MaviGezgin
Megapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- GALAX 4080 super
Ryzen 5 3600x
2x8 ddr4 3000 mhz ram
- Meslek
- Software Developer
- Minidump Rapor Linki
- https://drive.google.com/file/d/10jf1BPgue5pT-0czV9v0bwmJLVuwggi2/view?usp=sharing
- RAM
- XPG Lancer RGB 64 GB (2x32) 6400 MHz CL32 AX5U6400C3232G-DCLARBK DDR5 Ram
- SSD veya HDD modeli
- https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-xpg-gammix-s70-
- Ekran kartı
- RTX Galax 4080 Super
- Anakart
- MAG B650 TOMAHAWK WIFI
- İşlemci
- R9 9800x3d
Selamlar,
Yakın zamanda yeni bir sistem topladım ve bazı sorunlar yaşıyorum. BIOS'tan EXPO açtığımda PC çok kararsız çalışıyor açılmayabiliyor, uyku sorunu olabiliyor ve bir süre sonra RAM hızını 4800 default olarak açıyor. Bu sorunu AMD overclock menüsünden çözdüm ve RAM'leri 6400 MT/s da çalıştırdım bunun bir BIOS sorunu olduğunu düşündüm. RAM hızım 6400 de iken Memtest çalıştırdım ilk çalıştırmamda 1 hata verdi sonrasında birkaç kez testi tekrar ettim ve hata vermedi. Bugün CS oynarken PC restart oldu RAM'den olabileceğini düşünüyorum ancak tecrübeli arkadaşların minidump dosyamı incelemesini istiyorum.
BIOS'da yaptığım ek ayarlar.
Memory context restore: Enable.
Power down: Disable.
Audiocontroller: Disable boot süresini uzatıyordu.
İşlemci grafik kartı disable.
Bir de AMD overclock menüsünden RAM'leri 6400 mt ile çalışacak şekilde ayarladım.
Yakın zamanda yeni bir sistem topladım ve bazı sorunlar yaşıyorum. BIOS'tan EXPO açtığımda PC çok kararsız çalışıyor açılmayabiliyor, uyku sorunu olabiliyor ve bir süre sonra RAM hızını 4800 default olarak açıyor. Bu sorunu AMD overclock menüsünden çözdüm ve RAM'leri 6400 MT/s da çalıştırdım bunun bir BIOS sorunu olduğunu düşündüm. RAM hızım 6400 de iken Memtest çalıştırdım ilk çalıştırmamda 1 hata verdi sonrasında birkaç kez testi tekrar ettim ve hata vermedi. Bugün CS oynarken PC restart oldu RAM'den olabileceğini düşünüyorum ancak tecrübeli arkadaşların minidump dosyamı incelemesini istiyorum.
BIOS'da yaptığım ek ayarlar.
Memory context restore: Enable.
Power down: Disable.
Audiocontroller: Disable boot süresini uzatıyordu.
İşlemci grafik kartı disable.
Bir de AMD overclock menüsünden RAM'leri 6400 mt ile çalışacak şekilde ayarladım.