RTX 4080 Super / Ryzen 7 7800x3D sistem önerileri

Bütçe
75000

Labsente

Megapat
Daha fazla  
Yakın zamanda tekrar bir oyuncu bilgisayarı toplamak istiyordum. Bu sebeple biraz araştırma yaparak aşağıdaki sistemi topladım. Bu konular da çok bilgim olmadığı için internet de bu konular da başıboş bilgi gördüğüm için sizlerin fikrini almak istedim. Değerli görüşlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

1-) Aşağıdaki sistemde anakart OC ile birlikte 7200 MHz veriyor, 7000 MHz'lik bir RAM takarsam tam performans alır mıyım?
2-) Anakart OC yapıldığını ilk defa gördüm ve bu konuda bilgili değilim GPU için yapılan oclerin parçaya zarar verdiğini ve ömrünü azalttığını duymuştum bu anakart içinde aynı mıdır?
3-) Ryzen 7 7800x3D için en ideal anakart olarak B650 önerilmiş bu doğru mudur?

GPU: Gigabyte GeForce RTX 4080 Super Windforce V2 16g.
CPU: AMD Ryzen 7 7800x3D 4.2 GHz.
Anakart: MSI Pro B650-S Wi-Fi
Ram: Corsair 32 GB(2x16) Vengeance RGB 7000MHz CL34 DDR5 RAM
PSU: MSI MPG A850G PCI-E5 850W 80+ Gold PCI-e 5.0
Kasa: Lian Li Lancool II'ı RGB siyah mid Tower e-ATX bilgisayar kasası

Yakın zamanda tekrar bir oyuncu bilgisayarı toplamak istiyordum. Bu sebeple biraz araştırma yaparak aşağıdaki sistemi topladım. Bu konular da çok bilgim olmadığı için internet de bu konular da başıboş bilgi gördüğüm için sizlerin fikrini almak istedim. Değerli görüşlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

1-) Aşağıdaki sistemde anakart OC ile birlikte 7200 MHz veriyor, 7000 MHz'lik bir RAM takarsam tam performans alır mıyım?
2-) Anakart OC yapıldığını ilk defa gördüm ve bu konuda bilgili değilim GPU için yapılan oclerin parçaya zarar verdiğini ve ömrünü azalttığını duymuştum bu anakart içinde aynı mıdır?
3-) Ryzen 7 7800x3D için en ideal anakart olarak B650 önerilmiş bu doğru mudur?

GPU: Gigabyte GeForce RTX 4080 Super Windforce V2 16g.
CPU: AMD Ryzen 7 7800x3D 4.2 GHz.
Anakart: MSI Pro B650-S Wi-Fi
Ram: Corsair 32 GB(2x16) Vengeance RGB 7000MHz CL34 DDR5 RAM
PSU: MSI MPG A850G PCI-E5 850W 80+ Gold PCI-e 5.0
Kasa: Lian Li Lancool II'ı RGB siyah mid Tower e-ATX bilgisayar kasası
Parçalar ne kadar tutuyor?

Ekran kartı yurt dışından arkadaşım getirecek Türkiye fiyatına göre yaklaşık olarak 9-10k kardayım. Onun dışında geri kalan parçaları ben alacağım hepsi birlikte70-80k arası tutacak gibi şu anda.

Selamlar, ilk sorunuza gelecek olursam 7200MHz bir anakarta 7000MHz takarsaniz tabi ki tam performans olmaz kagit uzerinde fakat bu bir sorun degil arada hic bir fark olacagini sanmiyorum. 2. sorunuzda bildigim kadariyla anakarta OC yapilmaz. Tahmin ediyorum RAM MHz yukseltmek icin yapilan OC'den bahsediyorsunuz tabi ki nasil yapildigina gore degisir fakat belirli bir duzey belirlenen bir parcaya belirlenen duzeyden fazla voltaj ve is yuku verirseniz uzun vadede sorun cikabilir. Gecen gunlerde 7800x3D ile sistem topladim konuda bilgili arkadasimda en az B650 kullanilmasini oneriyor. Son benim bir sorum var 75K butce ile nasil 4080S bulabildiniz ancak 4070 TI Super alinabiliyor, bir yontem varsa satip 4080S alacagim.

Selamlar, ilk sorunuza gelecek olursam 7200MHz bir anakarta 7000MHz takarsaniz tabii ki tam performans olmaz kagit uzerinde fakat bu bir sorun degil arada hiçbir fark olacagini sanmiyorum. 2. sorunuzda bildigim kadariyla anakarta OC yapilmaz. Tahmin ediyorum RAM MHz yukseltmek icin yapilan OC'den bahsediyorsunuz tabii ki nasıl yapildigina gore degisir fakat belirli bir duzey belirlenen bir parcaya belirlenen duzeyden fazla voltaj ve is yuku verirseniz uzun vadede sorun cikabilir. Gecen gunlerde 7800x3D ile sistem topladim konuda bilgili arkadasimda en az B650 kullanilmasini oneriyor. Son benim bir sorum var 75k bütçe ile nasıl 4080s bulabildiniz ancak 4070 Ti Super alinabiliyor, bir yontem varsa satip 4080s alacagim.

Hocam yurt dışında yaşayan bir arkadaşım getirecek kartı.

4070 Ti Super ekran kartı Türkiye'demin 40k küsurken yurt dışında 30k civarından başlıyor. Yani Türkiye'de 4070 Ti alacağın parayla yurt dışında 4080 Super alabiliyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı