RTX 4080 sistem açılırken görüntü bozuluyor

compengin

Kilopat
Selam arkadaşlar,

1 haftadır RTX 4080 ekran kartı kullanıyorum, açılışta anakart simgesinin çıktığı noktada görüntü tamamen karıncalanıyor ve düzeliyor. Sonrasında hiç sorun yaşamıyorum ama her seferinde bu tekrarlanıyor. Amazon'dan aldığım için iade sürecini başlattım. Daha önceki ekran kartımda böyle bir sorun yoktu o nedenle diğer bileşenlerde sorun olduğunu düşünmüyorum. Sebebi ne olabilir?

WhatsApp Görsel 2024-02-07 saat 00.56.02_eb5d0f80.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar,

1 haftadır RTX 4080 ekran kartı kullanıyorum, açılışta anakart simgesinin çıktığı noktada görüntü tamamen karıncalanıyor ve düzeliyor. Sonrasında hiç sorun yaşamıyorum ama her seferinde bu tekrarlanıyor. Amazon'dan aldığım için iade sürecini başlattım. Daha önceki ekran kartımda böyle bir sorun yoktu o nedenle diğer bileşenlerde sorun olduğunu düşünmüyorum. Sebebi ne olabilir?

Eki Görüntüle 2109314

VRAM'lerde problem olabilir.

Selam hocam,

Elimde eski bir monitor vardı, onunla test ettiğimde bu bozuk ekran oluşmadı. Birkaç defa test ettim emin olmak için. Ama monitor nasıl sadece açılışta bozuk goruntu yaratıp sonrasında sorun çıkarmıyor anlayamadım.

Monitorüde yeni almıştım Amazon'dan, iade kolay ama maalesef taksitli aldım, ücret iadesi sorun olacak. Yarın HDMI ile test edeceğim, DisplayPort'unda sorun var mı anlamak için.

Hocam HDMI ile denedim, sorunsuz çalışıyor. Başlangıçtaki bozulma olmuyor. Hiç anlayamadım sadece anakart simge ekranında neden bozulur. DisplayPort'ta sorun olsa her an yaşamalıyım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı