RTX 4080 Super'li PC'ye güç gitmiyor

Özgün Dalar

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle tüm foruma selamlar,

(Başlamadan belirteyim, benzer bir sürü konu olduğunun farkındayım ancak benim yaşadığım duruma cevap göremedim.)

Bundan 1 ay kadar önce yeni bir PC topladım. Bilgi amaçlı topladığım donanımı aşağıda paylaştım:

RTX 4080 Super.
Ryzen 7 7800x3D.
Thermalright Peerless Assassin.
MSI Pro B650-S Wi-Fi mobo.
G.Skill 2x16 GB DDR5 CL30.
NZXT H7 Flow RGB (2023)
Cooler Master MWE V2 850W 80+ Gold.
2X Western Digital SN580 NVMe M.2 1GB SSD.

1 hafta kadar öncesine kadar hiçbir sorun olmadan çalıştı. Çeşitli oyunlar oynadım, her şey normaldi. Sıcaklıklar normaldi, hiçbir güç gidip gelme olmadı... Bir gün PC açık iken evden çıktım, geldiğimde PC kapalıydı. Açmaya çalıştım, açılmadı. Herhangi bir fan dönmesi, ses, güç belirtisi yok, ölüm gibi. Semptomları ve denediğim şeyleri aşağıda listeledim:

• Statik elektrik için PSU çıkarıp 30 saniye kapat aç yöntemini denedim. Sonuç değişmedi.
  • PSU'yu kendi kablosu ile birlikte eski bilgisayarımda denedim. PSU ve kablosu çalışıyor.
  • Anakartı ve CPU'yu söktüm ve anakart servisine gönderdim. CPU'yu söktükten biraz sonra 2-3 pinde yamulma gördüm. Sökerken yamulttuğumu düşündüm. Servis de bunu görüp soketleri değiştirmiş. Benim anakartım ve CPU'm ile sistemin güç aldığını, Windows ekranına geldiğini gösterdiler. Dolayısıyla anakart ve CPU şu an çalışıyor.***

***sorum şu ki; anakart CPU pinleri en başta PC'yi kurarken yamuk olsa aynı sorunu o zaman yaşamam gerekmez miydi? Güç almama sorunu olmadan PC'yi hiç açmadım, durduğu yerde yamulmaz diye biliyorum?

Servisten aldığım CPU ve anakartım ile bu akşam deneme yapacağım. Sizce güç alacak mı? Bütün bu senaryodan çıkarımınız nedir? Her türlü tecrübe ve deneyimlerinize açığım, yorumlarsanız sevinirim...

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı