtlamalı şuan.

Turbo modda veya performans modunda ayrı ayrı deneyebilirsiniz, voltajda artış olmazsa fanları fulleyin ve turbo modda oyuna tekrar girin birkaç deneme yaparak sonuçları tekrar söyleyebilir misiniz? Performansta çekmesi gereken güç bu çünkü normalde belki sıcaklık çıkmasın diye sabitliyordur belki turbo moda almamışsınızdır önce o ihtimalleri yok edin.

Turbo modda veya performans modunda ayrı ayrı deneyebilirsiniz, voltajda artış olmazsa fanları fulleyin ve Turbo modda oyuna tekrar girin birkaç deneme yaparak sonuçları tekrar söyleyebilir misiniz? Performansta çekmesi gereken güç bu çünkü normalde belki sıcaklık çıkmasın diye sabitliyordur belki Turbo moda almamışsınızdır önce o ihtimalleri yok edin.

Ultimate+Turbo modda kullanıyorum zaten bilgisayarımı tanıyorum ama burada ne oldugunu cozemedigim bir durum var büyük ihtimalle oyunla alakalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı