Sana şöyle izah edeyim, 90K'lık sistem ile 116K'lık sistem arasında %15 performans farkı var sadece. Bilgisayarda performansı belirleyen 3 şey var; ekran kartı, RAM ve işlemci. Eğer bir de kötü bir anakart alırsanız işlemciniz limitlenir. Benim önerdiğim anakart iyi olduğu için bu kısım önemsiz.
90K'lık sistem ile 116K'lık sistemde kullanılan işlemci ve RAM aynı. Tek fark ekran kartı. 5080 ile %15 daha fazla performans alacaksınız. Bunun için 26k fiyat farkı ödemeniz gerek. Tamam diğer parçalarda daha kaliteli ama, 850W PSU yerine 1350W PSU alsan ne olacak? 850W için zaten ömürlük diyebiliriz. Veya sırf daha güzel diye NZXT H9 almak ne işe yarayacak? Veya X870 yerine X870e alsan ne işine yarayacak? Anakartta bulunan ekstra birkaç özellik dışında ki kullanacağını sanmıyorum gereksiz bir harcama olacak. X870 her türlü yeter. Kaldı ki anakartın performansa etkisi yok (limit mevzusuna değinmiştim). F/P olarak düşünürsek benim önerdiğim bence daha mantıklı. Bütçe sınırsız ise elbette en iyisini alıp geçebilirsiniz.
Performans kıyaslaması yapmışlar. 5090'ı unutmuşum, dünyanın en iyi 4.ekran kartı olarak değiştirelim.
Eki Görüntüle 2496938