RTX 5000 serili sistem toplama

r7 9800x3d 8 çekirdekliymiş vay arkadaş bilmiyordum bunu. bu arada ben grafik tasarımcıyım adobe programlarında render sıkıntısı yaşamam ama 3d renderlar da yapacağım (aktif olarak yapmıyorum) bunun için yeterli olur mu bilmiyorum.
Dediğim gibi yapın yapabiliyorsanız;
Ahahahah ortalık çok karışmış. @q1egtq1 benim en son önerdiğim kasayla beraber @bluerr Hocamın önerdiği monitörü alabiliyor musunuz? 116k kasa + monitör oluyor mu?

Eğer alabiliyorsanız 9800x3d yerine 9950x yapın aynı kasaya. Oyun performansı daha düşük olur ama en iyi render işlemcisini almış olursunuz. 4k olacağı için zaten oyunlarda GPU limit olacak.

Hatta yükseltiyorum, işlemciyi 9950X yapıyorum. Kasa toplam 94.279 TL. Çatır çutur her işinizi görürsünüz. AMD tarafındaki en güçlü render işlemcisini seçtim. Yanına da X670E ve 360mm kaliteli sıvı soğutma koydum. Tüm parçalar high end oldu. 30k da oled'e verince toplam 125k tutuyor.

Toplam 89.257 TL. +30k monitör eklediğiniz zaman 120k yapıyor. İsterseniz işlemciyi 7950x yapabilirsiniz, bütçenin yine kurtarıyor olması lazım.
sistemi güzel dizmişsiniz.
ama anakart zen4 mimariye sahip,
ssd için samsung önerenler çok fazla ama önerdiğiniz ssd markası iyise o da okey.
palit iyi mi bilmiyorum ama gamerock modeli daha iyi olduğunu bir videoda görmüştüm sanırsam emin değilim.
kasa için ben nzxt h9 elite 'i çok beğendim ama önerdiğiniz de güzel duruyor. (dış görünüşe oldukça önem veriyorum 😀)
psuda bornz düşünmüyorum gold ya da platinum düşünüyorum.

işlemciyi oturup araştırmadım bir onu araştırayım

Ahahahah ortalık çok karışmış. @q1egtq1 benim en son önerdiğim kasayla beraber @bluerr Hocamın önerdiği monitörü alabiliyor musunuz? 116k kasa + monitör oluyor mu?
valla sizin 5080li önerdiğiniz sistem iyidi en son gidip onu alacağım 😃.
sizin sistem ile @bluerr hocamın önerdiği monitörü alabilirim evet

Eğer alabiliyorsanız 9800x3d yerine 9950x yapın aynı kasaya. Oyun performansı daha düşük olur ama en iyi render işlemcisini almış olursunuz. 4k olacağı için zaten oyunlarda GPU limit olacak.
4k olacağı için gpu limit olacak derken anlamadım hocam.

şimdi cpu araştırması yapacağım ya render odaklı ya da oyun odaklı gideceğime karar vereceğim

Son düzenleme:
Sistemi güzel dizmişsiniz.
Ama anakart zen4 mimariye sahip,
SSD için Samsung önerenler çok fazla ama önerdiğiniz SSD markası iyise o da okey.
Palit iyi mi bilmiyorum ama GameRock modeli daha iyi olduğunu bir videoda görmüştüm sanırsam emin değilim.
Kasa için ben NZXT H9 Elite'i çok beğendim ama önerdiğiniz de güzel duruyor. (dış görünüşe oldukça önem veriyorum 😀)
PSU'da bornz düşünmüyorum Gold'ya da Platinum düşünüyorum.

İşlemciyi oturup araştırmadım bir onu araştırayım.

Anakartta mimari yok. Soket diye bir şey var. AM4 ve AM5 yani. AM5 ise güncel olarak tüm zen 5 işlemcilerle uyumlu. İşlemcinin mimarisi var.

Palit dünyanın en büyük GPU üreticisi, sorun olmaz.

Kioxia da gayet iyi bir marka, Kioxia'nın öncüsü Toshiba'da çalışan bir mühendis olan fujio masuoka, flash bellekleri icat etti. Bünyesinde 15 bin civarı çalışan var, yani temelleri ve bütçeleri sağlam. :D

NZXT H9 taş gibi kasa da fiyatı çok pahalı.

Gen 5 PSU 850W PSU sisteme rahatlıkla yeter. Gold ve Platinium gibi sertifikalar PSU'nun tam olarak kalitesini ifade etmez.

Mesela sistem PSU'dan 650W güç istesin; bronz olan prizden 750W, Gold olan 700W, Platinium olan 680W güç çeker. Sayılar farazidir, durumu anlatmak için örnek verdim.

Sistemi güzel dizmişsiniz.
Ama anakart zen4 mimariye sahip,
SSD için Samsung önerenler çok fazla ama önerdiğiniz SSD markası iyise o da okey.
Palit iyi mi bilmiyorum ama GameRock modeli daha iyi olduğunu bir videoda görmüştüm sanırsam emin değilim.
Kasa için ben NZXT H9 Elite'i çok beğendim ama önerdiğiniz de güzel duruyor. (dış görünüşe oldukça önem veriyorum 😀)
PSU'da bornz düşünmüyorum Gold'ya da Platinum düşünüyorum.

İşlemciyi oturup araştırmadım bir onu araştırayım.

Vallahi sizin 5080'li önerdiğiniz sistem iyiydi en son gidip onu alacağım 😃.
Sizin sistem ile @bluerr hocamın önerdiği monitörü alabilirim evet.

4K olacağı için GPU limit olacak derken anlamadım hocam.

Şimdi CPU araştırması yapacağım ya render odaklı ya da oyun odaklı gideceğime karar vereceğim.

@MelihÖzer hocamın önerdiği sistemde güzel de fiyatı 116k tutuyor. 30k monitör ekleyince 146k tutacak. Bütçeniz varsa tabii ki de alın ama, o kadar bütçeniz çıkıyor mu? Ben 90K'lık sistem önerdim.

Anakartta mimari yok. Soket diye bir şey var. AM4 ve AM5 yani. AM5 ise güncel olarak tüm zen 5 işlemcilerle uyumlu. İşlemcinin mimarisi var.

Palit dünyanın en büyük GPU üreticisi, sorun olmaz.

Kioxia da gayet iyi bir marka, Kioxia'nın öncüsü Toshiba'da çalışan bir mühendis olan fujio masuoka, flash bellekleri icat etti. Yani temelleri sağlam. :D

NZXT H9 taş gibi kasa da fiyatı çok pahalı.

Gen 5 PSU 850W PSU sisteme rahatlıkla yeter. Gold ve Platinium gibi sertifikalar PSU'nun tam olarak kalitesini ifade etmez.

Mesela sistem PSU'dan 650W güç istesin; bronz olan prizden 750W, Gold olan 700W, Platinium olan 680W güç çeker. Sayılar farazidir, durumu anlatmak için örnek verdim.
Hocam sen çok hakimsin bu parça dünyasına 😃 kioxia da koptum zaten. 😄

anakart için mesut çevik nebi akgün anakart videosunu izledim çok uzundu bazı noktaları kaçırmış olaiblir ama orada da zaten zen5 zen4ten bahsetmemişti sadece epeyde karşılaştırma yaparken karşılaştığım bir olgu zen5-zen4 olayı.

nzxt h9 çok estetik duruyor nasıl bir sistem toplarım bilmiyorum ama kasa olarak muhtemelen paraya kıyıp onu alacağım. daha önce de dediğim gibi dış görünüşe çok önem veriyorum 😃

psu W ölçen bir site vardı orada oluşturduğum sistemi girdim muhtemel harcanan W değeri 700 küsürdü ben de min 850W baktım. hatta 1000W da bakınıyordum

Hocam sen çok hakimsin bu parça dünyasına 😃 kioxia da koptum zaten. 😄

anakart için mesut çevik nebi akgün anakart videosunu izledim çok uzundu bazı noktaları kaçırmış olaiblir ama orada da zaten zen5 zen4ten bahsetmemişti sadece epeyde karşılaştırma yaparken karşılaştığım bir olgu zen5-zen4 olayı.

nzxt h9 çok estetik duruyor nasıl bir sistem toplarım bilmiyorum ama kasa olarak muhtemelen paraya kıyıp onu alacağım. daha önce de dediğim gibi dış görünüşe çok önem veriyorum 😃

psu W ölçen bir site vardı orada oluşturduğum sistemi girdim muhtemel harcanan W değeri 700 küsürdü ben de min 850W baktım. hatta 1000W da bakınıyordum
5070 ti 285w, 9950x 170w ve diğer parçalar 50w toplam 505w yapıyor. PSU yaklaşık 345w boşta kalıyor. Hiç bir zorlanma vs olmaz.

Anakart mevzusu için önemli olan uyumluluk.

MSİ'ın sitesinde uyumluluk kısmına bakın:
Listedeki tüm işlemcileri destekliyor.
Desktop Screenshot 2025.05.23 - 00.52.17.90.png

@bluerr hocam aşağıdaki sitemi @MelihÖzer tavsiye etmişti, yorum yapar mısın sistem hakkında

CPU: 9800X3D
GPU: Gainward 5080
Anakart: Gigabyte X870e Aorus Elite wifi7
Ram: XPG Lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30
SSD: Samsung 990 PRO 1TB
Sıvı Soğutma: DeepCool LS720 SE 360mm
PSU: Enermax Revolution 1350w
Kasa: NZXT H9 ELİTE

116K.

@bluerr hocam aşağıdaki sitemi @MelihÖzer tavsiye etmişti, yorum yapar mısın sistem hakkında.

CPU: 9800x3D.
GPU: Gainward 5080.
Anakart: Gigabyte X870e Aorus Elite WI-FI7
RAM: XPG Lancer 2x16 32 GB 6000MHz CL30.
SSD: Samsung 990 Pro 1TB.
Sıvı soğutma: DeepCool LS720 SE 360mm.
PSU: Enermax revolution 1350W.
Kasa: NZXT H9 Elite.

116k.

Sistem gayet iyi. Yalnız işlemci kısmını 9950X ile değiştirdik. Ayrıca kasa 116k + 30k monitör bütçeniz el veriyor mu?

5070 ti 285w, 9950x 170w ve diğer parçalar 50w toplam 505w yapıyor. PSU yaklaşık 345w boşta kalıyor. Hiç bir zorlanma vs olmaz.

Anakart mevzusu için önemli olan uyumluluk.

MSİ'ın sitesinde uyumluluk kısmına bakın:
Listedeki tüm işlemcileri destekliyor.
Eki Görüntüle 2496925
işlemcileri destekliyor onu kontrol etmiştim daha önce de ya işte bios ile uğraşmak istemiyorum. çünkü format atmayı dahi bilmiyoum bios falan asla beceremem

Sistem gayet iyi. Yalnız işlemci kısmını 9950X ile değiştirdik. Ayrıca kasa 116k + 30k monitör bütçeniz el veriyor mu?
bütçem geniş ama gereksiz para harcamaktan çekiniyorum

bir de 5070ti ile 5080 karşılaştırması için yorumunuz nedir sizce 5070ti mı 5080 mi

işlemcileri destekliyor onu kontrol etmiştim daha önce de ya işte bios ile uğraşmak istemiyorum. çünkü format atmayı dahi bilmiyoum bios falan asla beceremem

bütçem geniş ama gereksiz para harcamaktan çekiniyorum
Tamam o zaman gönlünüz olsun, x870 ayarlıyoruz hemen size.

Gereksiz para harcamak istemiyorsanız anakartı şimdiki attığım ile değiştirip alabilirsiniz.
bir de 5070ti ile 5080 karşılaştırması için yorumunuz nedir sizce 5070ti mı 5080 mi
F/P olarak değerlendirirsek 5070 ti daha mantıklı. Aradaki performans farkı %10-15 fiyat farkı ise %20 civarı. Vram yine aynı. 5080 çok tutmadı zaten söylentilere göre 5080 super çıkacakmış. 5070 ti'nin güncelde yetmeyeceği hiç bir şey yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı