RTX 4080 vs RX 7900 XTX

Bence 4080. AMD teknoloji konusunda NVIDIA'nın çok gerisinde kaldı ve fark kapanacakmış gibi durmuyor. 1080p oyunculuk için net AMD ama daha üstü çözünürlükler de bence NVIDIA parasını hak ediyor.

RTX 4080 ile RX 7900 XTX saf güç olarak denk ama teknoloji olarak 4080 bir tık daha önde ama 5-6K fazladan verilecek bir şey var mı, ona siz karar verin. Ben şahsen vermezdim.
Ben de 4080'e fazladan 5-6K vermem direkt 7900 XTX alırım fakat yaklaşık 1 hafta öncesine kadar iki kart benzer fiyattaydı. Şimdilerde 4080'in fiyatı biraz artmış olsa da kampanyalarda vs yine eski fiyattan yakalayabileceğimi düşünüyorum.

Bu yüzden iki kartın fiyatını eşit olarak kabul edebiliriz, bunun üzerinden değerlendirme yapılmasını istiyorum.

Ben 3070 Tİ kullanırken de DLSS 2'nin nativeden daha iyi görüntü verdiğini sunmaya çalışıyordu Nvidia fakat kendim RDR2 - Cyberpunk gibi oyunlarda denediğimde görüntünün bariz bir şekilde bozulduğunu görmüştüm. DLSS 3 - 3.5 ile elbet daha gelişmiştir fakat native'den daha iyi olup olmadığını kendi gözlerimle deneyimlemediğim için tanıtım sunularına önceden inanmak istemiyorum açıkçası. Aynı şekilde FSR 3'ten de böyle bir beklentim yok.

Bu bütçede FG, DLSS 3 gibi artıları ortadayken kesinlikle 4080 tercih edilmeli. VRAM tarafında da doğrudan 6800XT ile karşılaştırmak doğru değil. Malum AMD optimizasyonundan dolayı birkaç GB ekstra kullanım oluyor NVIDIA tarafına kıyasla.

Çıktı deniyor.

Kısmen çıktı işte millet FSR 3.0 diye sanki birden bire gelip her şeyi değiştirecek bir olay yaşanacak zannediyor, komedi.

En önemli kısmı Frame Generation kaldı onu da diyorum RTX 3000, RX 6000 serisinden güçlü kartlar ya da RX 7000 serisi kullanmıyorsanız düşünmeyin bile.

RX 6400, 6500 XT, 6600, RTX 2060, 3060 bile doğru düzgün performans kazanamayacak millet "1050 Ti ile FG açacam 300 FPS alacam" diye dolaşıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı